Tehnici Comerciale - Prezentare Selgros Cash Carry Brasov

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Starea actuala a unitatii comerciale.3
1.1. Date despre firma care detine unitatea comerciala.3
1.2. Scurt istoric al unitatii comerciale.5
1.3. Localizarea unitatii comerciale.6
1.4. Profilarea unitatii comerciale.8
1.5. Organizarea unitatii.8
1.6. Resurse umane.10
1.7. Sisteme de decontare a marfurilor.12
1.8. Politica promotionala.13
Capitolul 2. Directii de perfectionare.16
Bibliografie.18


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Starea actuala a unitatii comerciale
1.1. Date despre firma care detine unitatea comerciala
SELGROS CASH&CARRY SRL Romania apartine concernului OHG FEGRO/SELGROS Gesellschaft fur Grosshandel mbH & Co din Germania, cu sediul in orasul Neu Isenburg, langa Frankfurt. Concernul a fost infiintat in 1989 prin fuziunea grupurilor comerciale Fegro si Selgros, detinand in prezent 79 de magazine, 44 in Germania, 13 in Polonia, 4 in Rusia si 18 in Romania. Din anul 2009 Fegro/Selgros Germania a devenit parte a grupului TransGourmet Holding SE, un Joint-Venture infiintat de catre Rewe Group Koln si Coop Elvetia. TransGourmet Holding SE actioneaza in domeniul B2B-Foodservice in Germania, Elvetia, Franta, Polonia, Romania si Rusia.
Compania germano-elvetiana are aproximativ 24.000 de angajati si a realizat o cifra de afaceri in anul 2008 de aproximativ 6,3 miliarde Euro. TransGourmet Holding SE este astfel a doua societate Cash&Carry si de Foodservice din Europa. Incepand cu data de 10 ianuarie 2011, societatea Coop Elvetia a preluat 100% TransGourmet Holding SE.
Primul magazin Selgros (SEL = selfservice = autoservire; GROS de la en gros) a fost infiintat de catre SPAR Zentrale Georg Weber KG in Germania (la Offenbach pe Main, langa Frankfurt) in anul 1959. Acesta se intindea pe o suprafata de 1500 mp si se ocupa numai cu comercializarea alimentelor si a produselor proaspete. Cu timpul Selgros ajunge sa fie unul dintre cele mai mari lanturi de magazine de tip "Cash&Carry" pe plan local. Tot in 1959, in Eschborn/Taunus (tot langa Frankfurt) se deschide si primul magazin en-gros al companiei comerciale- FEGRO apartinand F.W. Fertsch & Cie. GmbH. Articole din sortimentele Food- si Non Food sunt vandute intr-o hala comerciala cu suprafata de 7000 mp.
Concernul OHG FEGRO/SELGROS Gesellschaft fur Grosshandel mbH & Co din Germania a fost infiintat in 1989 prin fuziunea grupurilor comerciale Fegro si Selgros, al caror actionari, in cote egale, cu cate 50% erau REWE & Co. OHG Bad Homburg si OTTO GmbH & Co. KG Hamburg. La momentul respectiv, din cadrul companiei faceau parte 10 magazine Fegro si 6 magazine Selgros. Sediul central al companiei s-a stabilit in Neu-Isenburg (langa Frankfurt). Lantul Fegro/Selgros detine in prezent 77 de magazine, din care 44 in Germania, 12 in Polonia, 18 in Romania si 3in Rusia.
In urma fuziunii celor 2 grupuri (Fegro si Selgros), in urma cu 19 ani a luat nastere cel de-al doilea grup comercial de tip "Cash&Carry" din Germania. Cele doua sunt acum un singur grup, o singura echipa, diferenta intre cele doua constand doar in denumirea pe care o poarta magazinele. Si anume, o parte din magazine poarta denumirea de Fegro, iar cealalta de Selgros.
Din anul 1997 a inceput expansiunea grupului catre estul Europei, respectiv Polonia, apoi 1999 in Romania, iar din 2006 s-a intrat pe piata ruseasca, unde, in toamna lui 2008, s-a deschis primul magazin cu locatia la Moscova. De asemenea, centrala lantului de magazine din Rusia se afla tot in Moscova.
La inceputul anului 2008, la data de 29 Februarie, Rewe Group din Koln preia retroactiv de la partenerul sau Joint Venture - Otto Group, Hamburg, cota parte de 50 procente a OHG Fegro/Selgros Gesellschaft fur Grosshandel mbH & Co. Prin aceasta tranzactie cel de-al doilea mare comerciant de produse alimentare german isi consolideaza domeniul de Business to Business (B2B). Acest domeniu (B2B), care cuprinde ramura de Cash & Carry si activitatile de Food Service, si-a sporit cifra de afaceri in ultimul exercitiu financiar cu o rata de crestere de 2 digiti, ajungand la peste 6 miliarde euro
Astfel, s-a ajuns la dezvoltarea un parteneriat activ in intreaga Europa cu peste 1,8 milioane de clienti, revanzatori, gastronomi, producatori si prestatori de servicii.
In 2009 Fegro/Selgros Germania devine parte a grupului TransGourmet Holding SE, un Joint-Venture ale carei baze sunt puse de catre companiile Rewe Group Koln si Coop Elvetia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Comerciale - Prezentare Selgros Cash Carry Brasov.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!