Cântar de baie - Healthy Power

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 6056
Mărime: 103.55KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Negru
Puncte necesare: 6
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Elemente specifice ale mediului de marketing 3
  3. Descrierea pieţei pe categorii de consumatori şi nonconsumatori 4
  4. Criterii şi variabile de segmentare a pieţei 4
  5. Segmentarea pieţei pe avantaje 5
  6. Piața țintă 5
  7. Cercetarea de Marketing 6
  8. Problema decizională 7
  9. Obiectivele cercetării 7
  10. Metoda Cercetării 7
  11. Operaţionalizarea 10
  12. Rezultatele cercetării 10
  13. Bugetul 15
  14. Mixul de marketing 15
  15. Configurarea produsului 15
  16. Configurarea preţului 18
  17. Strategia de preţ 18
  18. Nivelul preţurilor 19
  19. Configurarea promovării 19
  20. Reclama 19
  21. Promovarea vȃnzărilor 20
  22. Configurarea distribuţiei 20
  23. Extinderea teritorială a distribuţiei 20
  24. Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor 21
  25. Alegerea canalelor de distributie 21
  26. Intensitatea reţelei de distribuţie 21

Extras din proiect

Cântar de baie-Healthy Power

Introducere

Trăim într-o lume în care se ţine tot mai mult cont de sănătate şi aspectul fizic.Unul din cele mai de ajutor produse pentru a ne ţine greutatea sub control este cântarul de baie.Cântarul mecanic de persone este un produs de înaltă calitate,cu ajutorul căruia iți poţi măsura masa corporală ori de cate ori doreşti astfel încât să poţi lua decizii mereu informate cu privire la alimentaţia şi stilul tău de viaţă.

Ȋnfiinţată în luna martie, anul 2012, cu sediul în oraşul Iaşi, firma noastră,S.C. UniPower S.R.L. , specializată în producerea de echipamente electronice, vine în sprijinul consumatorilor cu o inovaţie în materie de cântare de baie,şi anume cântarul de baie Healthy Power.Pentru acest nou produs firma noastră pune la dispoziţia specialiştilor o hală de producţie situată în zona Bucium, dotată cu o linie automatizată, care produce şi ambalează cântare electronice de cea mai bună calitate.

Elemente specifice ale mediului de marketing

În cadrul oricărei firme, responsabilitatea analizei mediului exterior şi a identificării schimbărilor de mediu revine în primul rând oamenilor de marketing. Pe de o parte, ei dispun de instrumentele necesare monitorizării mediului, iar pe de altă parte, prin însăşi natura muncii lor, îşi petrec o mare parte a timpului alături de clienţi şi de concurenţă.

Prin activitatea firmei noastre ne propunem să creăm un produs nou, revoluţionar, cu un sistem auditiv încorporat special conceput pentru a satisface exigenţele şi nevoile consumatorilor în special celor cu probleme de vedere dar şi celor care se interesează în mod constant de sănătatea lor şi doresc ca asteptul fizic să exprime stilul sănătos de viaţă şi nu numai.Dorim să aducem pe piaţă un produs cu o durată de utilizare mai îndelungată faţă de produsele care se găsesc momentan pe piaţă.

Acest cântar digital cu analizor este un dispozitiv de înaltă calitate, pentru determinarea complexă şi cu precizie a compoziţiei organismului dumneavoastră. Are un design elegant şi atrăgător, cu ecran “Extra Neon LCD” şi caractere mari pentru o bună vizibilitate a rezultatelor. Folosește tehnologia performantă de analiză BIA pentru măsurarea precisă a 5 parametri corporali: greutate, grăsime corporală, conţinut de apă, masă musculară, masă osoasă şi oferă rezultate ale măsurătorilor pentru 6 utilizatori diferiţi. Este un produs performant cu înalte standarde de calitate, ideal pentru utilizare personală, în cabinete medicale şi săli de fitness.

Cele două sectoare în care este împărţit în mod tradiţional mediul de marketing sunt micromediul (sau mediul direct) şi macromediul (sau mediul general).

Micromediul cuprinde agenţii din imediata apropiere a firmei şi anume: furnizorii, intermediarii, clienţii, concurenţa şi publicul.

Macromediul cuprinde următoarele sectoare: mediul tehnologic, mediul economic, mediul demografic, mediul politico-juridic, mediul socio-cultural şi mediul natural.Dintre acestea o importanţă deosebită o are mediul economic,dată fiind actuala criză economică ce afectează întreaga Europă şi care poate avea consecinţe dezastruoase asupra unui produs nou lansat. Clienţii sunt reticenţi în a investi bani în achiziţionarea unui produs nou despre care nu au un feedback pertinent.

