Analiza comparativă a calității telefoanelor din categoria slider

Cuprins proiect

1 Introducere 3
2 Prezentarea producatorului si a gradului de produse 4
2.1 Prezentarea firmelor 5
2.2 Prezentarea produselor alese 11
2.3 Prezentarea produselor etalon 13
3 Prezentarea caracteristicilor de calitate ale produselor prezentate 14
4 Prezentarea caracteristicilor de calitate 18
5 Metode de analiza comparative 19
5.1 Metoda clasica 19
5.2 Metoda matricei 25
6 Concluzie 27


Extras din proiect

Capitolul 1 :Introducere
Analiza comparative se utilizeaza pentru ierarhizarea produselor in functie de nivelul calitatii antins pe piata interna si externa tenant seama de mai mult criterii printer care si proprietatile esentiale si eficienta lor in utilizare raportata la pret. Caracteristicile unui produs reprezinta proprietatiile esentiale ale acestuia.
Scopul acestei analize comparative este sa-l ajute pe consumator in achizitionarea de produse care sa satisfaca nevoile acestuia la un pret mai mic. Ceea ce prezinta importanta pentru consumator este raportul calitate/pret.
Nu intotdeauna consumatorul poate sa exprime clar toate pretentiile sale, deoarece unele sunt considerate atat de firesti incat nu le mai anunta. Alteori nu stie sa le exprime sau nu are cunostinte suficiente pentru a le enunta, fapt de care isi da seama mai tarziu, in utilizare, sau dupa ce s-a produs o defectiune.
Analiza comparativa isi propune sa informeze obiectiv consumatorii privind caracteristicile de calitate ale produselor, caracteristici care participa la realizarea calitatii unui produs si sa-i ajute in luare deciziei de achizitionare a produsului pe care si-l doresc, si de care au nevoie. Analizele comparative se fac in toate tarile dezvoltate de catre organizatori si asociatii ale consumatorilor, in colaborare cu laboratoare acreditate sa efectueze anumite incercari de caracteristici de calitate.
Capitolul 2 :Prezentarea producatorului si a gradului de produse
Produsele analizate fac parte din grupa produselor de telecomunicatii, iar principiul care sta la baza functionarii acestor aparate este propierea celulara.
Telefonul mobil este un dispozitiv de tip duplex, adica foloseste o frecventa pentru a vorbi si o a doua, o frecventa separata pentru a asculta. Un sistem walkie-talkie poate avea zeci de canale, in timp ce un telefon mobil poate comunica pe 1664 de canale.
Telefoanele mobile opereaza de asemenea cu celule, in sensul ca pot trece de la o celula la alta odata cu deplasarea in spatiu. Celulele reprezinta unitatea de baza a unui sistem celular - suprafata geografica pe care o companie de telefonie mobila o acopera. Celulele dau telefoanelor mobile o arie de acoperire incredibila. 
Un walkie-talkie poate comunica pe o distanta de la cateva sute de metrii la 10-15 kilometri, pe cand utilizatorul unui telefon mobil se poate deplasa in orice locatie a unui oras si in acelasi timp sa isi mentina conversatia, tocmai datorita acestor celule. Cand un telefon mobil trece de la o celula la alta un computer monitorizeaza aceasta trecere la momentul potrivit, transferand totodata apelul telefonic la o noua celula si o noua frecventa; transferul de la o celula la alta se desfasoara atat de repede incat utilizatorii telefoanelor mobile nici nu remarca acest lucru.
Capitolul 2.1 :Prezentarea firmelor.
SAMSUNG 
Samsung Electronics Co. Ltd (SEC) se afla intre primele 10 companii producatoare de electronice din lume si este recunoscuta ca lider in ceea ce priveste revolutia digitala. Inca de la inceputul activitatii sale, in 1969, SEC a reusit cu succes sa treaca de la produse bazate pe sisteme analogice la tehnologii de ultima generatie, fiind la ora actuala numarul unu in lume pe piata producatorilor de telefoane mobile CDMA, ecrane LCD si CRT si cuptoare cu microunde.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Comparativa a Calitatii Telefoanelor din Categoria Slider.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!