West Pac Banking Corporation

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5040
Mărime: 308.64KB (arhivat)
Publicat de: Diana Florescu
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Capitolul I. DESCRIREA ORGANIZATIEI 3
  2. Capitolul II. PREZENTAREA ELEMENTELOR DE CULTURA ORGANIZATIONALA 4
  3. CAPITOLUL III. Analiza comparativa a culturii nationale din Australia, Singapore si Romania 7
  4. CAPITOLUL IV. Implicatiile specificitatii culturale ale tarii in care se afla sediul central asupra culturii organizationale din filiala deschisa in Romania 16
  5. Bibliografie 21

Extras din proiect

Capitolul I. DESCRIREA ORGANIZATIEI

„Suntem o banca pe care va puteti bizui”!!!

Westpac Banking Corporation este o Banca multinaționala, una dintre cele 4 mari banci australiene și a doua banca ca marime din Noua Zeelanda.A fost Infiintata in anul 1982 sub denumirea de Westpac.Obiectul de activitate il constituie serviciile financiare ce includ credite bancare,carduri de credit,credite ipotecare,imprumuturi bancare,asigurari,comert international si alte servicii bancare, ce servesc aproximativ 8,2 milioane de clienti.Sediul central se afla in Sydney, Australia avand sucursale in: Noua Zeelanda, Fiji, Noua Guinee, Samoa, Insulele Solomon Tonga, Vanuatu, Singapore, Hong Kong, China, Indonezia, SUA, Anglia.

In anul 2011, Westpac avea 12,200,000 de clienti, fiind banca din Australia cu cele mai multe sucursale,aproximativ 1200 și o rețea cu mai mult de 2800 ATM-uri. Banca este cea de-a doua mare furnizoare de creditare si de platforme de avere de catre fondurile administrate din Australia, dupa active. In anul 2011 venituri erau estimate la $6.991 bilioane, active in valoare de $870 bilioane si in jur de 40.000 de angajati (2008).

Gail Kelly (nascuta la 25 aprilie 1956) este actuala director executiv (CEO) al Westpac. In 2002, ea a devenit prima femeie CEO al unei banci australiene de top sau 15 si din 2005, a fost cea mai bine platita femeie dintr –o corporație australiana. Ea a acceptat poziția de CEO la Westpac in 2008.

Westpac a fost recunoscut de catre Dow Jones Sustainability Index ca banca cea mai durabila in lume, timp de cinci ani de funcționare.

Viziunea noastra: Pentru a fi lider de companie de servicii financiare din Australia și Noua Zeelanda.

Scopul nostru: Pentru a ajuta ca fiecare dintre cele 10 milioane de clienți sa atinga toate obiectivele financiare.

Ambițiile noastre: Pentru a caștiga toți clienții noștri de afaceri, prin punerea lor pe primul plan in tot ceea ce facem.

Capitolul II. PREZENTAREA ELEMENTELOR DE CULTURA ORGANIZATIONALA

Cultura organizationala exista indiferent de organizatie; este cea care “leaga organizatia” intr-un lant de semnificatii tacite care ofera intelesuri specific umane tuturor activitatilor si proceselor organizationale. In acelasi timp este factorul de rezistenta cel mai important in orice demers de schimbare, indiferent de anvergura acestuia.Unul din factorii cei mai importanti in construirea culturii organizationale se datoreaza particularitatilor interactiunilor dintre angajati, a leadership-ului si a calitatii comunicarii organizationale.O organizatie cu o astfel de cultura nu are nevoie de sisteme de control si sisteme birocratice. Oamenii ce compun o cultura puternica nu au nevoie de indemnuri suplimentare, accepta deja neconditionat “regulile jocului” iar organizatia reuseste sa formeze un anumit tip de angajat dezirabil. Din acest motiv nu sunt putini managerii care inteleg importanta ca o cultura organizationala puternica ar fi aceea in care exista un aliniament puternic intre valorile si principiile organizatiei. Aceasta fiind putin tangibila si dificil de masurat devine o piatra de incercare care se lasa prea putin influentata de diversele programe de modelare a culturii. Managementul culturii organizationale este considerat de unii teoreticieni (Fombrun) ca fiind “un tel coplesitor daca nu chiar imposibil”. Un cercetator afirma ca “organizatia nu are cultura, ea este cultura” – din acest motiv este foarte greu sa incercam sa o manageriem.

