Armenia - Raport de Tara

Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1. Prezentarea pe scurt a tarii
Situare geografica
Republica Armenia este un stat cu suprafata de 29,743 kmp. cu o populatie de 2,966,802 locuitori, situata in Caucazul sudic intre Marea Neagra si Marea Caspica, invecinata cu Turcia la vest, Georgia la nord, Iran la sud si Azerbaijan la est.
Populatia tarii este formata din: armeni 98 %, rusi 0.5 %, kurzi 1.3 %, altele 0,3 %.
Semnificatia steagului armean
Trei benzi orizontale egale de culoare rosie (sus), albastru, si portocaliu, alcatuieste steagul armean. Culoarea rosie reaminteste sangele varsat pentru libertate, albastru, cerul armean, precum si speranta, si portocaliu semnifica pamantul pe care oamenii il lucreaza.
Moneda
Moneda Armeniei este Dramul. 1Dram = 100 luma 
Relieful
Armenia are ca forma de relief predominanta, muntii. Importante sunt masivele si platourile vulcanice ale Podisului inalt al Armeniei si sectoarele muntilor Caucazului Mic. Masivul vulcanic Aragat inregistreaza maximum de altitudine a tarii cu peste 4.000 de metri. Culmile muntoase sunt separate de vai si depresiuni bine populate, cea mai mare fiind depresiunea Ararat drenata de raul Araks.
Clima
Are un caracter continental, cu ierni lungi si reci, veri calde. Precipitatiile cad mai ales primavara si vara si cresc dinspre interior (300-600 mm) spre versantii exteriori (1000-1200 mm). 
Principalele atractii
Provincia Tavush (Marz), Galeria Nationala a Armeniei, Muzeul genocidului armenian, Tsitsernakapert, Mesrop Machtots, Muzeul Parajanov.
Unul dintre centrele culturale cele mai importante din Erevan este muzeul Matenadaran care adaposteste colectia de manuscrise, miniaturi persane si ceasloave grele, din care se poate descoperi istoria Armeniei
Erevan este capitala Armeniei si totodata cel mai mare oras din aceasta tara. Mai mult, Erevan este si cel mai vechi oras locuit continuu. El este situat pe raul Hrazdar, iar partea superioara a orasului este inconjurata in trei parti de munti. In extremitatea de nord-est se afla valea Ararat. Raul Hrazdar imparte orasul intr-un pitoresc canion, altitudinea cea mai mare de aici fiind cuprinsa intre 900 si 1300 de metri deasupra nivelului marii.
Lacul Sevan este cel mai mare din muntii Caucaz si acopera 5% din teritoriul Armeniei. 28 de rauri si paraie se varsa in el, iar 90% din apa lui se evapora. In trecut, Lacul Sevan impreuna cu alte doua lacuri, Van si Urmia, alcatuiau grupul cunoscut atunci drept "Marile Armenei". Astazi, doar Sevan mai face parte din Armenia.
Aceasta tara a lacurilor, raurilor si izvoarelor este, deasemenea bogata in ape minerale. In Jermuk, Bjni, Dilijan si in alte statiuni se pot trata boli diferite in bai cu apa minerala. Cascada Shaki este una dintre frumusetile acvatice din Armenia, care cade de la o altitudine de 18 metri in prapastie si se varsa in raul Vorotan care trece prin Siunik si se uneste cu raul Araks. In padurile virgine din Armenia, putem vedea diferite specii de animale si pasari. 
Armenia nu este frumoasa, numai in timpul verii, dar si iarna, cand muntii si vaile sunt acoperite cu zapada. In oras Tsakhkadzor, cu ajutorul telecabinei se poate ajunge pana sus pe Muntele Teghenis, unde se poate servi o ceasca de cafea orientala preparata pe nisipul fierbinte si deasemnea, aici se poate schia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Armenia - Raport de Tara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!