Campanie Impotriva Fumatului Adresata Femeilor Insarcinate si Tinerelor Mame

Extras din proiect Cum descarc?

Despre Campanie 
Informatii utile
Pentru a implementa campania vom folosi doua tehnici din sfera relatiilor publice,si anume : organizarea unui eveniment la care vor participa medici specialisti (obstetricieni si ginecologi )precum si reprezentatii mass-media , dar si difuzarea unui clip la diverse televiziuni pentru a atentiona asupra pericolelor la care se expun cei care fumeaza.
Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 12% dintre femei fumeaza in ziua de astazi, 15% in tarile dezvoltate si 8% in tarile aflate in curs de dezvoltare. Aceasta este o problema medicala majora, deoarece fumatul nu afecteaza doar sanatatea femeii, dar in cazul unei sarcini, acesta poate afecta si sanatatea viitorului copil.
Fumul de tigara contine mai mult de 2500 de compusi chimici si nu se stie exact care dintre acestia afecteaza dezvoltarea fatului (nicotina si monoxidul de carbon se pare ca joaca un rol important in aparitia problemelor de-a lungul sarcinii).
Cum poate afecta fumatul sarcina?
Fumatul a fost asociat cu o multime de complicatii aparute pe perioada unei sarcini. Fumatul din primele saptamani de sarcina pare sa mareasca riscul sarcinii ectopice sau sarcina extrauterina (implantarea embrionului se face in afara peretelui uterin). Rareori aceste sarcini au ca rezultat nasterea unui copil, embrionul fiind eliminat chirurgical, iar femeia supusa unui tratament medicamentos. Fumatul poate mari de asemenea riscul avorturilor spontane.
Fumatul pare sa dubleze riscul aparitiei complicatiilor placentare (care apar in 1% dintre sarcini). Cand femeia fumeaza atat fatul cat si placenta sunt private de o parte din oxigenul si nutrientii necesari. Placenta tinde sa creasca si sa se ingroase (poate apare riscul de placenta praevia - placenta este atasata prea jos in uter si acopera partial sau in totalitate cervixul, sau placenta abruptio - placenta se desprinde de peretele uterin inainte de nastere) pentru a ocupa o suprafata mai mare prin care sa asigure necesarul de oxigen si nutrienti pentru fat. Datorita cresterii placentei, fatul nu mai are loc mult ca sa creasca, deci va avea greutate mai mica la nastere, asociata de multe ori cu alte probleme de sanatate (incluzand insuficienta pulmonara). In cazul aparitiei problemelor placentare, nasterea poate pune in pericol viata mamei si copilului, dar acesta poate fi evitat, in majoritatea cazurilor, cu ajutorul operatiei de cezariana.
Obiectivele Campaniei
- Constientizarea femeilor insarcinate ,fumatoare despre riscurile fumatului atat asupra lor cat si asupra celor ce se vor naste
- Informarea parintilor si a femeilor despre pericolele fumatului pasiv la noi nascuti si copii mici.
- Obtinerea sprijinului ,a sfaturilor si a unei implicari permantente a medicilor ginecologi si pediatrilor.
- Publicul tinta : femei insarcinate fumatoare 
Partenerii acestora care fumeaza
Parintii care fumeaza
Obstetricieni , ginecologi etc
Strategia de Comunicare
- E de a asigura o informare clara despre pericolele fumatului si oferirea de asistenta persoanelor care doresc sa renunte la fumat
- Intentia programului nu e de a speria publicul tinta ci de a prezenta faptele in forma lor reala 
Publicul Tinta
Publicul tinta este reprezentat din : femeile insarcinate fumatoare, partenerii lor (fumatori sau nefumatori), parintii, obstetricienii, ginecologii, pediatrii si medicii de familie.
Stabilirea Bugetului
Costuri :
Distribuirea de materiale promotionale : 
Tiparirea materialelor promotionale : - 2000 x 0.05EUR/bucata = 100EUR
Designul materialelor promotionale : Design realizat de Orca Designs : - 35EUR
Distributia materialelor promotionale : - 10 persoane x 15EUR = 150EUR
10 persoane 
Total costuri - 285EUR


Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie Impotriva Fumatului Adresata Femeilor Insarcinate si Tinerelor Mame.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!