Supply Chain Management Hyundai

Extras din proiect Cum descarc?

Supply Chain HYUNDAI
Istoric
Hyundai Motor Company este un producator de automobile din Coreea de Sud, fondat in 1967. Hyundai, o sobdiviziune a Hyundai Kia Automotive Group, este cel mai mare producator Corean de automobile si al cincilea ca marime in lume. Primul model de masini, Cortina, a fost produs in 1968 in parteneriat cu Ford. Primul model de productie proprie, Pony, a fost realizat dupa designul lui Giorgio Giugiaro de la ItalDesign si avea la baza tehnologia japoneza Mitsubishi. In urmatorii ani au inceput si exporturile spre Ecuador si tarile Benelux. In 1986, Hyundai a intrat pe piata Statelor Unite cu modelul Excel, care, datorita accesibilitatii, in scurt timp a obtinut premiul pentru ,,Cel mai bun produs nr. 10" acordat de revista Fortune. In 1988, a inceput productia modelului de mici dimensiuni Sonata, dotat cu un motor de productie proprie Hyundai. Pe piata europeana, marca Hyundai a aparut pentru prima data in toamna anului 1990 prin modelul Lantra, care in doar cinci ani a fost reconceputa pentru a lansa a doua generatie a acestui model. In 1992, opinia publica, pentru prima data si-a facut o inchipuire despre viitorul marcii Hyundai datorita prezentarii primului concept "car" HCD-I, care a pus bazele traditiei de productie a automobilelor original conceptuale, inclusiv a seriei HCD. In aprilie 2000, a avut loc premiera familiei coreene Elantra in a treia generatie. Hyundai Motor Company si DaimlerChrysler AG au fondat o intreprindere mixta pentru producerea automobilelor comerciale, care va purta numele de Daimler Hyundai Truck 
Corporation. Din 2004, aceasta companie produce motoare pentru Mercedes-Benz 900.
Spre deosebire de ceilalti producatori de autovehicule, istoria companiei Hyundai este una destul de scurta, de doar 37 de ani. Cu toate acestea, compania a adus o nota distincta in mediul de afaceri international prin ambitia si perseverenta de a deveni una dintre cele mai importante companii de automobile din lume.
In decembrie 1967, Compania de Inginerie si Constructii Hyundai, cel mai important pilon al Grupului Hyundai, a luat decizia de a intra pe piata automobilelor, punand bazele Companiei Hyundai Motor. 
Primul partener in furnizarea tehnologiei necesare asamblarii autovehiculelor si autocamioanelor a fost celebra companie Ford din Marea Britanie. La inceputul anilor '70, managerii de la Hyundai Motor au luat decizia de a dezvolta propriile tehnologii si masini, renuntand astfel a se baza in exclusivitate pe contractele de licenta cu Ford. Inceputul anilor '80 a reprezentat momentul expansiunii internationale a Companiei Hyundai Motor, prin infiintarea unor filiale in tari ca Nigeria, Taiwan, Peru, Ecuador, Venezuela, Arabia Saudita, Canada, SUA, Olanda, Cehia, India, Malaysia, Turcia, Egipt etc.
Cu peste 175 de distribuitori in mai mult de 160 de tari si cu o productie anuala de peste 1.7 milioane de unitati, Hyundai Motor Company este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata auto mondiala, stabilindu-si pentru urmatorii doi ani un target destul de indraznet: locul 5 in lume ca volum al vanzarilor.
Capitalul de imagine dobandit in urma puternicei implicari in activitatile sportive - in special fotbal - isi pastreaza continuitatea cresterii odata cu extinderea pe inca 7 ani - 2007-2014 - a parteneriatului oficial incheiat in data de 02.03.2005 la Geneva, intre Hyundai Motor Company si FIFA. 
1967 - i-a fiinta Hyundai Motor Company
1968 - este semnat un acord de licenta cu Ford 
1970 - primul Pony este exportat in Guatemala si El Salvador
1974 - Pony, primul model de conceptie Koreana, este lansat in cadrul celei de-a 55-a editie a Salonului Auto de la Torino
1980 - este introdus pe piata modelul Mark V 
- este lansat modelul Granada 
1981 - este incheiat un parteneriat tehnic cu Mitsubishi
1982 - este introdus modelul Pony 2 
1983 - este lansat modelul Stellar
- incep exporturile catre Canada 
1984 - creste productia modelului Pony
- este terminat Centrul de testare al automobilelor de la Ulsan
1985 - este infiintat Hyundai Motor America
- este lansat modelul Excel 
1986 - este lansat modelul Grandeur, masina de lux a Hyundai Motor Company
- Excel este exportat in SUA 
1988 - este lansat modelul de clasa medie al limuzinei Sonata
- Excel este declarata in SUA, pentru cel de-al 3-lea an consecutiv, cea mai bine vanduta masina sub-compacta importata 
1989 - este deschisa fabrica in care Hyundai produce motoare V6
1990 - este lansat modelul Elantra


Fisiere in arhiva (1):

  • Supply Chain Management Hyundai.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!