Tanzania

Extras din proiect Cum descarc?

1. Informatii generale
Denumirea oficiala : Tanzania, oficial Republica Unita a Tanzaniei, este o tara in estul Africii care este marginita de Kenya si Uganda in nord, Ruanda, Burundi si Republica Democrata Congo in vest si Zambia, Malawi si Mozambic in sud. In partea de est este marginita de Oceanul Indian. 
Localizare:
Din punct de vedere geografic, Tanzania este a treizeci si una tara din lume ca intindere (urmatoarea dupa Egipt), fiind ca suprafata de 4 ori mai mare decat Romania. Scurt istoric: Tanganyika, care a obtinut independenta la 9 decembrie 1961 si Zanzibarul la 12 ianuarie 1963, au constituit Republica Unita Tanzania la 26 aprilie 1964. In anul 1992, in urma amendarii constitutiei, s-a trecut de la un stat ,,socialist,, cu un partid unic, la un stat cu o economie de piata si democratie pluripartita. Primele alegeri democratice au avut loc in 1995. Zanzibar se bucura de un statut semi-autonom. 
Populatia: 55.451.000 
Grupuri etnice: Tanganyika Africani (99 %, Bantu, cca 130 triburi), asiatici, europeni si arabi (1 %) , iar in Zanzibar, arabi si africani. Suprafata: 947.300 km2 Religia: Tanganyika - crestini (30 %), musulmani (35 %), animisti (35 %), iar in Zanzibar 
- musulmani (99 %) Limbi oficiale: swahili si engleza (utilizata in comert, administratie si invatamant superior); araba este larg folosita in Zanzibar.
Capitala: Dodoma, cu o populatie de peste 1 mil. locuitori, este declarata capitala politica, iar orasul Dar es Salaam (cca. 1,6 mil. locuitori) este considerat capitala economica si comerciala;
Dodoma
Moneda nationala: shilling tanzanian 
Ziua nationala: 26 aprilie - aniversarea formarii Republicii Unite Tanzania (26.04.1964);
Resurse naturale: cositor, fosfati, minereu de fier, carbune, diamante, pietre pretioase, aur, nichel, gaze naturale;
Rezerve in valuta si aur: 2,91 miliarde dolari SUA 
Analiza PESTLE
Factorii politici
Acesti factori vizeaza cum si in ce masura un guvern intervine in economie sau intr-o anumita industrie. Practic, toate influentele pe care un guvern le are asupra afacerilor ar putea fi clasificate aici. Aceasta poate include politica guvernamentala, stabilitatea sau instabilitatea politica, coruptia, politica comerciala externa, politica fiscala, dreptul muncii, dreptul mediului si restrictiile comerciale. In plus, guvernul poate avea un impact profund asupra sistemului de invatamant, a infrastructurii si a reglementarilor in materie de sanatate. 
Politica din Tanzania se desfasoara intr-un cadru al unei republici democratice prezidentiale unitare, prin care presedintele Tanzaniei este atat seful statului, cat si seful guvernului si un sistem multipartid. Puterea executiva este exercitata de guvern. Puterea legislativa este atat in guvern, cat si in parlament. Sistemul de partide este dominat de Chama Cha Mapinduzi (Partidul de Stat Revolutionar). Sistemul judiciar este independent de executiv si de legislativ.
Tanzania a inceput sa-si revizuiasca constitutia in 2012. Un Comitet de revizuire a Constitutiei a fost format pentru a coordona si superviza procesul de constituire a constitutiei. O noua constitutie a fost propusa in octombrie 2014. Una dintre modificarile care au fost propuse a fost o structura formata din doua guverne - un guvern al Uniunii, care ar avea autoritate asupra chestiunilor Uniunii, precum si chestiuni din afara Uniunii privind Tanzania continentala; si un guvern din Zanzibar, care ar avea autoritate asupra tuturor chestiunilor din afara Uniunii privind Zanzibar. A existat o opozitie acerba fata de modificarile propuse in constitutie. Cu toate acestea, in ciuda acestei opozitii, guvernul a programat un referendum pentru adoptarea noii constitutii in aprilie 2015.
Guvernul care intra va evita intrebarile constitutionale in termenul apropiat si va continua apoi sa reinvie procesul de revizuire, odata ce isi va asigura propria autoritate politica. Parlamentul a eliberat actul petrolier in iulie. Legea Petrolului reformeaza cadrul institutional al industriei petrolului si gazelor si introduce masuri de transparenta si responsabilitate.
Politica nationala de turism adoptata in 1991 a stabilit obiectivele si strategiile generale necesare pentru asigurarea dezvoltarii durabile a turismului in Tanzania. Acest lucru a fost creat infiintarea Consiliului Turistic din Tanzania,, imbunatatirea participarii sectorului privat si aprobarea de noi proiecte legate de turism in colaborare cu Centrul de investitii din TANZANIA.. Dezvoltarea turistica in Zanzibar se incadreaza in Comisia de turism din Zanzibar, in timp ce Confederatia Turistica din Tanzania este principalul organism national al sectorului privat reprezentand industria. 
In 2008, au inceput pregatirile pentru implementarea unui program de patrimoniu cultural maritim. Programul va include investigatia si documentarea mai multor site-uri ca parte a dezvoltarii unei baze de date privind patrimoniul maritim, in vederea furnizarii de informatii despre valoarea patrimoniului subacvatic si maritim al Tanzaniei si necesitatea acesteia.


Fisiere în arhivă (1):

  • Tanzania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!