Compania Ford Motors - Ford

Extras din proiect Cum descarc?

Prezentarea generala a companiei Ford
Ford Motor Company si-a facut debutul in lumea afacerilor pe 16 iunie 1903, cand Henry Ford, impreuna cu 11 asociati, a semnat actul constitutiv al companiei. Cu un capital de 28.000 de dolari, acesti pionieri ai erei industriale au dat nastere la ceea ce avea sa devina una dintre cele mai mari corporatii din lume. Putine companii au o istorie atat de strans impletita cu evolutia industriei si a societatii, de-a lungul secolului XX, precum Ford Motor Company. Probabil ca cea mai mare contributie adusa de Ford Motor Company in industria de automobile a fost linia mobila de asamblare. Implementata pentru prima oara in fabrica Highland Park (in Michigan, S.U.A.) in 1913, noua tehnica le permitea muncitorilor sa ramana in acelasi loc, si sa faca aceeasi operatiune in mod repetat, pe mai multe vehicule care treceau pe langa ei. 
Henry Ford a fost ferm convins ca viitorul companiei tinea de productia de masini accesibile, pentru o piata larga. Incepand cu 1903, compania a folosit primele 19 litere ale alfabetului pentru a da nume noilor modele. In 1908 s-a nascut modelul T. Dupa 19 ani si 15 milioane de modele T vandute, Ford Motor Company era un complex industrial gigant, care se intindea in intreaga lume. In 1925, Ford Motor Company a preluat Lincoln Motor Company, intrand, astfel, si in domeniul automobilelor de lux, iar in anii '30 a fost creata sectiunea Mercury, pentru a acoperi zona masinilor cu pret mediu. Ford Motor Company era in crestere. n anii '50 a aparut modelul Thunderbird, impreuna cu ocazia de a detine o parte din Ford Motor Company. Compania a devenit publica si, pe 24 februarie 1956, a dobandit in jur de 350.000 de noi actionari. Perceptia ascutita a lui Henry Ford II in legatura cu tendintele politice si economice ale anilor '50 a condus la extinderea pe plan global a FMC in anii '60 si la infiintarea, in 1967, a Ford of Europe - cu 20 de ani inaintea nasterii Comunitatii Economice Europene. Compania a infiintat Biroul pentru Operatiuni Auto in 1971, consolidand operatiunile din S.U.A., Canada si Mexic, cu peste doua decenii inaintea Acordului Pentru Comert Liber in America de Nord.Ford Motor Company a inceput secolul trecut cu viziunea unui singur om despre produse adaptate nevoilor tuturor - si asta intr-o lume care apasa pana la fund pedala industrializarii. Astazi, Ford Motor Company este o familie de marci de automobile care cuprinde Ford, Lincoln, Mercury, Mazda, Jaguar, Land Rover, Aston Martin si Volvo. Compania intra in cel de-al doilea secol de viata cu o organizatie mondiala, care pastreaza si extinde mostenirea lui Henry Ford, dezvoltand produse menite sa raspunda nevoilor variate si mereu in schimbare ale oamenilor, in cadrul comunitatii globale. 
In prezent compania are fabrici si distribuie automobile pe 200 piete din sase continente. In Europa are 35 de fabrici grupate in 9 tari: fabrici de ansamblare, fabrici de motoare si turnatorie, forja si fabrici de aluminiu. Totoodata exista uzine de transmisie, inclusiv o co-inteprindere cu Getrag.


Fisiere in arhiva (1):

  • Compania Ford Motors - Ford.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!