Analiza Ambalajelor pentru Ciocolata

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Istoricul aparitiei si dezvoltarii ambalajelor comerciale
1.2.Revolutia industriala si dezvoltarea tehnicilor de ambalare
2. Evolutia cantitatii de ambalaje introduse pe piata in Romania
3. Legislatie
4.Ciocolata
4.1. Ambalarea, marcarea si pastrarea ciocolatei
4.2. Folie de aluminiu folosita pentru ambalarea ciocolatei
4.3.Trasaturi comune pe ambalajele unor tipuri de ciocolate
4.4. ciocolata din epoca de aur
4.5.Ambalajele din ziua de astazi
5. Delicii in cutii cochete


Extras din proiect Cum descarc?

1.Istoricul aparitiei si dezvoltarii ambalajelor comerciale
Orice inovatie isi are propria istorie.Nevoia protectiei, a sigurantei hranei si a diferitelor obiecte pe care oamenii si le-au creat inca din cele mai vechi timpuri au determinat aparitia primelor tehnici de ambalare.Daca in urma cu mii de ani optiunile pentru impachetare erau destul de reduse,principalele material folosite fiind pieile de animale,scoarta materialelor si alte recipiente de provenienta vegetala,astazi domeniul ambalajelor a devenit destul de dezvoltat din punct de vedere al materialelor a tehnologiei de securizare dar si a tehnicilor de design.La inceput materialele au avut ca prima functie protectia si prezervarea continutului,urmand ca odata cu dezvoltarea comertului rolul acestora sa se diversifice.
Primele containere erau destinate depozitarii diferitelor lichide precum apa sau laptele,dar si pastrarii pe o dupata mai mare de timp a cerealelor.Acestea au aparut in urma cu 12.000 de ani,urmand ca abia dupa 7000 de ani,in Orientul Indepartat sa apara sticla.Cu toate acestea,sticla nu reprezenta inca un material potrivit confectionarii recipientelor,fiind utilizata doar pentru arta decorativa.Cu spirit mult mai practice s-au dovedit a fi egiptenii,care 4000 de ani mai tarziu au realizat primele modele umile ale recipientelor pe care azi le numim borcane.Desi recipientele din sticla pastrau in siguranta bunurile lichide,cat si pe cele solide,acestea erau destul de fragile si nu permiteau transport sigur,cel mai des ducand la deteriorarea continutului. 
Cele mai mari schimbari in sistemul de ambalare au aparut odata cu revolutia industriala in secolul XVII si XIX.Punctul culminant al cererii de recipiente solide si sigure a fost atins in momentul dezvoltarii prelucrarii metalului si aparitiei conservei.
1.2.Revolutia industriala si dezvoltarea tehnicilor de ambalare
In 1844, apare masina de confectionat pungi din hartie inventate de americanul Francis Wolle si desingnul in clin,cu foale.In Europa,apare primul prototip de cutie de carton pentru cereale in 1817,cu aproape 200 de ani mai tarziu din momentul in care chinezii creau prima cutie utilizand celuloza.La inceputul secolului XX,cutiile si lazile confectionate din lemn si destinate transportului marfurilor sunt inlocuite cu cutiile din carton.
O alta inventie utila este cutia de carton,creata in secolul XIX.Totusi,materialul vedeta devine plasticul,primul care reuseste sa aduca in atentia consumatorilor un produs mai atractiv,ce poate fi vizualizat direct.Rezistenta si flexibilitatea acestui tip de material a facut ca in prezent apropape 90% dintre produsele existente pe pietele de consum sa fie invelite in ambalaje din plastic.
Pet-ul, cel mai popular tip de ambalaj din plastic apare in 1941 si este inventat de Rex Whifield si James Dickson.Coca-Cola este printre primele branduri care imbuteliaza celebra bautura in pet-uri tocmai datorita impermeabilitatii si resistentei sale la socuri.
Dezvoltarea industriei sucurilor acidulate a condus la crearea unor cutii de metal extrem de rezistente la presiunea exercitata de acid..Anii '40 dau startul aparitiei primelor ambalaje cu adevarat performante,dedicate unor produse perisabile precum laptele sau mancarea refrigerate.
Evolutia fabricarii si designului ambalajelor a determinat aparitia unor anumite canoane ce sunt respectate pentru diferite categorii de produse.Odata cu dezvolatarea tehnicilor de realizare a ambalajelor pentru produsele de pe pietele de consum s-au creat si legislatii speciale.Astfel,este obligatorie afisarea informatiilor privind continutul,cantitatea si ingredientele folosite pe ambalaje pentru siguranta consumatorilor.Cu timpul,acestor informatii le-au fost atasate si alte elemnete de promovare a identitatii vizuale a brandului si nu numai:sugestii de prezentare,slogan,sfaturi utile consumatorilor,valori nutritionale.
Odata cu secolul XX, atentia designerilor se indreapta spre realizarea unor ambalaje care sa atraga atentia in spatiul de vanzare.Competitia era in continua crestere, iar fiecare marca trebuie sa se diferentieze din punct de vedere al designului.Multe dintre strategiile de branding si comunicare au inceput sa fie realizate la nivelul ambalajului,deoarece produsele incep sa capete propria lor personalitate si nu mai sunt in sistem vrac(produsele erau cel mai adesea cantarite in fata cumparatorilor si mai apoi oferite in pungi de hartie sau material textil,ce nu purtau insemnele niciunui brand). Personalitatea marcii incepe astfel sa fie nivelul ambalajului.
Prinvind evolutia lenta, dar complexa a tehnicilor de ambalare observam astazi ca ambalajul a devenit carte de vizita a produsului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Ambalajelor pentru Ciocolata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!