Analiza Mediului de Marketing si a Mixului de Marketing la BC Mobiasbanca GSG

Extras din proiect Cum descarc?

1.1. Informatii generale si rechizitele intreprinderii
"Mobiasbanca" este printre primele banci al Republicii Moldova. O banca inovativa ce s-a dezvoltat dinamic pe parcursul a 20 ani de activitate.
Banca comerciala universala este orientata spre deservirea atat a clientilor corporativi, cat si a celor individuali
"Mobiasbanca" este prezenta in Chisinau, Balti, Cahul, Comrat, Edinet, Orhei, Ungheni, Anenii-Noi, Drochia, Hancesti si Soroca. Detine o retea larga de filiale si reprezentante in municipiul Chisinau si numara peste 184 mii clienti individuali si peste 13 mii companii
Denumirea bancii Banca Comerciala "MOBIASBANCA - Groupe Societe Generale" 
Presedinte Jean-Francois Myard
Vicepresedinte Nicolae Dorin, Danut Florescu, Jean Furic
Telefon 54-19-74, 25-65-74
Fax 54-19-74
Telex 163152 GRANT MD
SWIFT MOBB MD 22
E-Mail office@mobiasbanca.md
WWW http://www.mobiasbanca.md
Adresa 2012, mun. Chisinau, bd. Stefan cel Mare si Sfint, 81a
Data inscrierii in registrul bancilor autorizate 12.09.1991
Calitatea servicilor bancare prestate de "Mobiasbanca" este garantata de cei peste 700 de profesionisti care formeaza echipa Mobiasbanca.
Actionariat
Actionarul principal al Mobiasbanca este Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale carui servicii sunt utilizate de 32 milioane clienti din intreaga lume
- Societe Generale - 67,85%
- BRD - Groupe Societe Generale - 20%
- Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare - 8,84%
- Actionarii minoritari - 3,31%
1.2 Istoria si cadrul juridic
Mobiasbanca este o societate pe actiuni ce detine licenta de tipul ,,C"*, prestand intreaga gama de servicii bancare autorizate de Banca Nationala a Moldovei (BNM). Banca este cotata la bursa de valori din Moldova pe piata primara a hartiilor de valoare.
La 4 iulie 1990 BC Mobiasbanca ("MBSG") si-a inceput activitatea ca banca independenta cu statut legal de societate cu raspundere limitata. La 27 iunie 1996 banca este transformata in societate pe actiuni. Pana la februarie 1997 detinatorii bancii au fost companii si persoane fzice, rezidenti ai Republicii Moldova. In februarie 1997 32,45%** din capitalului actionar al bancii au fost procurate de fondul de investitii Development Capital Corporation (Moldova), din Cayman Islands, care a fost actionarul majoritar al bancii. In iunie 1999 actionarul majoritar si-a majorat cota pina la 59,3%, in continuare majorand-o pana la 63,68%.**
La 11 ianuarie 2007 actionarii majoritari au vandut actiunile Bancii in favoarea Societe Generale ("SG"), si, ca rezultat al acestei tranzactii, SG a devenit actionarul majoritar care detine 70,57% din capitalul bancii. In mai 2007 SG si-a majorat cota sa in Banca prin procurarea suplimentara a 24,78%.** Pe parcursul anului 2008 s-a atestat o majorare a capitalului actionar al Bancii in urma careia structura actionarilor majoritari s-a schimbat, adaugandu-se doi actionari noi: BRD - Groupe Societe Generale S.A., detinand 20%, si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), detinand 8,84% din capitalul actionar al Bancii. Astfel, in rezultatul acestei tranzactii, cota parte a Societe Generale s-a micsorat, si la sfarsitul anului 2008 a constituit 67,85%. La sfarsitul anului 2008, actionarii minoritari detineau 3,31% din capitalul actionar al Bancii (2007: 4,57%). In 2008 denumirea bancii s-a schimbat in BC ,,Mobiasbanca - Groupe Societe Generale" S.A.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Mediului de Marketing si a Mixului de Marketing la BC Mobiasbanca GSG.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!