Analiza si Evaluarea Operatiunilor Logistice la Nivelul Firmei SC Kaufland SCS

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 
1. Caracterizarea firmei
1.1 Date de identificare : sediu, obiect de activitate, organigrama 3
1.2 Oferta firmei 6
1.3 Analiza mediului in care actioneaza firma 7
CAPITOLUL 2
2. Analiza si evaluarea operatiunilor logistice
2.1 Procesul de cumparare 14
2.2 Analiza activitatilor de transport 15
2.3 Evaluarea procesului de stocare 18
2.4 Depozitarea marfurilor 19
2.5 Organizarea activitatilor logistice la nivelul firmei ( organigrama activitatilor logistice ) 21
CAPITOLUL 3
3. Program de crestere sau de imbunatatire a eficentei activitatilor logistice 
( dezvoltarea activitatilor la nivelul firmei ) 22
CAPITOLUL 4
4. Concluzii 24
5. Bibliografie 25


Extras din proiect Cum descarc?

I.1 Denumirea si localizarea
Kaufland Romania SCS este o societate in comandita cu sediul in Bucuresti, soseaua Colentina, nr. 6, sector 2, societate care se supune dreptului romanesc. Societatea este inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub numarul J40/ 17052/ 2003, cod unic de inregistrare R15991149. Kaufland Romania SCS este reprezentata legal de domnul Viman Adrian, Director General.
Kaufland Romania SCS
Soseaua Colentina Nr. 6
I.2. Scurt istoric
1930 Josef Schwarz debuteaza ca asociat al firmei Sudfruchte Grosshandlung Lidl & Co din Heilbronn. Numele firmei se schimba devenind Lidl & Schwarz KG si firma se transforma intr-un en-gross de produse alimentare. Expansiunea firmei este intrerupta de izbucnirea celui de al doilea razboi mondial. Dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial se continua extinderea firmei.
1954 Extinderea firmei, constructia unui sediu propriu la Heilbronn si intrarea in lantul de magazine A&O.
1960 Deschiderea primului depozit C+C(Cash&Carry) in Nordwurttemberg in cadrul firmei Handels- und Fruchthof Heilbronn GmbH.
1964 Se deschide primul raion de carne in Handels- und Fruchthof Heilbronn care a reprezentat startul pentru hala de carne Kaufland avand sedii de productie si de distributie in Neckarsulm, Mockmuhl (in Heilbronn), Offenburg und Unterkaka (in Zeitz in Sachsen-Anhalt).
1968 Deschiderea primului magazin la Backnang cu numele de "Handelshof".
1972 Sediul central al firmei se muta la Neckarsulm.
1977 Deschiderea primului magazin cu autoservire din nou la Backnang cu numele de "Handelshof".
Josef Schwarz moare la varsta de 74 de ani. Dupa moartea lui Josef Schwarz firma este condusa de fiul sau Dieter Schwarz.
1984 Deschiderea primului magazin cu autoservire Kaufland la Neckarsulm cu o suprafata totala de 15.000 mp. Numerosi concesionari completeaza oferta.
1990 Dupa reunirea Germaniei, are loc deschiderea primului magazin Kaufland in Meissen in noile landuri. In acelasi an urmeaza deschideri de magazine pentru satisfacerea necesitatilor consumatorilor in Hoyerswerda, Pirna, Freiberg, Weissenfels, Berlin-Eiche si Senftenberg.
1994 Se deschid primele brutarii in magazinele Kaufland din Dessau si Leipzig, pentru a optimiza oferta de produse proaspete.
1998 Deschiderea primului magazin Kaufland in Cehia in orasul Ostrava.
2000 Deschiderea primului magazin Kaufland in Slovacia in orasul Poprad.
2001 In Germania de Est Kaufland este de departe lider de piata. In Croatia s-a deschis primul magazin Kaufland in Karlovac, urmeaza Polonia cu deschiderea primului magazin Kaufland in Stargard Szczecinski.
2002 Lantul se extinde in continuare pe plan national si international.
2005 Lantul se extinde in continuare pe plan national si international si aniverseaza 75 de ani de existenta.
Forma juridica de constituire
Concernul Kaufland este una dintre firmele de retail de succes din Germania.
Concernul Kaufland este reprezentat de 600 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, precum si in Polonia si Croatia.
Hipermarket-urile cu autoservire au o suprafata totala de vanzare cuprinsa intre 2500 mp si 12.000 mp si sunt cunoscute sub denumirea de ,,Kaufland", "KaufMarkt" si ,,Handelshof".
Oferta cuprinde de la marci proprii, care contine produse de calitate la preturi convenabile mici, pana la produse oferite de producatorii regionali si produse de marca. Un punct forte pentru Kaufland il reprezinta departamentul de produse proaspete: Kaufland garanteaza zilnic clientilor sai calitatea si prospetimea absoluta la preturi de top pentru carne, mezeluri, branzeturi si produse lactate pana la legume si fructe.
In afara de oferta bogata de alimente Kaufland ofera produse atractive la preturi convenabile din domeniile menaj, sticlarie, portelan, textile, electrice, papetarie, jucarii, articole de sezon si pentru petrecerea timpului liber, si multe altele, la care se adauga oferte speciale saptamanale.
Magazine de renume si de specialitate completeaza oferta fiecarui hipermarket Kaufland.
Conducerea si personalul firmei
Firma S.C. Kaufland S.C.S. este reprezentata legal de domnul Viman Adrian, Director General. Magazinele din toata tara avand la randul lor alti directori de magazin. Structura este urmatoarea:
- departamentul gestiune;
- departamentul food;
- departamentul non food;
- departament produse proaspete;
- marchendiserii;
- lucratori comerciali.
Pe langa acestia in magazin mai lucreaza un numar mare de oameni asigurand paza si protectia clientilor, oameni de servici care asigura curatenia magazinului, oameni care se ocupa de parcarea acestuia.
Directorul de magazine are functia de a tine intr-un strans liant legaturile dintre magazin si sediul central prin ceilalti directori de zona.
Departamentul de gestiune este format din gestionari si manipulanti care au atributia de a receptiona marfa, de a o gestiona pe departamente in functie de tipul lor, de a verifica stocurile permanent si de a verifica cum se fac transporturile.
Departamentul de case este alcatuit din casiere care au in atributie facturarea corecta a produselor, incasarea banilor si buna comunicare cu clientii.
Celelalte departamente sunt conduse de cate un director de departament impreuna cu asistentii de vanzari si lucratori comerciali care au in atributie buna informare a clientilor despre produsele din fiecare departament.
Grupul Schwarz, proprietarul lanturilor de retail Kaufland si Lidl, respinge acuzatiile sindicatelor referitor la incalcarea legislatiei si a dreptului muncii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Evaluarea Operatiunilor Logistice la Nivelul Firmei SC Kaufland SCS.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!