Compania Ford Motors - Ford

Extras din proiect Cum descarc?

Prezentarea generala a companiei Ford
Ford Motor Company şi-a făcut debutul în lumea afacerilor pe 16 iunie 1903, când Henry Ford, împreună cu 11 asociaţi, a semnat actul constitutiv al companiei. Cu un capital de 28.000 de dolari, aceşti pionieri ai erei industriale au dat naştere la ceea ce avea să devină una dintre cele mai mari corporaţii din lume. Puţine companii au o istorie atât de strâns împletită cu evoluţia industriei şi a societatii, de-a lungul secolului XX, precum Ford Motor Company. Probabil că cea mai mare contribuţie adusă de Ford Motor Company în industria de automobile a fost linia mobilă de asamblare. Implementată pentru prima oară în fabrica Highland Park (în Michigan, S.U.A.) în 1913, noua tehnică le permitea muncitorilor să rămână în acelaşi loc, şi să facă aceeaşi operaţiune în mod repetat, pe mai multe vehicule care treceau pe lângă ei. 
Henry Ford a fost ferm convins că viitorul companiei ţinea de producţia de maşini accesibile, pentru o piaţă largă. Începând cu 1903, compania a folosit primele 19 litere ale alfabetului pentru a da nume noilor modele. În 1908 s-a născut modelul T. După 19 ani şi 15 milioane de modele T vândute, Ford Motor Company era un complex industrial gigant, care se întindea în întreaga lume. În 1925, Ford Motor Company a preluat Lincoln Motor Company, intrând, astfel, şi în domeniul automobilelor de lux, iar în anii '30 a fost creată secţiunea Mercury, pentru a acoperi zona maşinilor cu preţ mediu. Ford Motor Company era în creştere. n anii '50 a apărut modelul Thunderbird, împreună cu ocazia de a deţine o parte din Ford Motor Company. Compania a devenit publică şi, pe 24 februarie 1956, a dobândit în jur de 350.000 de noi acţionari. Percepţia ascuţită a lui Henry Ford II în legătură cu tendinţele politice şi economice ale anilor '50 a condus la extinderea pe plan global a FMC în anii '60 şi la înfiinţarea, în 1967, a Ford of Europe - cu 20 de ani înaintea naşterii Comunitătii Economice Europene. Compania a înfiinţat Biroul pentru Operatiuni Auto în 1971, consolidând operaţiunile din S.U.A., Canada şi Mexic, cu peste două decenii înaintea Acordului Pentru Comerţ Liber în America de Nord.Ford Motor Company a început secolul trecut cu viziunea unui singur om despre produse adaptate nevoilor tuturor - şi asta într-o lume care apasă până la fund pedala industrializării. Astăzi, Ford Motor Company este o familie de mărci de automobile care cuprinde Ford, Lincoln, Mercury, Mazda, Jaguar, Land Rover, Aston Martin şi Volvo. Compania intră în cel de-al doilea secol de viaţă cu o organizaţie mondială, care păstrează şi extinde moştenirea lui Henry Ford, dezvoltând produse menite să răspundă nevoilor variate şi mereu în schimbare ale oamenilor, în cadrul comunităţii globale. 
In prezent compania are fabrici si distribuie automobile pe 200 piete din sase continente. In Europa are 35 de fabrici grupate in 9 tari: fabrici de ansamblare, fabrici de motoare si turnatorie, forja si fabrici de aluminiu. Totoodata exista uzine de transmisie, inclusiv o co-inteprindere cu Getrag.


Fisiere în arhivă (1):

  • Compania Ford Motors - Ford.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!