Analiza Bazei de Date Cars

Extras din proiect Cum descarc?

In cele ce urmeaza vom face analiza unei baze de date cu 406 masini din anii 1970-1982 avand ca zone de provenienta America, Europa sau Japonia. Analiza se face pe baza caracteristicilor: mpg (numarul de mile parcurse cu un galon de combustibil), engine (capacitatea motorului exprimata in inchi cubi), horse (putera motorului exprimata in cai putere), weight (masa vehicului exprimata in livre), accel (durata necesara pentru a accelera de la 0 la 60 de mile pe ora exprimat in secunde), year (anul de fabricatie al masinii),origin (zona de origine), cylinder (numarul de cilindri si dotarea cu/absenta dotarii cu filtru).
1. Analiza variabilelor
In cazul variabilei Miles per Gallon datele sunt prezentate int-o forma negrupata. Tendinta centrala a variabilei ne arata ca cele mai multe masini, adica 4,9% parcurg 13 mile cu un gallon de benzina. In medie, masinile parcurg 23,5 mile cu un gallon de benzina. Consumul masinilor analizate este repartizat uniform, astfel ca jumatate din masini parcurg sub 23 de mile cu un gallon de benzina, iar cealalta jumatate parcurg peste 23 mile.
Tendinta centrala a variabilei care reprezinta capacitatea motorului arata ca, in medie, masinile au o capacitate a motorului de 194 inchi. Dintre masinile studiate, cele mai des intalnite sunt cele cu o capacitate a motorului de 97 de inchi. Jumatate din acestea au capacitatea motorului sub 148,5 inchi, iar cealalta jumatate peste aceasta valoare.
Din punctul de vedere al puterii motorului, in medie, masinile selectate in baza de date au 105 cai putere. Cea mai des intalnita valoare a cailor putere este cea de 150, pentru 5,4% din masinile studiate. Jumatate din acestea au o putere a motorului de peste 95 cai putere.
In ceea ce priveste masa vehicului, jumatate din masinile aflate in baza de date cantaresc peste 2811 livre. In medie, acestea au o masa de 2969,5 livre.
In cazul datelor colectate, o masina are nevoie, in medie, de 15,49 secunde pentru a accelera de la 0 la 60 mile per ora. 5,7% din masinile alese pentru a fi studiate au nevoie de 14,5 secunde pentru a accelera de la 0 la 60 mile per ora. Datele inregistrate nu sunt dispersate, astfel ca jumatate din masini reusesc sa ajunga in mai putin de 15,5 secunde la 60 de mile per ora.
Masinile aflate in baza de date au anul de fabricatie in intervalul 1970-1982. Jumatate din masini au fost fabricate inainte de anul 1976, iar cealalta jumatate dupa acest an. Cele mai multe, adica 40 de masini, provin din 1973. 
Masinile au ca arie de provenienta America, Europa sau Japonia. Marea majoritate, 62,3%, au fost fabricate in America, si doar 19,5% in Japonia si 18% in Europa.


Fisiere in arhiva (6):

 • Analiza Bazei de Date Cars
  • Analiza Bazei de Date Cars.doc
  • cars_prelucrata.sav
  • Output.p1.spo
  • Output.p2.spo
  • Output.p3.spo
  • Output4.spo

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!