Cercetare Calitativa Cafea Jacobs

Cuprins proiect Cum descarc?

1) Scurt istoric
2) Definirea scopului cercetarii
3) Obiectivele cercetarii
4) Piata cafelei
5) Colectivitatea cercetata
6) Modul de recoltare a informatiilor
7) Elaborarea chestionarului 
8) Ancheta pilot
9) Analiza informatiilor obtinute
10) Concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

Cercetare calitativa
Cafeaua Jacobs
Prezentarea produsului "cafea Jacobs"
Kraft Foods Romania este unul dintre cei mai importanti producatori de cafea; care impreuna cu Supreme Impex, Nestle, Alca Co si Panfoods detin aproximativ 90 % din piata locala originala a cafelei de marca. 
Kraft Foods Romania este producator si distribuitor al marcilor de cafea Jacobs si Nova Brasilia si una din companiile de top de pe piata produselor zaharoase. Compania vinde in lume aproximativ 94 miliarde de cesti cu cafea anual, echivalentul a 257 milioane de cesti cu cafea in fiecare zi.
Portofoliul Kraft Foods cuprinde alaturi de Jacobs marci de cafea precum Carte Noire, Gevalia, Jacques Vabre , Maxwell House. Kraft Foods a generat 1,1 miliarde dolari venit net din vanzarile de noi produse in 2002, iar in 2001 I s-a acordat titlul de "Compania Anului pentru produse noi" de catre revista New Products.
Cafeaua Jacobs detine locul doi pe piata romaneasca a cafelei, Jacobs Kronung fiind lider in segmentul cafelei premium.
Gama de produse Jacobs cuprinde alaturi de sortimentul Jacobs Kronung cu Alintaroma si alte sortimente de cafea , gama imbogatita de la an la an: Jacobs Aroma, Jacobs Jubilleum, Jacobs Merido R&G, JacobsMeister Rostung, Jacobs Maxima, Jacobs 3 in 1, Jacobs Caffe Latte, Jacobs Cappucino, Jacobs Kronung Free, Jacobs Mild, Jacobs Kronung Light, Jacobs Kronung cafea instant si multe alte sortimente care intregesc aceasta gama.
Produsele instant Jacobs fac parte din categoria cafelei solubile de calitate superioara. Consumatorul apreciaza, pe langa aroma sa deosebita, usurinta in preparare sis puma bogata, caracteristica pentru cafeaua instant. 
Jacobs Kronung Light este o cafea decofeinizata, aroma sa foarte puternica provenind din boabele Arabica decofeinizate.
Jacobs Kronung Free este un produs utilizat in special dimineata, ca prima cafea. Produsul are continutul de tarie cel mai ridicat, fiind asemanator cu o " explozie de energie" imbogatita insa cu aroma delicate. Produsul contine in mare parte soiul Robusta.
Cafeaua Jacobs Mild contine cafeaua Robusta, de origine tropicala, ce confera produsului putere stimulatoare. Jacobs Mild ofera un continut de tarie in echilibru cu aroma sa. 
Cafeaua Jacobs Kronung cu Alintaroma este produsa din boabe de cea mai buna calitate selectionate de pe cele mai renumite plantatii de cafea din lume, boabe pe care expertii le combina cu grija pentru a obtine alintaroma, create in urma unui process special deprajire a boabelor de cafea.
Jacobs 3 in 1 este o cafea instant cu zahar si aroma de lapte si poate contine urme de alone, migdale si alte varietati similare. 
Jacobs Caffe Latte se adreseaza in special persoanelor dinamice, cu stil de viata active, care apreciaza gustul unic al unei cafele de calitate si obisnuiesc sa serveasca cafeaua cu un produs de lapte, pentru mai multa placere.
Jacobs Caffe Latte este un produs care ofera in acelasi plic toate ingredientele necesare obtinerii unei cafele delicioase, cu lapte; cafea solubila Jacobs, zahar si mult lapte praf fin, si poate contine urme de alune. Este un produs adecvat consumului de catre vegetarieni.
"Cafeaua trebuie sa fie neagra ca noaptea, tare ca moartea dar dulce ca iubirea" spune un vechi proverb turcesc.
1. Scurt istoric
Compania Kraft Foods Romania (fosta Kraft Jacobs Suchard), apartinand gigantului american Phillip Morris, reprezinta una dintre cele mai importante firme distribuitoare de cafea din Romania. La numai cativa ani de la intrarea pe piata romaneasca, Kraft a atins In anul 2000 o cota de piata de 18%, pe piata cafelei, estimata la o valoare de circa 191 milioane $ (consum anual de peste 18.500 tone de cafea). Cafeaua Jacobs, produsa in Ungaria si in Cehia si distribuita in Romania, se pozitioneaza in segmentul premium, in concurenta directa cu cateva sortimente de cafea Elite si cu marca Tchibo.
In martie 2001, Kraft Foods a luat decizia de a achizitiona marcile Nova Brasilia, pozitionate in segmentele popular si economic, impreuna cu capacitatile respective de productie, cu scopul declarat de a concura pozitia liderului de pana atunci, Elite. Acesta se pozitiona atat in segmentul premium, alaturi de Kraft, cat si in cel mediu, alaturi de Nova Brasilia.
Dupa preluare, cotele de piata ale celor doua companii au devenit aproximativ egale, situandu-se undeva in jurul cifrei de 40%.
Intentia firmei Kraft Foods este de a-si consolida pozitia si imaginea pe piata interna a cafelei si de a atinge pozitia de lider.
In acest context, Kraft Foods Romania hotaraste sa apeleze la serviciile unei firme specializate in cercetarea de marketing, pentru investigarea imaginii marcii de cafea Jacobs in randul consumatorilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare Calitativa Cafea Jacobs.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!