Compania de Imbuteliat Coca-Cola Iasi SA

Extras din proiect Cum descarc?

1 Scurt istoric Coca-Cola
Produsul care a dat lumii gustul cel mai cunoscut s-a nascut in Atlanta, statul Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs, conform legendei, siropul Coca-Cola intr-un vas de arama pe un trepied, in curtea din spate a casei sale. Socotind ca, cei doi C vor arata bine in reclame, Frank Robinson, partenerul si contabilul farmacistului Pemberton a sugerat numele si a scris marca inregistrata Coca-Cola.
Primul anunt publicitar pentru Coca-Cola a aparut curand in The Atlanta journal. Acesta invita oamenii insetati sa incerce noua si populara bautura carbonatata. In timpul primului an, vanzarile au atins in medie, modesta cifra de noua portii pe zi.
La data de 1 mai 1889, Asa Candler a publicat o reclama de o pagina in The Atlanta Journal, si a declarat firma sa ca singurii proprietari ai Coca-Cola...Delicios. Racoritor. Antrenant. Tonic. Titlul exclusiv de proprietate pe care Dl. Candler nu l-a obtinut de fapt decat in 1891, era in valoare de 2.300 dolari.
In anul 1892, flerul de comerciant al D-lui Candler a impulsionat vanzarea de sirop Coca-Cola facand-o sa sporeasca de aproape zece ori.
Impreuna cu fratele sau, John S. Candler, cu Frank Robinson, fostul partener al lui John Pemberton si alti doi asociati, domnul Candler a format o corporatie cu numele de The Coca-Cola Company. Capitalul initial a fost de 100.000 dolari.
Marca inregistrata Coca-Cola, folosita pe piata din anul 1886, a fost inregistrata la Biroul de Investitii al Statelor Unite la data de 31 ianuarie 1893. (Inregistrarea a fost reinnoita periodic.) In acelasi an s-a platit primul dividend; la 20 de dolari de actiune, acesta s-a ridicat la 20 la suta din valoarea inregistrata a unei actiuni. In fiecare an de atunci incoace, Compania a platit dividendele. 
Crezand cu fermitate in reclama, domnul Candler a dezvoltat eforturile doctorului Pemberton depuse in domeniul marketing-ului distribuind mii de cupoane pentru o sticla de Coca-Cola gratuita. A promovat incontinuu produsul, distribuind amintiri, calendare, ceasuri si multe alte cadouri, toate cu marca inregistrata Coca-Cola. In 1894, in Vicksburg, Mississippi, Joseph A. Biedenharn a fost atat de impresionat de cerera crescanda de Coca-Cola pe care o vindea la pahar, incat a instalat o masinarie de imbuteliat in spatele magazinului sau si a inceput sa vanda navete de Coca-Cola plantatorilor si fabricilor de cherestea de-a lungul raului Mississippi. El a fost primul imbuteliator de Coca-Cola.
Imbutelierea pe scara larga a fost posibila in 1899 cand Benjamin F. Thomas si Joseph B. Whitehead din Chattanoga, Tennessee au obtinut dreptul exclusiv de a imbutelia si vinde Coca-Cola in Statele Unite. Pana in 1915 s-au folosit o mare varietate de ambalaje dar, pe masura ce s-a intensificat competitia au aparut tot mai multe imitatii. Coca-Cola merita un ambalaj distinct si, in 1916, imbuteliatorii au aprobat sticla unica specifica, eleborata de Root Glass Company of Terre Haute, Indiana.
In 1919, pachetul de actiuni Coca-Cola ale D-lui Candler au fost vandute bancherului Ernest Woodruff din Atlanta si unui grup de investitori, contra sumei de 25 milioane de dolari. Afacerea a fost reincorporata ca o corporatie din delaware si 500.000 de actiuni din cele ale Companiei au fost vandute public contra sumei de 40 dolari actiunea. Noul presedinte a pus accent deosebit pe calitatea produsului. Domnul Woodruff a initiat o campanie Bautura de calitate folosind un personal format din oameni cu inalta calificare pentru a incuraja si ajuta locurile unde Coca-Cola se vindea la pahar, in vanzarea agresiva si servirea corecta a bauturii. Cu ajutorul imbuteliatorilor de frunte, conducerea Companiei a stabilit standarde de calitate pentru fiecare faza a operatiei de imbuteliere. Domnul Woodruff a vazut un potential urias pentru afacerea cu sticle de Coca-Cola, asa ca suportul cu ajutorul reclamei si al marketing-ului a fost sporit substantial. La sfarsitul anului 1928, vanzarile de sticle Coca-Cola au depasit pentru prima data vanzarile la pahar.
Robert Woodruff a condus de-a lungul anilor afacerea Coca-Cola spre inaltimi de neegalat ale succesului comercial. Conceptele de comercializare ce sunt obisnuite astazi, erau considerate revolutionare pe vremea cand ele au fost introduse de catre domnul Woodruff. Compania a fost prima care a introdus, de exemplu, inovatia cartonului de sase sticle, in primii ani ai decenului al treilea, permitand astfel consumatorului sa transporte mai usor Coca-Cola acasa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Compania de Imbuteliat Coca-Cola Iasi SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!