Cumpărătorii

Descrierea pieţei pe categorii de consumatori şi nonconsumatori

Prin piaţă înţelegem orice plasament în spaţiu şi orice fragment de timp în care pot fi întâlniţi potenţialii parteneri de afaceri ,vânzători sau cumpărători ai unor produse sau servicii de orice natură. Piaţa produsului de referinţă este localizată într-un anumit spaţiu geografic şi socio-demografic,în care produsul se află deja în consum sau urmează a fi introdus în curând. În aria de cuprindere a acestei pieţe trăieşte o anumită populaţie totală.Ea este formată din indivizii, familiile sau organizaţiile cărora le este adresat produsul de referinţă.

O anumită fracţiune din cadrul populaţiei este formată din consumatori.Ei au caracteristic faptul că,fie au adoptat deja produsul în consum,fie că îl vor adopta cu un anumit grad de certitudine.

Cealaltă fracţiune din populaţie este formată din nonconsumatori.Ei pot fi absoluţi şi relativi.Nonconsumatorii absoluţi sunt cei care nu au nevoie de produs la modul absolut şi nu-l vor cumpăra şi consuma niciodată.

În cazul produsului nostru,cântarul de baie Healthy Power,aceşti nonconsumatori sunt persoanele cu probleme locomotorii,care nu se pot folosi de produs,sau persoane care îl consideră neadecvat nevoilor lor.

Nonconsumatorii relativi sunt cei care ar putea avea nevoie de produs sau marcă,dar nu cumpără şi nu consumă încă,din diverse motive conjuncturale.Fie nu au bani,fie nu ştiu că produsul /marca există,fie nu sunt convinşi de utilitatea şi calitatea acestuia şi l-au înlocuit cu altceva,fie că pur şi simplu nu vor.În alte împrejurări,cel puţin o parte din ei,ar putea cumpăra şi consuma produsul/marca,devenind consumatori efectivi.

Criterii şi variabile de segmentare a pieţei

Piaţa este un conglomerat.Ea este alcătuită din consumatori şi utilizatori diferiţi sub aspectul veniturilor,ocupaţiei,vârstei,sexului,rasei,etniei,nivelului de educaţie, religiei, gusturilor, tradiţiilor şi obiceiurilor,al stilului de viaţă,al statutului social,al mediului de locuit ,al atitudinii faţă de produs,al avantajelor căutate în consum şi al multor alte variabile individuale sau de grup.

Variabilele după care se face segmentarea sunt decisive pentru asigurarea pertinenţei acesteia.Teoretic,variabilele de segmentare sau de discriminare între diferitele grupuri tipice de clienţi pot fi extrem de multe.Practic,numărul acestora poate fi restrâns la câteva uzuale,iar acestea pot fi grupate şi sistematizate în câteva grupe distincte: demografice, psihografice, geografice şi comportamentale.

Ar fi irelevantă o segmentare a pieţei după statutul marital, numărul de copii, etnie, religie, ocupaţie, nivel intelectual sau temperament, întrucât aceste variabile nu influenţează actul de cumpărare al produsului vizat.

Un prim criteriu de segmentare ar fi sexul persoanei,femeile fiind mai interesate în a-şi ţine greutatea sub control decât bărbaţii,astfel încât ele achiziţionează mai des un cântar de baie.

Un al doilea criteriu,cu o importanţă deosebită,este puterea de cumpărare sau nivelul veniturilor.Fiind o investiţie pe termen mai lung si de o calitate superioară,cântarul va putea fi achiziţionat de persoanele cu venituri medii şi mari.

Un alt criteriu ar putea fi cel al avantajelor căutate.Produsul se adreseaza îndeosebi consumatorilor preocupaţi de calitate şi utilitate atunci când vine vorba de achiziţionarea unui anumit produs.Cântarul Healthy Power oferă o calitate superioară şi durabilitate ridicată,iar datorită sistemului auditiv încorporat poate fi utilizat şi de persoanele cu probleme vizuale.

Preview document

Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 1
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 2
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 3
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 4
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 5
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 6
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 7
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 8
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 9
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 10
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 11
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 12
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 13
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 14
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 15
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 16
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 17
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 18
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 19
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 20
Cântar de baie - Healthy Power - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Cantar de Baie - Healthy Power.docx

Ai nevoie de altceva?