Achizitii - Ciuperci de Sera

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I
Motivatia alegerii produsului 1
Capitolul II
II. 1 - Descrierea produsului. 2
II. 2 - Piata tinta. 4
II. 3 - Concurenta 5
Capitolul III
Previziunea vanzarilor 6
Capitolul IV
IV. 1 - Alegerea amplasarii 8
IV. 2 - Spatiul de productie 8
IV.2.1 - Dimensionare 8
IV.2.2 - Valoarea investitiei 9
Capitolul V
Achizitii inafara productiei 10
Capitolul VI
Determinarea necesarului de utilaje si a investitiilor in mijloace fixe 12
Capitolul VII
Determinarea necesarului de materii prime si materiale 14
Capitolul VIII
VIII. 1 - Necesarul de personal direct productiv si fondul de salarii aferent 16
VIII. 2 - Necesarul de personal indirect productiv si fondul de salarii aferent 16
Capitolul IX
IX. 1 - Costuri directe 18
IX. 2 - Costuri indirecte 19
Capitolul XI
Stabilirea pretului de vanzare pe baza costului 24
Capitolul XI
Calculul productiei critice si al cifrei de afaceri critice 25
Capitolul XII
Aprecierea situatiei financiare 27
Concluzii 27
Bibliografie 28
ANEXE 29


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I
Motivatia alegerii produsului
Ciupercile sunt un produs agroalimentar foarte valoros datorita continutului bogat in substante nutritive. Atat gustul cat si aroma acestora, sunt apreciate indiferent de sezon, prin consumul in stare proaspata sau conservata. Datorita substantelor pe care le contin, ciupercile au un rol important in terapeutica medicala, prin efectul antiviral, anticanceros sau prin scaderea colesterolului din sange. Pe langa valoarea alimentara, ciupercile de sera constituie si o cultura rentabila, care asigura o productie ridicata, ce se obtine pe unitatea de suprafata folosita. 
De asemenea, culturile de ciuperci beneficiaza de forme de finantare prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR ), care vine in intampinarea nevoii de dezvoltare a productiei interne prin Masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole", in cadrul careia investitorii pot beneficia de un sprijin nerambursabil de 50% din valoarea maxima eligibila a proiectului. Un procent suplimentar de 5% se acorda pentru investitiile realizate de fermierii cu varsta sub 40 de ani la data depunerii cererii de finantare. Valoarea maxima eligibila a unui proiect finantat prin Masura 121 este de 2 milioane EUR. 
Un alt motiv care m-ar determina sa initiez o afacere cu ciuperci, este pasiunea personala pentru acestea.
Capitolul II
II. 1 - Descrierea produsului. 
Raspandite in toata lumea, ciupercile numara aproape 200.000 de specii, subspecii, varietati si forme ale acestora, din care 8.700 numai in tara noastra. Principalele specii cultivate in Romania sunt "Agaricus bisporus" si "Pleurotus ostreatus".
FAMILIA PLEUROTUS
Ciupercile Pleurotus sunt de forma asimetrica si cresc grupate in buchete. Piciorul gros, scurt si carnos se continua cu palaria ce are forma asemanatoare unei scoici. Pe partea inferioara a palariei se afla lamelele producatoare de spori, de culoare alb-crem, ce coboara pana la baza piciorului.
Ciupercile Pleurotus sunt rezistente la variatii mari de temperatura si suporta temperaturi de panpa la -20?C. Sunt economic viabile deoarece sunt rezistente la atacul diverselor boli, nu necesita tratament cu pesticide si cer un volum mic de manopera. Pe de alta parte exista si riscuri in cresterea acestor ciuperci: palaria ciupercilor nu are o "membrana" care sa acopere lamele cu spori astfel incat sporii circula liberi in aerul din spatiu si pot infesta ulterioarele cicluri de productie cu bacterii sau virusi. Deasemenea sporii din aer pot fi inhalati de catre lucratori ducand la probleme respiratorii si alergii.
Pleurotus Ostreatus este o ciuperca de culoare vanata cunoscuta si sub numele de Pastravul de Fag sau Burete de Fag. Temperatura de fructificare: 10-16?C.
Pleurotus Florida este o ciuperca de culoare crem, foarte apreciata de cultivatori, datorita costurilor energetice scazute si de consumatori datorita aromei placute. Temperatura de fructificare: 20-23?C.
Pleurotus HK35 este de culoare crem deschis si are avantajul ca se comporta foarte bine la temperaturi scazute -10-20?C cat si ridicate 22-24?C. Temperatura de fructificare: 14-20?C.
FAMILIA AGARICUS
In romana se mai foloseste si denumirea de ciuperca criofila sau in engleza "button mushrooms". Genul Agaricus cuprinde aproximativ 100 specii dintre care o parte sunt otravitoare.
Agaricus Bisporus este o ciuperca de cuoare alba sau crem. Aceste ciuperci au reusit sa mentina suprematia productiei in genul Agaricus. Temperatura de fructificare: 12-18?C.
Agaricus Edulis este de culoare alba, cunoscuta si sub denumirea de "bulgare de zapada" deoarece are palaria neteda, fara scuame . Aceste ciuperci necesita costuri mici de productie fata de Bisporus si este mai rezistenta la virusi. Temperatura de fructificare: 23-25?C.
In Romania se mai cultiva si alte specii de ciuperci:
- Buretele brun (Pleurotus sajor-caju);
- Buretele cornet (Pleurotus cornucopiae);
- Buretele ciuciulete (Coprinus comatus);
- Ciuperca de paie (Stropharia-rugoso-annullata);


Fisiere in arhiva (13):

  • Anexa 1.doc
  • Anexa 10.doc
  • Anexa 11.doc
  • Anexa 2.doc
  • Anexa 3.doc
  • Anexa 4.doc
  • Anexa 5.doc
  • Anexa 6.doc
  • Anexa 7.doc
  • Anexa 8.doc
  • Anexa 9.doc
  • Ciuperci de sera.ppt
  • Proiect Achizitii - Ciuperci de sera.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!