Analiza Fundamentală a Portofoliului

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Capitolul I. INVESTIŢIILE DE PORTOFOLIU – CARACTERISTICĂ GENERALĂ
1.1. Portofoliul investiţional – conţinut, tipuri, principii de formare
1.2. Teorii şi strategii de gestiune ale portofoliului investiţional
Capitolul II. SELECTIA UNUI PORTOFOLIU
2.1. Criterii de selectie a portofoliului
2.2. Rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare 
Capitolul III MODELUL DE PIAŢĂ A DOUĂ VALORI MOBILIARE
3.1. Sensibilitatea titlului în raport cu RM 
3.2. Rentabilitatea conform modelului de piaţă
3.3. Riscul conform modelului de piaţă
Capitolul IV. ANALIZA FUNDAMENTALĂ A PORTOFOLIULUI
4.1. Modelul Markowitz
4.2. Modelul CAPM
4.2.1. Ipotezele CAPM
Capitolul V. CONCLUZII


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Scopul lucrarii noastre il reprezinta analiza fundamentala in selecţia unui portofoliu, studiul fiind concentrat pe analiza rentabilitatii si riscului titlurilor financiare din componenta unui portofoliu pe piata de capital din Romania.
Perioada de analiza a acestui studiu este ianuarie 2006 – decembrie 2007, perioada caracterizata printr-o evolutie normala, din punct de vedere al conditiilor de pe piata. Ne referim aici la conditiile actuale din economie, la impactul crizei economico-financiare declansate in urma cu sase luni, care influenteaza piata atat in termeni reali, cat si prin prisma impactului psihologic pe care il are asupra “actorilor” ce interactioneaza in cadrul acesteia.
Analiza pleaca de la studiul comparativ al rentabilitatii anuale a unui numar de 17 companii care sunt listate in prezent la Bursa, din domenii diversificate de activitate, alese initial in functie de capitalizarea bursiera si de gradul de lichiditate al actiunilor (ca volum si valoare a tranzactiilor).
In prima parte a lucrarii, am urmarit criteriile pe baza carora am optat pentru societatile luate in analiza, tinand cont, astefel, de capitalizarea bursiera si de lichiditatea celor 17 companii.
Capitolul III trateaza rolul rentabilitatii si al riscului in cadrul activitatii financiare a firmei si, de asemenea, caracteristicile riscului specific titlurilor financiare. Minimizarea riscului reprezinta unul din scopurile fundamentale ale gestiunii portofoliului de actiuni si permite sa se optimizeze detinerile de capital in functie de atitudinea investitorului fata de risc. 
Capitolul IV prezinta modelul de piata a doua valori mobiliare, in care se prezinta relatia liniara dintre rentabilitatea individuala a unui titlu (Ri ) sau portofoliul de titluri, pe de-o parte si rentabilitatea generala a pietei de capital (RM), evidentiata prin evolutia indicelui bursier, pe de alta parte.
Capitolul V trateaza problematica teoriilor moderne de portofoliu ca urmare a stabilirii relatiei complexe a riscului din capitolul anterior si stabileste ca analiza riscului unui portofoliu nu se poate efectua decat in stransa legatura cu rentabilitatea prognozata, fiind abordate doua formulari in acest sens: modelul lui Markowitz si modelul lui Sharpe.
Studiul modelelor de gestiune a portofoliilor ne arata faptul ca analiza gestiunii portofoliului de titluri se realizeaza cu ajutorul modelului Markowitz, care permite, in urma corelarii doua cate doua a activelor existente in portofoliu, determinarea portofoliului cu varianta minima absoluta. De asemenea, metoda Markowitz ne permite determinarea frontierei de eficienta, care grupeaza portofoliile ce prezinta cea mai buna rentabilitate pentru un anumit risc.
Prin urmare, raportarea firmelor la piata financiara este esenţiala pentru existenta si dezvoltarea activitatii acestora.
CAPITOLUL I.
INVESTIŢIILE DE PORTOFOLIU – CARACTERISTICĂ GENERALĂ
1.1. Portofoliul investiţional – conţinut, tipuri, principii de formare
Instrumentele financiare reprezintă diferite forme ale obligaţiilor financiare, atît pe termen lung cît şi pe termen scurt, care sunt obiectul operaţiunilor de vînzare – cumpărare pe piaţa financiară La instrumentele financiare, de obicei, se referă:
Hîrtiile de valoare (primare şi derivate)
Metale preţioase
Valute 
Depozitele bancare
Obiecte de valoare şi altele
O mare parte din plasamentele în instrumente financiare o deţin investiţiile în hîrtiile de valoare care reprezintă un important obiect de investire atît pentru instituţiile publice cît şi pentru investitorii privaţi. Cu alte cuvinte investiţiile de portofoliu reprezintă un plasament într-o totalitate de hîrtii de valoare. Şi deci, conform poziţiilor adoptate pe plan internaţional, orice totalitate a valorilor investiţionale aflate în proprietatea unui investitor este numită portofoliu investiţional.


Fisiere în arhivă (3):

  • Analiza Fundamentala a Portofoliului
    • bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • lucrare_finala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!