Cercetare de Marketing privind Gama de Produse Nivea Deodorant

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Sumar 3
II. Introducere 5
III.Metodologia 6
IV. Analiza rezultatelor 
1. Analize univariate 7 
2. Analize bivariate 48 
V. Concluzii si propuneri 59
Anexe 60


Extras din proiect Cum descarc?

II. Introducere
Scurt istoric NIVEA
Povestea NIVEA incepe cu descoperirea revolutionara a Eucerit-ului, primul emulsificator apa in ulei. Acesta a facut posibila crearea pentru prima data a unei emulsii stabile de acest tip. In 1911 proprietarul Beiersdorf, Oskar Troplowitz, in stransa colaborare cu chimistul Isaac Lifschutz si dermatologul Paul Unna, a initiat dezvoltarea unei creme pentru piele bazata pe aceasta emulsie.
In luna decembrie a acelui an a intrat pe piata prima crema hidratanta pentru ingrijirea pielii din lume. Tropolowitz i-a dat numele de NIVEA dupa cuvantul latin << nivius >> care inseamna << alba ca zapada >>. Prima cutie avea un design art nouveau, caracteristic vremii respective. Se potrivea cu imaginea unei femei - fragile, eterice, delicate, insa de atunci se prefigurau mari schimbari la orizont.
Astazi marca NIVEA cuprinde produse pentru ingrijirea fetei, ingrijirea parului, pentru barbierit, baie/dus, ingrijirea corpului, ingrijirea copilului si de protectie contra rezelor solare. Vandute in mai mult de 150 de tari, produsele NIVEA se bucura de incredere oriunde in lume. De fapt, in multe tari, consumatorii sunt convinsi ca NIVEA este o marca locala. Beiersdorf considera aceasta mica confuzie drept un compliment. Cu toate schimbarile prin care a trecut, un singur lucru a ramas acelasi - NIVEA inseamna o piele delicata. Testele dermatologice de la Beiersdorf au demonstrat ca produsele ofera consistenta, calitate superioara la un pret rezonabil si o ingrijire de durata. Cutia albastra de NIVEA nu are varsta. Intotdeauna in armonie cu cerintele, asteptarile si dorintele consumatorilor gama de ingrijire de la NIVEA va fi apreciata si in viitor asa cum a fost si NIVEA Creme la inceputuri, in 1911.
NIVEA DEODORANT Spray PURE ofera timp de 24 de ore reglarea transpiratiei fara a lasa reziduuri pe piele sau haine. 
Combinatia optima intre un antiperspirant de incredere si ingrijirea delicata NIVEA.
NIVEA DEODORANT Spray PEARL&BEAUTY cu extracte de perle ofera timp
de 24 de ore reglarea transpiratiei si ofera pielii subratului un aspect frumos si uniform. Combinatia optima intre un antiperspirant de incredere si ingrijirea delicata NIVEA.
NIVEA DEODORANT Spray ENERGY FRESH ofera prospetime plina de energie 
pe care o simti intreaga zi. 
Formula inovativa are la baza Lemongrass pentru 24 de ore protectie eficienta impotriva transpiratie
III. Metodologia
Studiul a fost realizat pe un esantion de 75 de respondenti si este reprezentativ pentru persoanele din mediul urban dar si rural cu varsta cuprinsa intre 14 si 65 de ani. Datele au fost culese in luna aprilie, 2007.
Aceasta este o cercetare cantitativa insa nu este reprezentativa la nivelul populatiei, deorece nu s-a avut in vedere niciun criteriu care sa asigure reprezentativitatea esantionului.
Procentul chestionarelor exploatabile a fost de 100%, iar rata raspunsurilor s-a situat la un nivel de 98%.
Analiza rezultatelor s-a realizat cu programul SPSS 15.0 si se imparte in doua mari sectiuni: analiza univariata, ce ia in calcul cate o singura variabila si cea bivariata, care consta in incrucisarea a doua variabile in acelasi timp. Pentru primul tip de analiza s-au utilizat tabele de frecventa si reprezentari grafice de tipul pie si bar chart. Pentru cel de-al doilea tip s-au realizat tabele de analiza incrucisata (crosstab-uri) si reprezentari grafice de tip clustered bar chart.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare de Marketing privind Gama de Produse Nivea Deodorant.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!