Campania Impotriva Traficului de Fiinte Umane - Not For Sale

Cuprins proiect Cum descarc?

1. SITUATIA INITIALA 3
2. ORGANIZATIA INITIATOARE 3
3. CAMPANIA NOT FOR SALE 4
3.1. ACADEMIA NOT FOR SALE 4
3.2. TU CUM PORTI PORTOCALIUL- 5
3.3. HARTA SCLAVIEI (SLAVERYMAP.ORG) 6
3.4. LIBER LA JOACA (FREE2PLAY) 6
3.5. MAGAZINUL LIBERTATII 6
3.6. FORUMUL GLOBAL AL TRAFICULUI UMAN 7
3.7. PROIECTE INTERNATIONALE 7
3.7.1. NOT FOR SALE THAILANDA 8
3.7.2. NOT FOR SALE PERU 8
3.7.3. NOT FOR SALE UGANDA 8
4. NOT FOR SALE IN ROMANIA 9
5. BUGETUL CAMPANIEI 10
6. REZULTATELE CAMPANIEI 11
BIBLIOGRAFIE 13


Extras din proiect Cum descarc?

1. SITUATIA INITIALA
Traficul de fiinte umane este ilegal, fiind considerat una dintre cele mai grave crime din intreaga lume. Acesta presupune comertul cu oameni, scopul fiind acela de a obtine profit. Persoanele ce cad victime traficului de fiinte umane nu doresc acest lucru - ele sunt pacalite, ademenite cu promisiuni false sau fortate.
Orice persoana, indiferent de statut, varsta, gen sau grad de educatie poate deveni victima traficului de fiinte umane. De asemenea, nu doar femeile pot fi victimele traficului uman, ci si barbatii, copiii si persoanele cu dizabilitati. Traficul uman poate lua diverse forme: prostitutie, furt, pornografie, munca in regim de sclavie.
Traficul de fiinte umane a devenit astazi industria infractionala cu cel mai mare ritm de crestere, aducand, dupa traficul de droguri si cel de arme, cel mai mare profit infractorilor.
In prezent, mai mult de 30 de milioane de oameni din intreaga lume traiesc in sclavie. Acest numar face ca astazi sa existe mai multi sclavi decat in orice alta etapa a evolutiei umane.
2. ORGANIZATIA INITIATOARE
Campania ,,Not for Sale" a fost initiata de organizatia non-profit cu acelasi nume. 
Fiind localizata in California, "Not for Sale" este fondata la initiativa lui David B. Batstone, profesor de Etica la Universitatea din San Francisco. Acesta afla ca unul dintre restaurantele favorite, situat in apropierea locuintei sale, folosea femei din India, victime ale traficului uman, pentru a gati sau pentru alte diferite sarcini. Una dintre aceste femei moare in urma unei scurgeri de gaze, demascand astfel intreaga afacere a traficului uman ce se desfasura in restaurant. 
Descoperirea il socheaza pe Batstone, transformandu-se intr-un efort neincetat de a aboli sclavia moderna. Calatoreste in intreaga lume pentru a afla cat mai multe despre traficul de fiinte umane si astfel pune bazele organizatiei, pentru a aduce la cunostinta tuturor aceasta problema. 
3. CAMPANIA NOT FOR SALE
Campania ,,Not for Sale" se desfasoara de mai multi ani, facandu-si cunoscuta cauza prin intermediul mai multor evenimente si programe. Acestea se deruleaza atat la nivelul statelor Unite ale Americii, cat si la nivel international, in tari precum Thailanda, Peru sau Romania. 
Unele dintre evenimentele ce au ca scop sporirea cunoasterii problemei sclaviei si traficului uman au loc o data pe an, altele prezentand continuitate de-a lungul mai multor ani. 
3.1. ACADEMIA NOT FOR SALE
Constientizand faptul ca traim intr-o lume interconectata, precum si necesitatea unor noi tactici pentru a combate sclavia moderna si traficul uman, organizatia a pus bazele Academiei ,,Not for Sale". Scopul acesteia este de a echipa oamenii cu resursele necesare, astfel incat efectele miscarii sa fie unele de durata.
Cursurile se desfasoara fie la Academia San Francisco, fie in diferite locatii, facilitandu-se astfel aceesul international.


Fisiere in arhiva (1):

  • Campania Impotriva Traficului de Fiinte Umane - Not For Sale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!