Analiza Poziționării Universității Spiru Haret

Cuprins proiect

1. Prezentarea Universităţii Spiru aHaret 3
Scurt istoric 3
Serviciul educational 3
Concurenta 4
2. Caracteristicile pietei serviciilor educationale 4
3. Segmentarea pietei educationale 7
4. Comunicarea poziţionării 8
5. Poziţionarea reală 9
6. Concluzii şi propuneri 10


Extras din proiect

1. Prezentarea Universităţii Spiru aHaret
Spiru Haret este o universitate privata, cea mai mare universitate din Romania, avand o cifra de scolarizare de aproximativ 300.000 de studenti, cu un venit de circa 101,4 mil Euro si un profit de 48,4 mil Euro. Serviciile educationale pe care universitatea le presteaza sunt din cadrul ciclului de licenta si de masterat.
Scurt istoric
La 19 ianuarie 1991 ia fiinta aFundatia Romania de Maine la initiative Prof. Univ. Dr. Aurelian Gheorghe Bondrea. Aceasta avea sa fie o institutie autonoma de cultura, stiinta si invatamant.
12 februarie 1999- fundatia devine persoana juridica prin inscrierea in Registrul Asociatiilor si Fondatorilor.
Universitatea Spiru Haret este infiintata la 5 iulie 2002, fondatorul fiind acelasi Prof. Univ. Dr. Aurelian Gheorghe Bondrea. La aceeasi data obtine si acreditarea.
2005- presedintele universitatii semneaza la Bologna Magna Charta Universitatum, angajandu- se in respectarea valorilor si drepturilor universitare fundamentale.
Tot in 2005 ia fiinta si Forumul Balcanic de Comunicare. Printre membrii fondatori se afla si Universitatea Spiru Haret.
2006- U.S.H. devine parte cooperanta a Agentiei Universitare Francofone si a Confederatiei Centrelor de Limbi Straine Universitare Europene.
2008- U.S.H. devine membru al Asociatiei Internationale a Universitatilor.
Serviciul educational
Din punctual de vedere al serviciului educational oferit, U.S.H. include 25 de facultati adintre care 11 cu profil economic, 12 cu profil de stiinte, una cu profil de arta si una cu profil tehnic. Acestea sunt raspandite in orase precum: Bucuresti, Blaj, Brasov, Campulung- Muscel, Constanta, Craiova, Ramnicu- Valcea. Oferta universitatii mai include si 76 de programe pentru studiile de masterat in ciclul Bologna.
U.S.H. include si activitate de cercetare stiintifica dupa cum urmeaza: 9 proiecte pentru linii de finantare din fondurile structural in valoare de 90.178.839 lei, 5 proiecte GRANT in valoare de 3.100.260 lei, 16 proiecte de cercetare de consultanta stiintifica cu mediul de afaceri in valoare de 1.079.760 lei si 2 contracte de cercetare din fondurile U.S.H. in valoare de 350.000 lei.
U.S.H. mai dispune de 48 de acorduri interuniversitare, 45 de acorduri bilaterale si mobilitati Erasmus de predare outgoing in care sunt angrenate 15 cadre didactice.
Baza materiala:
37 de imobile proprii, cu o suprafaţă de peste 135.660 mp;
108 amfiteatre şi săli de curs;
480 săli de seminar;
130 laboratoare;
19 biblioteci;
televiziunea şi Radio România de Mâine, posturi naţionale de cultură, ştiinţă şi învăţământ;
editură şi tipografie;
10.500 de calculatoare de ultimă generaţie;
platforma informatică de învăţământ şi examinare Blackboard;
sistem video-conferinţă;
bază sportivă cu stadion de fotbal cu 10000 de locuri;
3 cămine pentru studenţi cu 1200 locuri;
club şi restaurant.
Concurenta
Concurenta este reprezentata atat de universitatile de stat cat si de cele particulare. In Bucuresti principalii concurenti privati in prestarea de servicii educationale sunt: Universitatea Romano- Americana cu un profit de 4,3 mil Euro, Titu Maiorescu, avand un profit de 3,7 mil Euro, si Universitatea Dimitrie Cantemir cu un profit de 3,5 mil Euro. Dintre universitatile de stat amintesc Universitatea Bucuresti, A.S.E., S.N.S.P.A..


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Pozitionarii Universitatii Spiru Haret.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!