Branduri Grecesti

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Campanii publicitare ale brandurilor : Metaxa, Cosmote, Grecotel 9
2.1 Cosmote 9
2.2 Metaxa 13
2.3 Amirandes Grecotel 17


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
,Fermecatoare combinatie de mare, soare si orase antice scaldate in stralucirea luminii egeene, Grecia a incantat calatori si turisti timp de multe secole.'
Grecia este o tara unde traditiile vechi de secole au fost pastrate cu grija, ca o importanta parte a identitatii nationale. De-a lungul unei istorii turbulente, marcate in special de ocupatii straine, adesea sangeroase, "elenismul" a fost la mare pret, o forma de rezistenta care nu inseamna doar pastrarea limbii, ci si a traditiilor, obiceiurilor, legendelor, literaturii si artei populare. In ciuda sau poate tocmai datorita persecutiilor de tot felul, identitatea culturala si mai ales cultura populara elena s-au pastrat pana astazi. In prezent, traditiile elene, noi si vechi, sunt fascinante pentru turisti si respectate cu sfintenie de greci.
Chiar daca la prima vedere tara este moderna si cosmopolita, iar tinerii par ca prefera distractia din cluburi si localuri, acestia nu ezita sa danseze pe muzica greceasca traditionala, stiu versurile cantecelor, respecta toate obiceiurile si sarbatorile, asa cum au facut-o si generatiile dinaintea lor. In aceasta tara, respectul pentru valorile si obiceiurile trecutului este esential. Multe dintre ele devenite legi nescrise, sunt respectate de greci. Tara se dezvaluie ca un loc aparte, cu reguli adesea neobisnuite pentru straini, dar cu atat mai interesanta. Un fel de a trai din plin viata, dar si de a-i respecta pe ceilalti.
Grecia este adesea considerata ca fiind leaganul civilizatiei europene. Orasul Atena a fost centrul cultural al lumii Greciei Antice, iar Parthenonul un simbol de durata al culturii Greciei si a civilizatiei europene.
1.1. Istoric 
Grecia, sau mai precis Creta, a fost prezenta la nasterea Europei. Un mit vechi de mii de ani, povesteste cum Zeus, tatal zeilor, a furat o frumoasa si timida printesa din palatul ei din Fenicia. Zeus s-a indragostit de ea si i-a cucerit increderea adoptand o imagine de taur. Cu toate acestea, in momentul in care printesa s-a asezat pe spatele animalului, ea a fost dusa fara voia ei pe un continent indepartat, care de atunci i-a imprumutat numele : Europa. Restul, dupa cum se spune, e istorie. 
Istoria Greciei se intinde pe o perioada indelungata si cuprinde multiple perioade distincte de timp, avand ca obiect de studiu zonele in care poporul grec a locuit, precum si studiul istoriei teritoriului Greciei:
o Perioada Minoica: cca 3000-1400 I.Hr : civilizatia minoica se dezvolta in Creta; se dezvolta navigatia si comertul si se ia contact cu egiptenii;
o Perioada Miceniana si Doriana: 1400-700 I.Hr: micenienii ies in evidenta datorita construirii unor fortificatii ce urmau sa apere citadelele lor de la Micene si Tiryns (Tirint) iar dorienii organizeaza primele jocuri olimpice in cinstea lui Zeus si a Herei;
o Perioada arhaica: 700-500 I.Hr : Orasele stat grecesti controleaza cea mai mare parte a coastei meditaraneene iar Atena, Sparta, Teba si Corint se intrec intre ele pentru suprematie.
o Perioada clasica: 500-338 I.Hr : Darius, regele Persiei, incearca sa invadeze Grecia insa este invins de armata ateniana. De semenea, au loc Razboaiele Peloponeziene, avandu-i ca protagonisti pe spartani si atenieni. Atena capituleaza, iar Sparta preia controlul asupra celei mai mari parti a Greciei. In anul 338 I.Hr Filip al 2-lea al Macedoniei invinge Atena si Teba in lupta de la Cheroneea si uneste toate orasele grecesti, exceptand Sparta;
o Perioada elenistica si romana: 338 i.Hr -395 d.Hr: Alexandru cel Mare, fiul lui Filip al 2-lea creeaza un imens imperiu care este divizat in urma mortii sale, de generali (diadohi).Centrele puterii politice se muta pe rand din Grecia in Orientul Mijlociu, iar apoi in Egipt . In 146 i.Hr Grecia devine provincie romana;
o Perioada bizantina: Imperiul roman este impartit in Imperiul Roman de Apus si de Rasarit, grecii dominand in Est; Cruciatii, ajutati de venetieni, ataca si cuceresc Constantinopolul,iar francezii si venetienii impart teritoriul grec intre ei. Imperiul Bizantin este cucerit de catre Otomani.
o Perioada otomana: 1453-1821 : Tributul obligatoriu devine o povara pentru populatia elena, iar miscarea de independenta a grecilor incepe sa se contureze incet-incet.
o Epoca Moderna: 1821-prezent: Marile puteri europene ajuta Grecia in razboiul de independenta si turcii sunt alungati din Grecia de Sud si Grecia Centrala. In 1912 izbucnesc Razboaiele Balcanice, iar Grecia smulge turcilor Macedonia de Sud, Epirul, Creta si insulele din estul Marii Egee. Grecia intra in primul razboi mondial in 1917 si in cele din urma in 1923 granitele dintre Grecia si Turcia sunt stabilite. In 1935 se reinstaureaza monarhia, iar Grecia este neutra cand se declanseaza al 2-lea Razboi Mondial. In 1993, spre neplacerea Greciei, Macedonia este recunoscuta de UE si ONU drept Republica Macedonia.(Fyrom). Grecia este membra a UE de la 1 Ianuarie 1981, iar in 2001 adopta oficial moneda Euro.


Fisiere in arhiva (1):

  • Branduri Grecesti.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.facebook.com/metaxa?fref=ts
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Metaxa
3. http://www.bdg.ro/articles/METAXA-ON-THE-SNOW-31
4. https://www.youtube.com/watch?v=B_PIiFc7704
5. http://www.amirandes.com/
6. http://www.gandul.info/stiri/video-cum-s-a-nascut-reclama-cu-fluturele-care-te-face-sa-pui-mana-pe-telefon-si-sa-ti-suni-tatal-povestea-clipului-care-a-emotionat-romania-8782369


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!