Analiza de piață a firmei SC Spartan Agent de Asigurare SRL

Cuprins proiect

Cap.1. Prezentarea firmei 3
1.1. Denumirea, localizarea 3
1.2. Scurt istoric 3
1.3. Forma juridică de constituire 4
1.4. Conducerea şi personalul firmei 5
Cap.2. Descrierea activităţii curente 5
2.1. Oferta societăţii (produse / servicii) 5
2.2. Principalii furnizori 6
2.3. Dotarea tehnico – materială a firmei 7
Cap.3. Piaţa actuală 7
3.1. Clienţii 7
3.2. Segmentarea pieţei 8
3.3. Concurenţii ( nume şi date cunoscute cu privire la aceştia).
Poziţia produselor / serviciilor firmei comparativ cu cele ale concurenţilor prin prisma raportului preţ / calitate 9
3.4. Piaţa efectivă şi piaţa potenţială 11
3.5. Cota de piaţă şi Cota relativă de piaţă ale firmei 11
Cap.4. Analiza SWOT 12 
Bibliografie 13
Anexe


Extras din proiect

Cap.1. Prezentarea firmei 
1.1.Denumirea, localizarea
S.C. SPARTAN AGENT DE ASIGURARE S.R.L. este o firmă înființată în 5 ianuarie 2011 , înregistrată la Registrul Comerțului cu nr J35/15/2011, având codul unic de înregistrare 27871766. Compania are sediul social în Timișoara, pe strada Martir Caceu, nr. 76, dar datorită activității naționale, administrația și logistica sunt în Brașov, zona fiind mai centrală.
1.2.Scurt istoric
In anul 2007, in Romania sistemul de pensii a fost schimbat de statul roman si a fost realizata o reforma prin care peste 4 milioane de oameni au trebuit sa aleaga o casa de asigurari pentru o pensie privata. Si atunci, multe persoane care s-au ocupat cu intermedierea acelor pensii private, au castigat comisioane foarte bune. 
Fondatorii firmei Spartan Agent de Asigurare beneficiaza de o experienta de peste 8 ani in sisteme Multi Level Marketing, si de peste 5 ani in Dezvoltare Personala si Profesionala. In reforma pensiilor au facut parte dintre persoanele care au dezvoltat echipe mari si au beneficiat de castiguri importante, fapt ce a demonstrat potentialul acestora de a lucra in Multi level marketing. Dupa 2008, multe persoane au participat la training-urile organizate si sustinute pentru dezvoltarea personala si profesionala prin proiectul dezvoltat sub numele de ‘Wow Development and life training’ ale carui baze a fost pus ca si necesitate pentru instruirea si pregatirea fortei de vanzare. Practica a fost realizata prin vanzarile directe realizate in compania Infopagina , companie de publicitate online pentru firme.
Activitatea companiei se împarte în două ramuri, una care se ocupă cu teoria și a doua ramură se ocupă cu teoria învățată aplicată în practica pe teren, mai exact în intermedierea propriu-zisă a asigurărilor.
Partenerul firmei este Astra Asigurări care este o companie de top pe piața din Romania, situându-se pe locul numărul 1 la asigurări generale fiind lider de piață și la asigurări de locuință. Membru fondator PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor ) deține procentul maxim permis de lege 15% fapt ce demonstrează interesul pentru această campanie a asigurărilor de locuință. Ca și companie s-a evidentiat și în strategia de marketing, unul dintre aspectele importante este plata daunelor la timp. Astra Asigurări a fost înființată în 1991 și este cea mai mare companie de asigurari cu acționariat și capital preponderent autohton având un capital social cu o valoare de 55 milioane de Euro. Cu 238 unități teritoriale în toată țara, Astra Asigurări are o acoperire teritorială completă, oferind peste 60 de tipuri de asigurări generale, de viață și de sănătate, Astra Asigurări fiind lider de piață și la asigurări de locuință pe segmentul de retail. 
S.C. SPARTAN AGENT DE ASIGURARE S.R.L. a pornit într-o perioadă de vârf când asigurările de locuință au devenit obligatorii, acest lucru ajutând la creșterea companiei foarte rapid. Perioada cea mai bună pană în momentul de față a fost în luna ianuarie 2011 când s-au înregistrat 6.000 de cereri și 2.300 de polițe de asigurare de locuințe emise, apoi a urmat o perioadă de scădere, din luna martie însă producția a început să crească in fiecare luna. Până în luna iunie firma a avut un total de 13.000 de polițe de asigurare de locuință înregistrate. În urma acestui fapt compania a primit de la partenerul acestora, Astra Asigurări, diploma de “Cel mai bun vânzător property” (Anexa 1). Producția lunară, în medie, este de 4000 de cereri și 2000 de polițe emise.
1.3.Forma juridică de constituire
Societatea comercială SPARTAN Agent de Asigurare este organizată sub forma unei societăți cu răspundere limitată.
In toate actele semnate de societate prin reprezentantii legali sau statutari, denumirea acesteia va fi urmata de datele referitoare la sediul societății, codul unic de înregistrare, numărul de înregistrare de la registrul comerțului, capitalul social, numărul de telefon și fax.
Societatea comercială Spartan Agent de Asigurare a dobândit personalitate juridică la data înregistrării sale la Oficiul Registrului Comerțului.
Compania are un asociat unic care răspunde pentru datoriile și obligatiile societății în limita aportului subscris la capitalul social al acesteia.
Capitalul social este în valoare de 200 lei, în numerar subscris și vărsat integral și împărțit în 20 părți sociale, indivizibile și nominative, fiecare cu o valoare de 10 lei.


Fisiere în arhivă (11):

 • Analiza de Piata a Firmei SC Spartan Agent de Asigurare SRL
  • Anexa 1(color).doc
  • anexa 2.doc
  • anexa 3.pdf
  • anexa 4.pdf
  • Anexa 5.doc
  • anexa 6.pdf
  • Anexa 7(color).doc
  • anexa 8.doc
  • anexa 9.pdf
  • Cuprins.doc
  • prima pagina.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!