PUNCTE FORTE ALE ORGANIZATIEI:

Reputație buna. Dupa ce ai lucrat la Westpac ar fi ușor sa gasesti rolul urmator. Locație excelenta, foarte convenabil pentru a accesa cu trenul . Institutul Davidson ofera o biblioteca cuprinzatoare a resurselor educației financiare - indiferent de nivelul de experiența sau de cunoștințe. Si tu nici macar nu trebuie sa fii un client Westpac pentru a participa. Alegeți din:

Seminarii gratis locale organizate in ramurile Westpac pe o varietate de finanțe personale și subiecte de management al afacerii

Educație și consiliere prin sugestii financiare gratuite, sfaturi, instrumente, articole și sfaturi generale.

Cursuri de scurta durata in managementul financiar, planificarea afacerilor, resurse umane și comerțul internațional (clientii Westpac primesc o reducere de 25% a tarifelor de curs standard pentru cursuri de scurta durata).

Calificari recunoscute la nivel național, in fluxuri de finanțe, de afaceri și de gestionare la nivel de Certificat IV și Diploma; efectuat on-line, sau printr-un amestec de invațare online și fața-in-fața. Westpac ajuta nu-pentru-profit ci pentru a asigura o dezvoltare continua cu noi oportunitati.

Westpac ajuta intreprinderile mici sa se dezvolte si sa isi imbunatateasca linia de produse.

Luam atitudine pentru a face o diferenta semnificativa.

Ca operațiune de gestionare a averii, Westpac produce și distribuie produse financiare destinate pentru a ajuta clientii sa acumuleze, sa gestioneze și sa isi protejeze averea lor.

Obiectivul este de a atrage și pastra performanțe ridicate ;oameni care se axeaza pe realizare,dedicati pentru a ajuta clienții, acționeaza cu integritate și sa lucreze ca o echipa.

Westpac se angajeaza sa ofere un mediu in care personalul are oportunitați de dezvoltare și promovare, relații pline de satisfacții, angajamentul comunitații și flexibilitatea de a echilibra

munca lor și angajamentele de viața.

Suntem un furnizor de top de servicii bancare en-gros din zona, cu o prezența in creștere in regiunea Asia / Pacific.

Managerii nostri si analiștii ofera clientilor expertize de ultima ora și soluții bazate pe noi abordari.

Noi oferim soluții personalizate care raspund nevoilor clienților, in orice stadiu al ciclului de

viața de afaceri. Prioritatea managerilor este clientul nostru. Pietele de capital si imprumut

Westpac se concentreaza furnizand clientilor avantajul cunoașterii aprofundate a pieței și una dintre cele mai mari vanzari și a rețelelor de distribuție din Australia și Noua Zeelanda, impreuna cu expertiza intr-o gama larga de industrii si sectoare.

Echipa noastra de experti furnizeaza sfaturi de sunet, de execuție precise și corecte de decontare pentru a satisface schimbul clientilor nostri straini, rata dobanzii și nevoile de expunere de marfuri.

Acțiunile Westpac se angajeaza sa faciliteze clientui solutii de avere printr-o serie de dezvoltari de produse inovatoare si servicii superioare privind oferta de produse actuale.

Carierele in cadrul echipei noastre se extind de la dezvoltarea afacerilor/distribuție,dezvoltare de produs, de comercializare, de piața și de gestionare a riscului de credit, management de portofoliu și management de proiecte.

Managementul Fondurilor Hastings este responsabila pentru crearea de investiții active alternative, inclusiv proprietatea, infrastructura economica și sociala, precum și de mare randament datoriei.

Preview document

West Pac Banking Corporation - Pagina 1
West Pac Banking Corporation - Pagina 2
West Pac Banking Corporation - Pagina 3
West Pac Banking Corporation - Pagina 4
West Pac Banking Corporation - Pagina 5
West Pac Banking Corporation - Pagina 6
West Pac Banking Corporation - Pagina 7
West Pac Banking Corporation - Pagina 8
West Pac Banking Corporation - Pagina 9
West Pac Banking Corporation - Pagina 10
West Pac Banking Corporation - Pagina 11
West Pac Banking Corporation - Pagina 12
West Pac Banking Corporation - Pagina 13
West Pac Banking Corporation - Pagina 14
West Pac Banking Corporation - Pagina 15
West Pac Banking Corporation - Pagina 16
West Pac Banking Corporation - Pagina 17
West Pac Banking Corporation - Pagina 18
West Pac Banking Corporation - Pagina 19
West Pac Banking Corporation - Pagina 20
West Pac Banking Corporation - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • West Pac Banking Corporation.docx

Ai nevoie de altceva?