Analiza de Piata a Firmei SC Spartan Agent de Asigurare SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap.1. Prezentarea firmei 3
1.1. Denumirea, localizarea 3
1.2. Scurt istoric 3
1.3. Forma juridica de constituire 4
1.4. Conducerea si personalul firmei 5
Cap.2. Descrierea activitatii curente 5
2.1. Oferta societatii (produse / servicii) 5
2.2. Principalii furnizori 6
2.3. Dotarea tehnico - materiala a firmei 7
Cap.3. Piata actuala 7
3.1. Clientii 7
3.2. Segmentarea pietei 8
3.3. Concurentii ( nume si date cunoscute cu privire la acestia).
Pozitia produselor / serviciilor firmei comparativ cu cele ale concurentilor prin prisma raportului pret / calitate 9
3.4. Piata efectiva si piata potentiala 11
3.5. Cota de piata si Cota relativa de piata ale firmei 11
Cap.4. Analiza SWOT 12 
Bibliografie 13
Anexe


Extras din proiect Cum descarc?

Cap.1. Prezentarea firmei 
1.1.Denumirea, localizarea
S.C. SPARTAN AGENT DE ASIGURARE S.R.L. este o firma infiintata in 5 ianuarie 2011 , inregistrata la Registrul Comertului cu nr J35/15/2011, avand codul unic de inregistrare 27871766. Compania are sediul social in Timisoara, pe strada Martir Caceu, nr. 76, dar datorita activitatii nationale, administratia si logistica sunt in Brasov, zona fiind mai centrala.
1.2.Scurt istoric
In anul 2007, in Romania sistemul de pensii a fost schimbat de statul roman si a fost realizata o reforma prin care peste 4 milioane de oameni au trebuit sa aleaga o casa de asigurari pentru o pensie privata. Si atunci, multe persoane care s-au ocupat cu intermedierea acelor pensii private, au castigat comisioane foarte bune. 
Fondatorii firmei Spartan Agent de Asigurare beneficiaza de o experienta de peste 8 ani in sisteme Multi Level Marketing, si de peste 5 ani in Dezvoltare Personala si Profesionala. In reforma pensiilor au facut parte dintre persoanele care au dezvoltat echipe mari si au beneficiat de castiguri importante, fapt ce a demonstrat potentialul acestora de a lucra in Multi level marketing. Dupa 2008, multe persoane au participat la training-urile organizate si sustinute pentru dezvoltarea personala si profesionala prin proiectul dezvoltat sub numele de 'Wow Development and life training' ale carui baze a fost pus ca si necesitate pentru instruirea si pregatirea fortei de vanzare. Practica a fost realizata prin vanzarile directe realizate in compania Infopagina , companie de publicitate online pentru firme.
Activitatea companiei se imparte in doua ramuri, una care se ocupa cu teoria si a doua ramura se ocupa cu teoria invatata aplicata in practica pe teren, mai exact in intermedierea propriu-zisa a asigurarilor.
Partenerul firmei este Astra Asigurari care este o companie de top pe piata din Romania, situandu-se pe locul numarul 1 la asigurari generale fiind lider de piata si la asigurari de locuinta. Membru fondator PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor ) detine procentul maxim permis de lege 15% fapt ce demonstreaza interesul pentru aceasta campanie a asigurarilor de locuinta. Ca si companie s-a evidentiat si in strategia de marketing, unul dintre aspectele importante este plata daunelor la timp. Astra Asigurari a fost infiintata in 1991 si este cea mai mare companie de asigurari cu actionariat si capital preponderent autohton avand un capital social cu o valoare de 55 milioane de Euro. Cu 238 unitati teritoriale in toata tara, Astra Asigurari are o acoperire teritoriala completa, oferind peste 60 de tipuri de asigurari generale, de viata si de sanatate, Astra Asigurari fiind lider de piata si la asigurari de locuinta pe segmentul de retail. 
S.C. SPARTAN AGENT DE ASIGURARE S.R.L. a pornit intr-o perioada de varf cand asigurarile de locuinta au devenit obligatorii, acest lucru ajutand la cresterea companiei foarte rapid. Perioada cea mai buna pana in momentul de fata a fost in luna ianuarie 2011 cand s-au inregistrat 6.000 de cereri si 2.300 de polite de asigurare de locuinte emise, apoi a urmat o perioada de scadere, din luna martie insa productia a inceput sa creasca in fiecare luna. Pana in luna iunie firma a avut un total de 13.000 de polite de asigurare de locuinta inregistrate. In urma acestui fapt compania a primit de la partenerul acestora, Astra Asigurari, diploma de "Cel mai bun vanzator property" (Anexa 1). Productia lunara, in medie, este de 4000 de cereri si 2000 de polite emise.
1.3.Forma juridica de constituire
Societatea comerciala SPARTAN Agent de Asigurare este organizata sub forma unei societati cu raspundere limitata.
In toate actele semnate de societate prin reprezentantii legali sau statutari, denumirea acesteia va fi urmata de datele referitoare la sediul societatii, codul unic de inregistrare, numarul de inregistrare de la registrul comertului, capitalul social, numarul de telefon si fax.
Societatea comerciala Spartan Agent de Asigurare a dobandit personalitate juridica la data inregistrarii sale la Oficiul Registrului Comertului.
Compania are un asociat unic care raspunde pentru datoriile si obligatiile societatii in limita aportului subscris la capitalul social al acesteia.
Capitalul social este in valoare de 200 lei, in numerar subscris si varsat integral si impartit in 20 parti sociale, indivizibile si nominative, fiecare cu o valoare de 10 lei.


Fisiere in arhiva (11):

 • Analiza de Piata a Firmei SC Spartan Agent de Asigurare SRL
  • Anexa 1(color).doc
  • anexa 2.doc
  • anexa 3.pdf
  • anexa 4.pdf
  • Anexa 5.doc
  • anexa 6.pdf
  • Anexa 7(color).doc
  • anexa 8.doc
  • anexa 9.pdf
  • Cuprins.doc
  • prima pagina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!