Analiza Pietei Iaurturilor

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Scurt istoric al produsului/serviciului la nivel mondial si national
2. Analiza ofertei
Prezentarea principalilor ofernati (producatori/importatori) prin prisma produselor oferite
Volumul vanzarilor
Volumul productiei
evaluarea repartitiei vanzarilor pe ofertanti, precum si a cotelor de piata si a preturilor 
gruparea marcilor pe categorii de consumatori carora li se adreseaza
stabilirea elementelor care individualizaza cele mai importante marci
3. Analiza cererii
definirea unitatii de consum, a unitatilor de cumparare, a unitatii de decizie
identificarea principalelor segmente de piata si analiza acestora
stabilirea elementelor de natura cantitativa legate de consum/cumparare, loc de consum si cumparare
4. Distributia
tipurile de unitati comerciale prin care se dealizeaza vanzarea catre consumatori
evaluare modului de distributie pe diferite marci
5. Promovarea produsului
publicitatea prin televiziune, radio, presa, cinema
promovarea vanzarilor: reduceri temporare de pret, oferite unei cantitati mai mari, vanzari grupate, concursuri
participarea la targuri si expozitii
trecerea in revista a principalelor spoturi tv sau anunturi publicitare aparute in presa
identificarea actiunilor promotionale din magazine
6. Previziuni asupra pietei
7. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 
1.Scurt istoric al iaurtului la nivel mondial si national
Cuvantul "iaurt" vine din limba turca, cuvintul turc youghurmak avind semnificatia "a ingrosa". Cuvintul "iaurt" sau "yogurt" este utilizat in mod curent, atat in America de Nord, cat si in Europa, fiind versiunea moderna a laptelui prins de altadata. 
Iaurtul nu este o descoperire a secolului nostru, ci el a fost folosit cu mii de ani in urma de catre popoarele Orientului Mijlociu, pentru care constituia un aliment de baza. Efectele sale benefice in vindecarea diverselor boli intestinale au fost repede cunoscute si astazi mai mult de 30% din populatia globului consuma iaurt in mod regulat, fiind un aliment foarte apreciat pentru gustul sau. Iaurtul isi are originea in Asia sau in Europa de est si a aparut ca raspuns la nevoia de a conserva laptele peste cele cateva ore care urmau mulsului. Astfel a inceput aventura descoperirii nenumaratelor avantaje nutritionale si medicale pe care le detine. Coagularea laptelui a fost, desigur, descoperita absolut din intamplare. In foarte multe tari, Grecia, Turcia, Mongolia sau India, consumarea iaurtului face parte din traditie, dar incepand cu anii '20 ai secolului al XX-lea, iaurtul se raspandeste si in Europa Occidentala. Cuvantul iaurt, care vine din limba turca, youghurmak insemnand "a ingrosa", este utilizat in mod curent, atat in America de Nord-yoghurt, cat si in Europa si desemneaza versiunea moderna a laptelui prins de altadata.
Iaurtul este un produs cu traditie in consumul autohton. Totusi, oferta tot mai bogata a companiilor importatoare si producatoare formeaza noi obiceiuri de consum, lucru facilitat de interesul mare al consumatorului roman pentru produse noi. Un bun exemplu este iaurtul de fructe, care a devenit un segment puternic, desi traditional in Romania se consuma iaurt simplu.
Iaurtul este un produs alimentar cunoscut si folosit din vremuri stravechi, din Balcani in Asia Centrala si Orientul Mijlociu. Modul de preparare variaza in functie de aria culturala, insa toti cei care au consumat laptele fermentat, din antichitate pana astazi, ii cunosc virtutile. 
Intr-una din cele mai celebre lucrari de medicina araba, publicata in anul 633, este recomandata folosirea iaurtului impotriva dizenteriei si a tuturor bolilor inflamatorii ale stomacului, ficatului si intestinului. Folosind o sintagma ramasa celebra, medicul arab spune:"Curatati-va organismul de otravuri distrugandu-le."
La inceputul secolului XX, la Paris, un savant rus, profesorul Ilya Ilich Metchnikoff, directorul Institutului Pasteur, a aratat cum consumul frecvent de iaurt este benefic pentru sanatate, datorita culturilor lactice de bacterii vii. Profesorul Metchnikoff a lansat ipoteza ca longevitatea recunoscuta a unor popoare precum bulgarii, turcii si armenii, se datoreaza unei particularitati a dietei lor. Aceste popoare consumau zilnic mari cantitati de lapte fermentat (stramosul iaurtului). 
Lucrarile lui Metchnikoff si notorietatea de care s-au bucurat au stimulat nasterea industriei iaurtului. Prima companie producatoare de iaurt la scara industriala, cu fermenti furnizati de Institutul Pasteur a fost infiintata in 1919, la Barcelona, de Isaac Carasso. Fiul acestuia, Daniel - sau Danone, cum ii spunea tatal sau - a dus afacerea mai departe in Franta, intreaga Europa si apoi in intreaga lume. Datorita beneficiilor sale pentru sanatate, primele borcane de iaurt au fost distribuite in farmacii. Produsele din lapte fermentat, si in special iaurtul, formeaza o categorie de alimente importante pentru nutritia noastra. Pe langa gustul placut si valoarea nutritionala, culturile de fermenti activi ai iaurtului au efecte pozitive asupra sanatatii. In plus, iaurtul este o sursa de proteine, calciu, fosfor si vitamina B2. In Romania, Danone a lansat in anul 2006, conceptul de alimentatie sanatoasa, variata si echilibrata, explicand prin brandul Nutriday beneficiile iaurtului.
Odata cu productia de iaurt la scara industriala, urmata de cresterea consumului, au aparut pe piata noi varietati de iaurt: iaurt fara grasime, iaurt cu fructe, iaurt de baut, etc. 
Incepand cu anul 1954, din ce in ce mai multe studii s-au concentrat asupra beneficiilor ,,bacteriilor probiotice" pentru sanatate (tranzitul intestinal, alergii, sistemul imunitar). In Centrul de Cercetare al Grupului Danone - Daniel Carasso din Paris - s-au studiat noi bacterii cu efect probiotic, ale caror beneficii pentru sanatate au fost demonstrate prin studii clinice. 
Astfel, au fost create iaurturile probiotice. 
In Romania, aceste noi tipuri de iaurt sunt reprezentate de Activia si Actimel


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Pietei Iaurturilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!