Cercetare de Marketing

Extras din proiect

STUDIUL PIEŢEI
Dacă în trecut curelele de ceasuri erau la set cu ceasurile achiziţionate, azi consumatorii au cerut ca acestea să poată fi procurate individual şi folosite în cazul deteriorării sau ca un accesoriu.Ofertele nu au întârziat să apară, dezvoltându-se astfel piaţa curelelor de ceas. Pe lângă produsele deja existente, firma D. S. T doreşte să lanseze un nou produs pe piaţa din România: curea de ceas cu posibilitate de stocare prin microSD şi stick încorporat.
1.MEDIUL DE MARKETING
Macromediu: Analiza P.E.S.T.
Factori politici:
Mediul politic poate avea o mare influenţă atât pozitivă, căt şi negativă asupra deciziilor de marketing.Legislaţia României poate influenţa pozitiv activitatea firmei S.C. D.S.T. S.R.L prin reglementările privind importul de noi tehnologii, prevederile ce presupun scutirea impozitării profitului reinvestit, scutirea anumitor taxe vamale, toate aceste creând premise favorabile dezvoltării pieţei.
Impactul negativ al legislaţiei poate fi reprezentat de posibila sporire a concurenţei datorită facilităţilor acordate de guvern,deschiderea pieţei naţionale pentru produsele străine şi totodată instabilitatea legislativă poate avea repercursiuni asupra activităţiidesfaşurate de D.S.T. Birocraţia, instituţiile, corupţia şi politica monetară, valutară şi fiscală a statului pot de asemenea influenţa negativ piaţa.
Factori economici:
Economia mondială se aflăîntr-o perioadă de recesiune. Acest lucru afectează negativ şi economia României observându-se o creştere simţitoare a preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare.Creşterea unei anumite pieţe, (piaţa ceasurilor creşte cu 33%) favorizează şi activitatea firmelor producătoare de curele de ceas.
O rată a inflaţiei mare, o rată actuală a dobânzii de 6,25% p.a, o economie aflatăîn deficit bugetar, fluctuaţiile cursului valutar, o rată a şomajului în creştere, toate acestea au un impact negativ asupra firmei noastre.
Factori sociali:
Sistemul de valori al societăţii, ca şi comportamentele ce motivează acestsistem,constituie un element-cheie după care firma noastră acţionează. Stilul de viaţa al populaţiei, nivelul educaţional, structura pe vârste, atitudinea faţă de calitatea şi preţul produselor sunt factori care influenţează gradul de dezvoltare al unor afaceri. Tendinţa populaţiei de a substitui produsele poate fi privită atât ca o oportunitate cât şi ca o ameninţare pentru firma D.S.T. 
Factori tehnologici: Un aspect foarte important îl reprezintă progresul tehnologic în ceea ce priveşte tehnologia creării materialelor, astfel încât utilizarea de materiale noi şi de o calitate şi diversitate mai mare poate genera un avantaj competitiv pentru firmă.
Micromediu:
Furnizori:
Nume firma: Design Textil Art
Descriere activitate:importă, comercializeazăşi distribuie ţesături din piele ecologică, piele naturală. 
Nume firma:SC BIROMAX SRL
Descriere activitate: comercializeazăşi distribuie silicon
Nume firma:Sandisk
Descriere activitate: comercializeazăşi distribuie stick-uri usb si microSD
Concurenţa:
Producatori curea pentru ceas:
SC „King” SA Timişoara fie căşi-au reorientat activitatea realizând, pe lângă ceasuri şi curele pentru ceas făcându-şi simţită prezenţa simultan pe ambele pieţe . Firme precum SC „Ropati” SA Craiova, SC „Royal Caro” SRL Suceava, SC „Impulse România” SRLcunoscutăşi ca reprezentantă oficială pentru România a firmelor elveţiene, producătoare de ceasuri şi curele pentru ceas: „Zenit”, „Omega”, „Sector”, „Roda”; firma SC „Helvetansa” SA Bucureşti, firma româno-elveţiană cunoscutăşi ca importator a curelelor pentru ceas „Hirsch” produse în Austria, ele au reuşit să ofere o gamă variată de produse din care consumatorii pot alege după bunul plac cea mai potrivită curea pentru propriul ceas.
Clienti: 
D.S.T actionează în principal pe piețe ale consumatorilor individuali, alcătuitedin persoane care cumpără bunuri atât pentru uz personal cât și pentru a le oferi drept cadou dar poate deservi și pieței industriale. Succesul firmei se datoreaza relațiilor competitive pe termen lung cu clienții, oferindu-le o calitate superioară. Clientul ocupă un loc foarte important în obiectivele și deciziile viitoare ale firmei. Relațiile D.S.T.-ului cu aceștia fiind modelate de o serie de orientări strategice: - acordarea unei atenții maxime clienților pentru a obține satisfacție prin calitate și valoare, în condiții bănești mai avantajoase , - reducerea timpului de livrare a produselor pe piață,
- realizarea unor relații de lungă durată cu clienții.


Fisiere în arhivă (1):

  • Cercetare de Marketing.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!