Caiet de practică - marketing la Bergenbier

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 7641
Mărime: 129.22KB (arhivat)
Publicat de: Smeralda Mirea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alina Nitu

Cuprins

  1. I. SCURT ISTORIC AL ORGANIZAIEI. MISIUNEA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE. OBIECTIBELE PRINCIPALE.
  2. 1.1 Istoricul companiei 1
  3. 1.2. Misiunea şi Obiectivul de activitate al companiei 3
  4. Obiectivele principale companiei 4
  5. II. ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN. ANALIZA SWOT.
  6. 2.1 Analiza mediului intern şi extern 5
  7. 2.2 Analiza SWOT 6
  8. III. PREZENTAREA MODALITÃŢII DE ORGANIZARE A ACTIVITÃŢII DE MARKETING.ORGANIGRAMA ORGANIZAŢIEI
  9. 3.1 Prezentarea modalitãţii de organizare a activitãţii de marketing 8
  10. 3.2 Organigrama organizaţiei 10
  11. IV. DETALIEREA PRINCIPALELOR ASPECTE ALE IMPLEMENTÃRII MIXULUI DE MARKETING. POLITICA DE PRODUS, PREŢ, DISTRIBUIE, PROMOVARE.
  12. 4.1 Delimitarea principalelor aspecte alee mixului de maketing 12
  13. 4.2 Politica de produs, preţ, distribuţie, promovare 14
  14. V. ELABORAREA CONCLUZIILOR ŞI A POPUNERILOR, ATÂT DIN PUNCT DE VEDERE AL ORGANIZÃRII ACTIVITÃŢII DE MARKETING CÂT ŞI A IMPLEMENTÃRII MIXULUI DE MARKETING LA NIVELUL ORGANIZAŢEI.
  15. 5.1 Cuvânt inainte 19
  16. 5.2 Propuneri 20
  17. 5.3 Concluzii 21

Extras din proiect

I. SCURT ISTORIC AL ORGANIZAIEI. MISIUNEA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE. OBIECTIBELE PRINCIPALE.

1.1 Istoricul companiei

Totul a inceput in anul 1994, cand producatorul belgian de bere Interbrew a cumparat 51% din actiunile fabricii de bere de la Blaj, o unitate de productie a carei constructie incepuse in anul1989, dar care a fost sistata din cauza Revolutiei. Asadar, belgienii au venit in Romania si si-au propus sa intre pe piata cu un brand nou de bere, 100% romanesc. Astfel, dupa ample investitii in modernizarea fabricii de la Blaj, in luna mai 1995, a aparut pe piata prima bere “Bergenbier. “ - cuvant de origine germana, a carui traducere este “berea de la munte”. Bergenbier, brandul principal al companiei, este prima marcă din portofoliu lansată pe piaţa locală şi totodată motorul afacerii, reprezentând anual aproximativ jumătate din volumul şi valoarea vânzărilor firmei.

Logo-ul Bergenbier a suferit modificari de-a lungul istoriei marcii, astazi berea are un logo bine definit, ferm si masculin. Simbolul muntelui continua sa insotesca numele marcii, alcatuind un logo usor de recunoscut. Inca de la inceput Bergenbier a prins foarte bine la public, datorita sloganului “Prietenii stiu de ce”, care a devenit un fel de marca inregistrata, fiind folosit si in prezent in limbajul multor oameni”.

In 1997, a devenit cea mai vanduta bere din Romania, ramanand de atunci pe podium”, afirma Mihai Ghyka, directorul general al InBev Romania, producatorul Bergenbier. La inceput, InBev producea 300.000 hectolitri de bere pe an.

In anul 1998, la numai trei ani de la lansarea pe piata, Bergenbier a devenit sponsorul oficial al echipei nationale de fotbal, in care activau, la momentul respectiv, marile glorii ale fotbalului romanesc, precum Gheorghe Hagi, Gica Popescu sau Dan Petrescu. “Romanii iubesc foarte mult fotbalul. Si cum berea merge cel mai bine cu fotbalul, ne-am gandit sa ne implicam masiv in sponsorizarea acestuia”, isi aminteste Ghyka. Bergenbier este sponsorul echipei nationale din 1998 - cel mai longeviv sponsor din sportul romanesc.

In 13 ani, productia InBev a crescut tot de 13 ori, compania vanzand, anul trecut, 3,9 milioane hectolitri de bere, ajungand unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, deţinând în industria berii poziţia a 3-a, cu o cotă de piaţă de 26% la finalul anului 2009, conform datelor de retail audit MEMRB România.

Decizia schimbării numelui companiei a fost luată în contextul în care, în decembrie 2009, aceasta a ieşit din grupul Anheuser-Busch InBev, odată cu vânzarea tuturor operaţiunilor sale din nouă ţări ale Europei Centrale şi de Est (România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Bosnia şi Slovacia) către CVC Capital Partners, unul dintre principalele fonduri de investiţii private şi consultanţă în investiţii la nivel mondial. BERGENBIER S.A. va fi parte integrantă a grupului nou-format “StarBev”, ce include toate operaţiunile din domeniul producerii şi distribuţiei berii, achiziţionate de CVC Capital Partners în urma tranzacţiei de la finele anului trecut.

