Bucovina

Cuprins proiect Cum descarc?

Rezumat introductiv....2
CAPITOLUL 1. Prezentarea Bucovinei.3
1.1. Prezentare generala.3
1.2. Motivatie de alegere a destinatiei.9
CAPITOLUL 2. Analiza pietei. .10
2.1. Identificarea pietei.10
2.1.1. Tipuri de piata.10
2.1.2. starea cererii.10
2.1.3. Dimensiunile pietei.10
2.1.4. Perspectivele de dezvoltare.12
2.1.5. Concurenta.13
2.2. Sergmentarea pitei.14
2.3. Piata tinta.17
2.4. Factori care influenteaza comportamentul consumatorului.17
CAPITOLUL 3. Produsul turistic.19
3.1. Descriere detaliata.19
3.2. Atributele produsului si analiza pe componente.21
CAPITOLUL 4. Politica de pret.22
4.1. Factori care influenteaza pretul.22
4.2. Strategia de pret.23
4.3. Nivelul pretului.23
CAPITOLUL 5. Politica de promovare.24
5.1. Reclama/marketing direct.24
5.2. Promovarea vanzarilor.25
5.3. Relatii publice.27
Anexa - Analiza SWOT.29
Bibliografie.30


Extras din proiect Cum descarc?

Rezumat introductiv
In acest proiect vom prezenta produsul turistic ,,Bucovina - colt de Rai '', al agentiei de turism MoldoTour. 
Proiectul este structurat pe 5 capitole. In primul capitol este prezentata zona Bucovina, atat din punct de vedere geografic - asezare - clima - relief, cat si din perspectiva obiectivelor turistice. In capitolul 2 am incercat sa stabilim tipurile de piata, sa analizam dimensiunile ei, perspectivele de dezvoltare si comcurenta, segmentarea pitei. Am specificat care este piata tinta si am mentionat factorii care influenteaza comportamentul consumatorului.
Urmatorul capitol prezinta detaliat atat produsul turistic ,,Bucovina - colt de Rai'' , cat si analiza pe componente.
In capitolele urmatoarele capitole incercam sa scoatem in evidenta intregul mix de marketing care va contine indicii despre calitatile serviciului nostru, diferentierea si pozitionarea acestuia pe piata de care apartine, strategia de pret precum si posibilitatile de promovare.
Speram ca prin acest produs turistic sa atragem cat mai multi clienti, deoarece Bucovina merita sa fie vazuta macar o data de oricare dintre noi, ea reprezentand un adevarat ,,colt de Rai''.
CAPITOLUL I 
DESCRIEREA DESTINATIEI
1.1. Prezentare generala
Regiunea istorica Bucovina, al carei teritoriu se intinde astazi peste zona din apropierea oraselor Suceava, Campulung Moldovenesc si Radauti din Romania si zona Cernauti din Republica Ucraina, impreuna cu nordul Moldovei a fost denumita si "Tara de Sus". 
Aceasta zona ofera privelisti de o rara frumusete, la care se adauga un sirag de manastiri ctitorite de fosti mari domnitori si boieri moldoveni (Musatinii, Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares, Stefan Tomsa, Alexandru Lapusneanu s.a.), fiecare cu culoarea sa specifica, Voronet (albastru), Humor (rosu), Sucevita (verde), Moldovita (galben) si Arbore (combinatie de culori). Toate prin picturile exterioare (fresce) au intrat in evidenta UNESCO si au primit in anul 1976 premiul "Pomme d'Or" al Organizatiei Internationale FIJET pentru valoarea lor cultural-turistica. 
Desi in alt stil, dar nu mai putin valoroase, sunt si manastirile Dragomirna (capodopera a fastului si exotismului arhitecturii moldovenesti, cu jocuri de culoare si lumina ca la Sfanta Sofia din Bizant) si Putna (cu unele dintre cele mai bogate tezaure artistice din Romania si din lume, in stil gotic, luate in evidenta UNESCO) sau Biserica Bogdana din Radauti (cea mai veche din Moldova). 
In aceasta zona se gasesc localitatile Dorohoi si Botosani, cunoscute prin casele si muzeele memoriale ale marelui muzician George Enescu si poetul national Mihai Eminescu (nascut in satul Ipotesti de langa Botosani).
Centrul administrativ al zonei, orasul Suceava, poate constitui punctul de plecare pentru vizitarea mai multor obiective turistice, cum ar fi casa memoriala de la Stupca a compozitorului roman Ciprian Porumbescu, statiunea balneo-climaterica Vatra Dornei, Muntii Rarau (cu rezervatia deosebita de calcare Pietrele Doamnei) si padurea seculara de la Slatioara. 
La sud de "Tara de Sus", in preajma orasului Targu Neamt se gasesc cateva obiective turistice deosebite: Cetatea Neamtului, casa scriitorului national Ion Creanga de la Humulesti si manastirile Neamt, Sihastria, Varatec si Agapia (cu unele picturi originale ale cunoscutului pictor Nicolae Grigorescu). 
Asezare. Altitudine. Relief 
In partea de nord a Romaniei, in nord-vestul zonei turistice Moldova, pe malul drept al raului Suceava, zona se dezvolta ca un important nod comercial, la intersectia unor importante drumuri comerciale ce legau centrul Europei de Asia Mica. 
Cea mai mare parte a Bucovinei este ocupata de munti si dealuri cu foarte multa vegetatie. Altitudinile sunt mai importante in partea vestica a zonei (ce corespunde spatiului montan al Carpatilor Orientali): Muntii Rarau - 1653m, Muntii Giumalau- 1857m, culmile domoale ale Obcinelor Bucovinei, coborand in trepte pana la 300- 400m in partea de est, Muntii Calimani (in sud-vestul zonei) reprezinta cel mai inalt complex vulcanic din Carpatii Romanesti (varful Pietrosu Calimanilor 2102 m) si totodata cei mai tineri munti din tara. Aici s-a infiintat o rezervatie complexa cu scopul ocrotirii faunei si florei (numeroase specii rare: floarea de colt, zimbrul, cocosul de munte, rasul, cerbul carpatin, etc.)
Bucovina se suprapune in totalitate judetului Suceava, limita istorica, intre Imperiul Austro-Ungar si Moldova, fiind Valea Sucevei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bucovina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!