Trenuri de Mare Viteza

Extras din proiect Cum descarc?

Tema aleasa pentru analiza in prezenta lucrare se intituleaza ,,Trenuri de mare viteza" si are in vedere prezentarea principalelor modele de trenuri rapide si luxoase, adoptate in diverse tari la nivel global, precum si analizarea detaliata a modelului Maglev, respectiv evidentierea principalelor avantaje si dezavantaje ale acestor trenuri.
Importanta subiectului ales pentru dezbatere este data tocmai de faptul ca peste tot in lume, trenurile de mare viteza devin din ce in ce mai rapide si mai eficiente. Timpul locomotivei cu aburi a apus, ramanand doar nostalgia. Civilizatia moderna a impus ca viteza de deplasare sa fie din ce in ce mai mare. Ne grabim. Ne grabim sa ajungem la munca, acasa, chiar si in concediu ne grabim sa ajungem mai repede la destinatie. Transportul pe sine a trebuit sa evolueze, sa tina ritmul cu tendinta generala.
Astfel, in contextul dezvoltarii globale a mijloacelor de transport in comun, transportul feroviar capata o deosebita importanta datorita potentialului sau de a satisface nevoile unui numar ridicat de persoane. Un exemplu veritabil in acest sens, il constituie faptul ca in China, poti sa parcurgi, in mai putin de 8 minute, distanta dintre aeroportul Shanghai si centrul orasului intr-un tren futuristic bazat pe levitatie magnetica ce ruleaza cu 430 km pe ora.
Cu alte cuvinte, trenurile de mare viteza au cunoscut o evolutie fara precedent, oferindu-ne o perspectiva asupra modului in care vom calatori in viitor, toate aceste aspecte fiind analizate pe parcursul lucrarii.
I.Concepte si istoric
Un tren cu levitatie magnetica, sau Maglev (Magnetic Levitation), este un tren care utilizeaza campuri magnetice puternice pentru a-si asigura sustentatia si a avansa. Spre deosebire de trenurile clasice, nu exista contact cu sina, ceea ce reduce fortele de frecare si permite atingerea unor viteze foarte mari (anumite sisteme ajung la 550 km/h). Deoarece nu pot fi folosite cu infrastructura existenta, trenurile Maglev trebuie concepute de la 0.
Termenul de Maglev nu se refera numai la vehicule, ci si la interactiunea dintre acestea si calea de rulare. Aceasta interactiune este foarte importanta, fiecare componenta fiind proiectata in functie de cealalta pentru a crea si controla levitatia magnetica. Diferitele tehnologii maglev sunt mai mult sau mai putin asemanatoare, in functie de producator. Liderii mondiali in domeniu sunt companiile germane Siemens si ThyssenKrupp cu sistemul Transrapid. 
Prima aplicatie practica a fenomenului a fost in domeniul transportului pe cale ferata. Trenurile Maglev utilizeaza campuri magnetice puternice pentru a asigura sustentatia si a avansa. Ceea ce le face deosebite, este faptul ca nu exista contact cu sina, reducand fortele de frecare si permitand trenului sa ajunga la viteze foarte mari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Trenuri de Mare Viteza.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!