Începând cu 1 martie 2010, InBev România, unul dintre cei mai importanţi producători de bere din România, devine BERGENBIER S.A., preluând astfel numele celui mai popular brand din portofoliu. Compania îşi va păstra structura organizaţională şi de business, precum şi gama de produse.

În prezent, BERGENBIER S.A. deţine 2 fabrici de bere la Ploieşti şi la Blaj, numără peste 730 angajaţi şi dispune de o reţea de distribuţie naţională.

Portofoliul companiei cuprinde marci din toate segmentele pietei. Alaturi de Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Löwenbräu si Noroc, care sunt produse in Romania, compania importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Bergenbier este o bere unica atat prin gustul cat si prin atributele sale emotionale. In 15 ani, Bergenbier a reusit sa se impuna ca o bere de calitate ce se bea cu prietenii, "Prietenii stiu de ce" fiind unul dintre cele mai cunoscute sloganuri, intrat deja in cultura populara. Stella Artois este prima bere super-premium produsa in Romania, prezenta pe piata locala din anul 1997 si reprezinta un punct de referinta pentru cei care stiu sa savureze experienta unica a unei beri de calitate.

Beck's este berea germana cea mai bine vanduta in lume, cu prezenta in peste 100 de tari. Produsa in stricta concordanta cu Legea Germana a Puritatii Berii, Beck's garanteaza calitatea unui produs 100% natural, care nu accepta niciun compromis.

In 2008, Romania devenea a 4-a tara din lume care lansa Beck's Green Lemon, o combinatie unica de bere premium cu o bautura racoritoare cu gust de lamaie. Romania si Croatia au fost primele tari din Europa care au primit acceptul de a produce Löwenbräu local.

Noroc, numita dupa traditionala urare romaneasca "hai Noroc!", este berea populara care se bea impreuna cu prietenii si cu familia. Prezenta in peste 60 de tari, Leffe transforma extraordinarul in "perfect", aducand consumatorii laolalta pentru a savura impreuna momente speciale.

Consumul de Hoegaarden este diferit de restul experientelor legate de consumul de bere sau de alcool, in general, din punct de vedere al gustului revigorant. Hoegaarden este berea belgiana autentica, din grau, nefiltrata.

1.2. Misiunea şi Obiectivul de activitate al companiei cuprinde urmãtoarele activitãţi:

- Constituirea şi exploatarea unei fabrici pentru producerea malţului şi a berii în oraşul Blaj.

- Înfiinţarea de filiale şi secţii a fabricii de bere Blaj , în diverse localităţi din ţara , pentru producerea berii , de sucuri şi băuturi răcoritoare .

- Captarea unor izvoare de ape minerale , îmbutelierea şi comercializarea acestora.

- Achiziţionarea de la producătorii din ţara a produselor necesare realizării obiectului de activitate a societăţii .

Preview document

Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 1
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 2
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 3
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 4
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 5
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 6
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 7
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 8
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 9
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 10
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 11
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 12
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 13
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 14
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 15
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 16
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 17
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 18
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 19
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 20
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 21
Caiet de practică - marketing la Bergenbier - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica - Marketing la Bergenbier
    • 1 Caiet de practica b1.doc
    • Caiet de Practica - Marketing la Bergenbier.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de piață - preț, produs, distribuție

I.CONSUMUL, CEREREA SI COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI Activitatea de marketing are drept cadru principal de referinta piata. Aici se finalizeaza...

Analiza pieței berii

PRODUSUL Berea este o băutură alcoolică obţinută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malţ, hamei şi apa. Aceasta are aproximativ 5% alcool;...

Analiza activităților de marketing în cadrul firmei SC R&G SRL

CAP I DESCRIEREA AFACERII 1.Descrierea afacerii S.C. R & G S.R.L se poate mandri cu 47 de ani de experienta si traditie in prelucrarea lemnului,...

Caiet de practică A&B Advertising

SCURTĂ DESCRIERE A ORGANIZAŢIEI Agentia de Publicitate A&B ADVERTISING Ca agentie de publicitate bazata strict pe actiuni ATL si Consultanta in...

Diferențierea categoriilor de prețuri studiu de caz Borsec

Argument Am ales aceasta temǎ datoritǎ posibilitǎţilor multiple pe care le oferǎ stabilirea unui preţ al unui produs şi a impactului foarte mare...

Cherestea

Principalul motiv pentru care S.C. Madex S.R.L a ales sa produca si sa comercializeze produse din cherestea este amplasarea langa fabrica de mobila...

Practică marketing la Romtelecom

CAPITOLUL I. 1.PREZENTAREA FIRMEI SC ROMTELECOM SA "Cheltuieşte-ţi banii cu cap!" 1.1.Scurt istoric 1930: se înființează SART ("Societatea...

Studiu de marketing vizând lansarea pe piața internă a României a berii Bergenbier Black

1. Prezentarea ofertantului 1.1. Scurt istoric, traditie, experienta, reputatie Istoria Bergenbier începe în 1994, la Blaj, odată cu preluarea de...

Ai nevoie de altceva?