Analiza pieței unui produs - Milka

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 - Prezentare Generala 
Scurt istoric : In jurul anului 1800, Philippe Suchard isi deschide propria ciocolaterie in Neuenburg si face reclama pentru un nou desert proaspat intr-un anunt publicitar: "au chocolat fin de sa fabrique", ceea ce inseamna in romana "ciocolata fina de casa". In 1820 isi extinde afacerea si cumpara o moara parasita dotand-o cu ceva ustensile rudimentare iar Suchard putea produce 25-30 kg de ciocolata pe zi, pe care in prima faza a vandut-o sub forma de tablete sau napolitane. In 1887, Carl Russ Suchard, ginerele lui Philippe Suchard fondeaza prima fabrica de ciocolata din Imperiul Austro-Ungar de la acea vreme. La acel moment, ciocolata (cu exceptia ciocolatei lichide) nu continea lapte, astfel incat acesta era o delicatesa inchisa la culoare si amaruie. Abia in anii 1890 a fost lansata pe piata ciocolata cu lapte Suchard. 11 ani mai tarziu, in 1901, este inregistrat numele marcii Milka si ,,Legenda Mov" vede lumina zilei. Iata istoria brandului in continuarea articolului: 
Pe 9 octombrie 1797 se naste in Elvetia Philippe Suchard. La varsta de 17 ani, acesta isi incepe ucenicia de cofetar in ciocolateria din Berna a fratelui sau Frederic.
1824 - Philippe Suchard pleaca in America, unde insa, din fericire pentru iubitorii de ciocolata, nu se acomodeaza si se intoarce in Alpi. Pe 17 noiembrie, Philippe Suchard isi deschide propria ciocolaterie in Neuenburg, unde produce manual si vinde "ciocolata fina de casa".
1826 - Philippe Suchard inchiriaza o moara parasita, o reconstruieste, o doteaza cu utilaje si incepe sa produca pana la 30 kg de ciocolata pe zi, vanduta sub forma de tablete sau napolitane
1887 - Carl Russ Suchard, ginerele lui Philippe Suchard, fondeaza prima fabrica de ciocolata din Imperiul Austro-Ungar de la acea vreme. Pana atunci, ciocolatei (cu exceptia ciocolatei lichide) nu ii fusese adaugat lapte. Abia acum este scoasa pe piata ciocolata cu lapte Suchard, o delicatesa a deserturilor. 
In anul 1901 se naste Milka. Numele marcii ,,Milka", derivat din Milch (germ.: lapte) si Kakao (germ.: cacao), este inregistrat. Inca de la aparitie, ambalajul Milka este mov, pe acesta fiind imprimate o vacuta si o vedere panoramica a Alpilor
Ciocolata milka devine cunoscuta in anul 1908. Numele Milka se afla din ce in ce mai des in prim plan, devenind desertul preferat al multora
In 1913 productia creste semnificativ. Numai in fabrica de ciocolata de la Lorrach se produce de 18 ori mai multa ciocolata decat in anul fondarii acestei ciocolaterii.
1922 - MILKA ISi SCHIMBA AMBALAJUL PENTRU PRIMA DATA. Pe ambalajul Milka este imprimata o vacuta, insotita de un om, iar numele marcii este scris cu auriu.
1960 - NOUL AMBALAJ MILKA. Incepand de acum, inscriptionarea numelui Milka se va face cu alb pe fond mov.
1973 - VACUTA MILKA, IN CENTRUL COMUNICARII. Agentia de publicitate Young & Rubicam dezvolta in anul 1972 vacuta Milka, ce va deveni figura emblematica a comunicarii brandului.
1998 - Vacuta MILKA serbeaza a 25-a aniversare. 
2001 - MILKA implineste 100 de ani. 
2002 - Lansarea oficiala a ciocolatei Milka in Romania a fost marcata de un spectacol de lumini la Teatrul National din Bucuresti. 
2003 - Vacuta MILKA implineste 30 de ani.
Gama sortimentala : Tipurile de tablete pe care le intalnim la ciocolata Milka sunt :
- 100 grame : Milka Happy Cows, Milka Iaurt si Capsuni, Milka Frisca, Milka Lapte din Alpi, Milka Alune de padure, Milka Alune si Stafide, Milka Ciocolata Alba, Milka Noisette, Milka Luflee Alpine Milk, Milka Luflee Noisette, Milka Diet cu Lapte din Alpi;
- 250 grame : Milka Lapte din Alpi, Milka Alune intregi, Milka Alune si stafide ;


Fisiere în arhivă (1):

 • Analiza pietei unui produs - Milka.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- https://www.milka.ro/
- https://portalmanagement.ro/istoria-milka/
- https://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/136500/kraft-foods-romania-milka-20-buget-marketing-mihaela-maftei.html
- https://vdocuments.mx/analiza-pietei-ciocolata-milka.html
- http://www.rasfoiesc.com/business/marketing/SATISFACTIA-CLIENTILOR-ASUPRA-77.php


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!