Bibliopolis

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins 2
1. Analiza 3
1.1 Colectii 3
1.2 Macromediul 4
1.3 Micromediu 5
1.4 Istoric promotional 6
1.5 Analiza SWOT 7
2. Obiective: 8
3. Implementare, operationalizare: 9
4. Program operational 9
5. Evaluare ( metode, instrumente) 10
Bibliografie 11


Extras din proiect Cum descarc?

1. Analiza
Editura Polirom este o importanta editura din Romania cu sediul la Iasi. Editura s-a ,,nascut" in februarie 1995 si este cea mai mare editura din Romania, avind in prezent o productie sustinuta de cinci tipografii din toata tara. Investitia initiala, relativ mica, a ajuns peste 10 ani sa insemne o cifra de afaceri de cateva milioane de dolari, dupa ce din 2004 editura a ocupat permanent locul I in clasamentul firmelor din industria editoriala. 
Traseul inceput in 1995, cu Pentru Europa. Integrarea Romaniei. Aspecte ideologice si culturale a lui Adrian Marino, se concretizeaza acum in 35 de domenii editoriale si peste 55 de serii si colectii. In primul an au aparut 15 titluri si s-a ajuns la peste 2300 prin respectarea unei strategii de marketing foarte stricte: o politica de preturi moderata, echilibru intre titlurile de prestigiu si cele de succes, un program editorial foarte serios, reinvestitia constanta. Fiind initial ,,o mica editura de provincie", Polirom-ul a luptat pentru a se impune pe piata nationala si a ales pentru aceasta legaturile permanente cu celelalte mari centre culturale din tara, Timisoara si Cluj mai ales, pentru a atrage autori si colaboratori competenti.
Un lucru este esential: dintre toate editurile, mari sau mici, cu care se afla in concurenta, Polirom este cam singura care a indraznit sa-si impuna si sa sustina , indiferent de profitul material, un program cultural. Nu unul editorial, ci unul care se arata, la cativa ani de la lansarea sa, decisiv pentru soarta literaturii contemporane. A investit masiv in scriitorii romani, iar acest lucru se cunoaste acum. Lansand colectia Ego, proza, editura a acordat o sansa foarte mare tinerilor prozatori valorosi. I-a tiparit in tiraje de nesperat, i-a promovat, le-a dat sansa de a se arata lumii. Fireste ca o asemenea colectie nu poate paria doar pe carti de exceptie, dar ea a impus cativa scriitori de certa valoare. 
In completare, colectia Fiction ltd. a adunat cele mai valoroase carti de proza ale autorilor consacrati. E vorba, pe de o parte, de titluri noi, pe de alta, de carti vechi care au fost readuse in prim-plan. Unele abia cu aceasta ocazie si-au castigat receptarea meritata. De ce sa nu recunoastem ca inafara de cateva exceptii cam tot ce a aparut mai important pe piata romaneasca se datoreaza editurii Polirom.
Literatura romana contemporana a fost reasezata intr-un fagas firesc prin acest program cultural de care ziceam mai sus. Tocmai de aceea, initiative precum cea a editurii Polirom tin de istoria literaturii, nu doar de piata cartii.
1.1 Colectii
Colectia Plural a editurii, pornita din 1995, a fost multi ani si marca sa. O colectie interdisciplinara care si-a propus si a reusit sa devina o bibliografie selectiva pentru multe domenii ale cunoasterii: antropologie, filosofie, religie, politologie, dar si pentru orice categorie de cititori.
Colectia de Limbi straine, cuprinde ghiduri si manuale de conversatie, cursuri practice insotite de CD, dictionare si compendii gramaticale menite sa fie instrumente de lucru utile pentru cei care doresc sa invete si sa aprofundeze o limba straina, de la nivelul incepator pina la cel mai avansat.
Tot Polirom-ul satisface o buna parte a cererii crescinde a pietii fata de traducerile din literatura universala. Colectia Biblioteca Polirom, include traduceri din clasicii universali, ai modernitatii, proza secolelor XX si XXI. Editura mai promoveaza in premiera pentru Romania: o colectie numita Biblioteca Ioan Petru Culianu, care va contine toate scrierile ilustrului om de stiinta roman, Ideea europeana, A treia Europa, Studii media sau Studii de gen, dar si Chic, prima colectie de chicklit din Romania sau Ego. Grafii, colectie care gazduieste cele mai interesante autobiografii romanesti sau straine.
Cele mai cautate domenii sint Literatura, Psihologie, Pedagogie, Limbi straine sau Informatica si Calculatoare. Campanii precum ,,Voteaza literatura tinara", premiul anual pentru debut ,,Ioan Petru Culianu" sau relansarea editurii Cartea Romaneasca au propulsat editura in topul institutiilor de cultura din Romania. Tot editura ieseana editeaza din 13 noiembrie 2004 saptaminalul Suplimentul de cultura, care se distribuie gratuit impreuna cu Ziarul de Iasi.
Printr-un program editorial care reuseste sa satisfaca cititori din intreaga tara, la opt carti vindute in Romania, una este editata de Polirom.
1.2 Macromediul 
Factorii economici in ansamblul lor sunt considerati cei mai importanti, ei formand mediul economic al firmei. Cartea se adreseaza tuturor categoriilor de clienti care doresc sa cumpere si sa-si petreca timpul in citirea unei carti. Pretul unei carti este acceptabil pentru orice persoana, indiferent daca acestia au venituri mari, medii sau mici, deoarece firma ofera clientilor preturi pentru orice buzunar. Salariul minim pe economie sau alocatia unui copil fiind necesar si pentru achizitionarea unei carti pe langa alte cumparaturi. Editura publica anual 600 de titluri, din care 70% sunt noi, in aproximativ 1,5 milioane de exemplare, potrivit lui Lupescu. Cota de piata pe care o detine se ridica la 12%.
Factorii socio-culturali cunoasterea acestor factori permite editurii sa editeze carti pentru toate pesoanele in functie de cultura, etica, relatiile pe care le au cu ei insasi sau cu alte persoane, avand in vedere ca in momentul de fata nu mai sunt asa de cautate cartile din cauza aparitiei cator mai multe metode de informare.
Factorii tehnologici - de-a lungul timpului, o data cu dezvoltarea tehologiei editura si-a imbunatatit utilajele de fabricarea a cartilor, aceasta folosind in prezent utilaje care indeplinesc standardele de calitate si care respecta toate standardele impuse de autoritatea legala in acest domeniu. Imbunatind utilajele folosite in procesul tehnologic se editeaza carti de o calitate superioara care satisaface si pe cel mai pretentios client.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bibliopolis.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!