Comportamentul Consumatorului - Chio Chips

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 2
PREZENTAREA PRODUSULUI 2
1. DATE DESPRE PRODUS 3
Scurt istoric: 3
2. DATE DESPRE CERERE 3
Purtatorii cererii 4
Segmentarea pietei 4
3. DATE DESPRE OFERTA 5
CAPITOLUL II 5
PROCESUL DECIZIONAL DE CUMPARARE 5
1. CONSTIENTIZAREA NEVOII 6
2. CAUTAREA INFORMATIILOR 6
3. EVALUAREA VARIANTELOR 7
4. EFECTUAREA CUMPARARII 8
5. EVALUAREA DUPA CUMPARARE 8
CAPITOLUL III 9
ORIENTAREA DE MARKETING A FIRMEI CHIO CHIPS 9
CAPITOLUL IV 12
TENDINTE PRIVIND COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI DE CHIPS-URI 12
BIBLIOGRAFIE: 14


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
Prezentarea produsului
1. Date despre produs
Scurt istoric:
Istoria chips-urilor porneste inca din secolul al XIX-lea. In acea vreme, un bucatar din statul New York, SUA, a pregatit cartofii intr-o maniera total diferita in urma plangerilor unui client. A taiat cartofii in felii foarte subtiri si i-a prajit in ulei incins pana cand acestia au devenit brun - aurii. Acesta a fost inceputul primelor chips-uri si de atunci si-au continuat marsul triumfal in jurul lumii. 
Pe timpul producerii chips-urilor, cartofii sunt foarte bine spalati, curatati si verificati pentru defecte. Apoi acestia sunt taiati in felii de 1,2 milimetri grosime si clatiti foarte bine cu apa. 
Dupa ce feliile s-au uscat, acestea sunt prajite in ulei vegetal intr-o friteuza cu ardere continua pana cand cartofii capata un aspect galben si o textura crocanta. Valurile distinctive de pe chips-uri rezulta din pierderea apei in timpul prajirii. Dupa prajire,
chips-urile care sunt prea inchise la culoare sau au defecte sunt sortate de catre un senzor optoelectronic. 
Chips-urile capata gustul unic in containerul de aromatizare inainte de a fi cantariti, ambalati si pregatiti pentru livrare folosind cea mai moderna tehnologie.
In prezent, mult indragitul snack este fabricat cu ajutorul unui proces de productie puternic tehnologizat. Cum continutul de amidon si apa si marimea cartofilor folositi sunt critice pentru calitatea produsului final, Intersnack foloseste doar cartofi de prima clasa de la fermieri selectati cu grija. 
Intersnack este unul din principalii producatori de snacks-uri sarate si in alte tari europene. Expertii in snacks-uri din Koln sunt lideri de piata atat in Cehia, Ungaria si Slovacia, precum si in Germania. De asemenea, Intersnack se situeaza in topul producatorilor de snacks-uri sarate in multe alte tari. 
2. Date despre cerere
Sezonalitatea cererii
Sezonalitatea cererii in cazul chips-urilor nu poate fi analizata in nici un fel, deoarece aceasta nu exista. Chips-urile sunt consumate oricand, neexistand o perioada anume in care acestea sunt cumparate mai mult.
Purtatorii cererii
Cererea pentru chips-uri difera foarte mult de la o persoana la alta, in functie de preferintele si gusturile fiecarei persoane. Asadar pot fi intalnite mai multe tipuri de chips-uri:
- Chips-uri cu sare
- Chips-uri cu paprica
- Chips-uri cu cascaval
- Chips-uri gulas
- Chips-uri cu svaiter
In general, purtatorii cererii sunt in primul rand persoanele care locuiesc la oras, dintre care cei mai multi sunt tinerii. 
Segmentarea pietei
Pentru consumarea chips-urilor nu exista limite de varsta, de sex, insa o variabila foarte importanta in procesul de cumparare este venitul.
Tipurile de segmentare folosite sunt: varsta, venit, sex, mediul de provenienta.
Chips-urile existente pe piata se adreseaza unor categorii de consumatori diferiti, care sunt diferentiati in principal dupa variabilele varsta si venit.
Sex: persoane atat de sex feminin, cat si de barbati.
In functie de varsta : persoane cu varsta cuprinsa intre 14 - 25 ani. Persoanele de peste 25 de ani sunt influentati de venit si de aceea principalii consumatori sunt tinerii - cei care scot cei mai multi bani din buzunar.
Din punct de vedere geografic: persoane ce locuiesc preponderent in zonele urbane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comportamentul Consumatorului - Chio Chips.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!