Analiza Fundamentala a Portofoliului

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Capitolul I. INVESTITIILE DE PORTOFOLIU - CARACTERISTICA GENERALA
1.1. Portofoliul investitional - continut, tipuri, principii de formare
1.2. Teorii si strategii de gestiune ale portofoliului investitional
Capitolul II. SELECTIA UNUI PORTOFOLIU
2.1. Criterii de selectie a portofoliului
2.2. Rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare 
Capitolul III MODELUL DE PIATA A DOUA VALORI MOBILIARE
3.1. Sensibilitatea titlului in raport cu RM 
3.2. Rentabilitatea conform modelului de piata
3.3. Riscul conform modelului de piata
Capitolul IV. ANALIZA FUNDAMENTALA A PORTOFOLIULUI
4.1. Modelul Markowitz
4.2. Modelul CAPM
4.2.1. Ipotezele CAPM
Capitolul V. CONCLUZII


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Scopul lucrarii noastre il reprezinta analiza fundamentala in selectia unui portofoliu, studiul fiind concentrat pe analiza rentabilitatii si riscului titlurilor financiare din componenta unui portofoliu pe piata de capital din Romania.
Perioada de analiza a acestui studiu este ianuarie 2006 - decembrie 2007, perioada caracterizata printr-o evolutie normala, din punct de vedere al conditiilor de pe piata. Ne referim aici la conditiile actuale din economie, la impactul crizei economico-financiare declansate in urma cu sase luni, care influenteaza piata atat in termeni reali, cat si prin prisma impactului psihologic pe care il are asupra "actorilor" ce interactioneaza in cadrul acesteia.
Analiza pleaca de la studiul comparativ al rentabilitatii anuale a unui numar de 17 companii care sunt listate in prezent la Bursa, din domenii diversificate de activitate, alese initial in functie de capitalizarea bursiera si de gradul de lichiditate al actiunilor (ca volum si valoare a tranzactiilor).
In prima parte a lucrarii, am urmarit criteriile pe baza carora am optat pentru societatile luate in analiza, tinand cont, astefel, de capitalizarea bursiera si de lichiditatea celor 17 companii.
Capitolul III trateaza rolul rentabilitatii si al riscului in cadrul activitatii financiare a firmei si, de asemenea, caracteristicile riscului specific titlurilor financiare. Minimizarea riscului reprezinta unul din scopurile fundamentale ale gestiunii portofoliului de actiuni si permite sa se optimizeze detinerile de capital in functie de atitudinea investitorului fata de risc. 
Capitolul IV prezinta modelul de piata a doua valori mobiliare, in care se prezinta relatia liniara dintre rentabilitatea individuala a unui titlu (Ri ) sau portofoliul de titluri, pe de-o parte si rentabilitatea generala a pietei de capital (RM), evidentiata prin evolutia indicelui bursier, pe de alta parte.
Capitolul V trateaza problematica teoriilor moderne de portofoliu ca urmare a stabilirii relatiei complexe a riscului din capitolul anterior si stabileste ca analiza riscului unui portofoliu nu se poate efectua decat in stransa legatura cu rentabilitatea prognozata, fiind abordate doua formulari in acest sens: modelul lui Markowitz si modelul lui Sharpe.
Studiul modelelor de gestiune a portofoliilor ne arata faptul ca analiza gestiunii portofoliului de titluri se realizeaza cu ajutorul modelului Markowitz, care permite, in urma corelarii doua cate doua a activelor existente in portofoliu, determinarea portofoliului cu varianta minima absoluta. De asemenea, metoda Markowitz ne permite determinarea frontierei de eficienta, care grupeaza portofoliile ce prezinta cea mai buna rentabilitate pentru un anumit risc.
Prin urmare, raportarea firmelor la piata financiara este esentiala pentru existenta si dezvoltarea activitatii acestora.
CAPITOLUL I.
INVESTITIILE DE PORTOFOLIU - CARACTERISTICA GENERALA
1.1. Portofoliul investitional - continut, tipuri, principii de formare
Instrumentele financiare reprezinta diferite forme ale obligatiilor financiare, atit pe termen lung cit si pe termen scurt, care sunt obiectul operatiunilor de vinzare - cumparare pe piata financiara La instrumentele financiare, de obicei, se refera:
Hirtiile de valoare (primare si derivate)
Metale pretioase
Valute 
Depozitele bancare
Obiecte de valoare si altele
O mare parte din plasamentele in instrumente financiare o detin investitiile in hirtiile de valoare care reprezinta un important obiect de investire atit pentru institutiile publice cit si pentru investitorii privati. Cu alte cuvinte investitiile de portofoliu reprezinta un plasament intr-o totalitate de hirtii de valoare. Si deci, conform pozitiilor adoptate pe plan international, orice totalitate a valorilor investitionale aflate in proprietatea unui investitor este numita portofoliu investitional.


Fisiere in arhiva (3):

  • Analiza Fundamentala a Portofoliului
    • bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • lucrare_finala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!