Companie Multinationala. Studiu de Caz Colgate-Palmolive

Extras din proiect

Colgate-Palmolive
1. Prezentarea generala a companiei- scurt istoric
Colgate-Palmolive este o companie americană care deține în portofoliu numeroase produse de igienă orală, săpunuri, detergenți și produse de îngrijire personală. Colgate-Palmolive este lider mondial în producția de pastă de dinți.
Istoria Colgate in lume a inceput, cu peste 200 de ani in urma. Infiintata in anul 1806 de catre William Colgate, compania si-a inceput activitatea la New York producand sapunuri, apret si lumanari. Din 1870, pe fondul unui interes ridicat al consumatorilor fata de igiena orala, Colgate a inceput sa comercializeze atat pasta de dinti, cat si pudra pentru albirea dintilor. In anul 1896, compania introduce pe piata tuburile speciale pentru pasta de dinti, iar in 1911, inaugureaza programele de responsabilitate sociala, oferind scolilor peste 2 milioane de periute si tuburi de pasta de dinti. In anul 1928, Colgate fuzioneaza cu Palmolive, companie specializata in productia de sapun detinuta de BJ Johnson, punandu-se astfel bazele companiei Colgate-Palmolive. In prezent, Colgate-Palmolive are reprezentante in peste 200 tari si ofera produse de calitate din urmatoarele categorii: Oral Care, Personal Care, Home Care.
In 1992, compania a intrat pe piata din Romania cu gamele de produse Colgate, Palmolive si Axion, iar un an mai tarziu, cu sapunurile Protex. In 1994, Colgate-Palmolive Romania lanseaza gamele de deodorante Lady si Mennen Speed Stick si, odata cu acestea, initiaza programe de educare a consumatorilor cu privire la utilizarea unei noi forme de produs - deodorantul solid. In 2003 a fost introdusa apa de gura Colgate Plax, iar in 2005 pasta de dinti pentru copii Colgate Smiles. Anul 2005 marcheaza si aparitia pastei pentru dinti sensibili, Colgate Sensitive. In 2007, kit-ul unei igiene orale avansate este completat cu ata dentara Colgate Total Premium. Segmentul de ingrijire personala s-a imbogatit in 2004 prin gama Palmolive Aroma Therapy, in 2005 prin introducerea gamei Palmolive Thermal Spa, iar in 2007 prin lansarea deodorantelor Palmolive Deo. Gama produselor cu putere superioara de curatare a fost deschisa in 2006 de Ajax Professional Sprays, si completata in martie 2007 de Ajax Professional Extra Power, primul produs superior pentru curatarea suprafetelor mari.
Colgate-Palmolive este lider mondial si local in igiena orala si numarul 1 pe piata din Romania pentru numeroase alte segmente ale bunurilor de larg consum: sapun, geluri de dus, creme de ras, sapunuri lichide, spume de baie, deodorante solide pentru femei si barbati si paste de spalat vase. 
Colgate-Palmolive comercializează în România următoarele mărci locale si internationale: Colgate, Palmolive, Protex, Lady Speed Stick, Mennen Speed Stick, Ajax, Axion, Super Cristal, Norvea si D’Amaris.
2. Misiune, viziune si valori
Viziunea companiei: “Sa Devenim Cea Mai Buna Companie Producatoare de Bunuri de Larg Consum din Lume“.
Misiunea companiei:: “O companie care se dedica preocuparii pentru oameni, pentru bunurile acestora si pentru mediul in care ei traiesc, prin furnizarea bunurilor de larg consum si a serviciilor de o reala valoare, pe piata mondiala”.
Valorile companiei: Valorile autentice in domeniul afacerilor transpuse in viata de zi cu zi sunt: Grija fata de ceilalti; Lucrul in echipa la nivel Global; Imbunatatirea continua, progresul constant;
Compania Colgate-Palmolive Romania este implicata in numeroase programe educationale pentru prescolari, elevi, adolescenti sau persoane cu nevoi speciale, organizate in parteneriat cu universitati, foruri educationale sau institutii de sanatate - Micii Sanitari, Special Smiles, Docteurs Sourire, Programul educational al OSS Cluj.
Numarul de angajati ai comapaniei Colgate-Palmolive in Romania, in prezent, este de 262 de persoane.
3. Scurta prezentare a gamei de produse Colgate-Palmolive:
Ingrijire orala:
Pasta de dinţi:
Protecţie împotriva cariilor
• Colgate Maximum Cavity Protection Great Regular Flavour 
• Colgate Maximum Cavity Protection Icy Cool Mint 
• Colgate Triple Action Original Mint
Îngrijirea dinţilor in mod natural
• Colgate Herbal 
• Colgate Herbal White 
• Colgate Herbal Propolis


Fisiere în arhivă (2):

  • Companie Multinationala. Studiu de Caz Colgate-Palmolive.doc
  • Companie Multinationala. Studiu de Caz Colgate-Palmolive.ppt

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!