Comportamentul de Achizitie al SC CHIMPEX SA

Extras din proiect Cum descarc?

Partea I. Caracterizarea organizatiei si a pietei
1. PREZENTAREA S.C. CHIMPEX S.A. CONSTANTA
SCURT ISTORIC
Din activitatea traditionala de export si import prin portul Constanta a produselor petroliere si chimice, in anul 1965 activitatea de export produse chimice s-a individualizat prin infiintarea "Intreprinderii de conditionare si livrare a produselor chimice", care din 1971 a primit si denumirea de "CHIMPEX".
Activitatea acestei intreprinderi se limita la primirea marfurilor chimice de la producatorii interni, depozitarea acestora si apoi predarea catre "Intreprinderea de Exploatare Portuara" care presta operatiuni de incarcare in nave.
Extinderea prestatiilor si la operarea directa in incarcarea si descarcarea marfurilor la nave s-a realizat prin punerea in functiune prin investitii a danei 61 (export uree vrac) in anul 1977 si a danei 62 (import fosfati si apatita) in anul 1978. 
Din anul 1978 prin sectorizarea portului Constanta pe tipuri de marfuri si alocarea pe intreprinderi de operare portuara a acestor sectoare, Intreprinderea "CHIMPEX" si-a extins aria la 10 dane de operare.
Dupa mai multe fuzionari si divizari cu activitatea de operare a produselor petroliere (actual, S.C."OIL TERMINAL S.A Constanta) ultima divizare are loc prin HG 514/12.05.1990, iar prin HG 1254/04.12.1990 Intreprinderea "CHIMPEX" s-a transformat in Societate comerciala pe actiuni.
Activitatea de prestatii s-a desfasurat si se desfasoara prin cele 10 dane de operare si dotarile aferente, prin operarea marfurilor exportate si importate de industria chimica ambalate si vrac (ingrasaminte, soda calcinata si caustica, carbid, fosfati, apatita) si s-a extins an de an si la alte tipuri de marfuri (metalurgice, cherestea, cereale, etc.).
Resurse materiale
Capacitatile de operare pot asigura derularea unui volum de marfuri de 5,3 mil tone/an si constau din:
1). 10 dane portuare din care 7 dane cu operare portuara clasica cu macarale de cheu si 3 dane cu operare prin instalatii mecanizate cu transport pe banda pentru marfuri vrac;
2). spatii de depozitare pentru marfurile generale constituite din magazii cu suprafata efectiva de depozitare de cca 75 mii mp, platforme acoperite si descoperite de cca 15 mii mp;
3). spatii de depozitare pentru marfuri vrac constituite din siloz special pentru depozitare fosfati de 36000 tone si depozit mecanizat pentru ingrasaminte (uree) de 30000 tone;
4). utilaje portuare (macarale de cheu, autostivuitoare, tractoare cu remorci,macarale auto, incarcatoare cu cupa).
Capacitatile de operare sunt completate de platforme tehnologice si de lucru, linii CF in toate zonele de operare si utilaje portuare diverse.
Prin capacitatile de care dispune S.C. CHIMPEX S.A. poate opera marfuri generale in diverse ambalaje (saci, butoaie, lazi, pachete, stelaje, etc) sau neambalate si marfuri vrac cu granulatie relativ mica (fosfati, cocspetrol, bauxita, ingrasaminte vrac, cereale,etc).
Prin caracteristicile lor, capacitatile de operare detinute de S.C. CHIMPEX S.A, pot fi utilizate cu o mare flexibilitate la fluctuatii ale cererii de servicii pe tipuri de marfuri si al modului de operare cat si pentru cresteri ale volumului de trafic. Prin danele de operare clasica cu o lungime de 1570 m si cu instalatii mecanizate cu o lungime de 690 m, unitatea detine primul loc intre operatorii portuari in ceea ce priveste lungimea totala a danelor. Adancimea bazinelor intre 8,7 si 11,7 m permite operarea atat a navelor mici si barje fluviale cat si a navelor de capacitate mare. Operarea se poate face cu pana la 8-10 nave simultan, cu numar adecvat de personal. 
Resurse umane si financiare
In ceea ce priveste evolutia companiei,paradoxal, criza din 2009 i-a priit mai mult companiei Chimpex decat cresterea economica din 2008. Operatorul portuar a inregistrat o cifra de afaceri de 48.151.313 lei (mai mare cu 27,55% decat in 2008), venituri totale de 50.160.599 lei (in crestere cu 24,67%), cheltuieli totale de 42.592.982 lei (cu doar 2,73% mai mari). Daca, in 2008, societatea avusese o pierdere bruta de 1.226.204 lei, ei bine, anul 2009 l-a incheiat cu un profit brut de 8.151.650 lei. In ciuda cresterii volumului de activitate, numarul mediu al locurilor de munca de la Chimpex a scazut cu 24,91%, de la 281 lucratori, in 2008, la 211 lucratori, in 2009.
2. Definirea domeniului de activitate
S.C. CHIMPEX S.A. CONSTANTA activeaza ca operator de prestari servicii in portul Constanta, avand ca obiect principal de activitate manipularea marfurilor pentru export, import si tranzit, prin portul Constanta, prin incarcare/descarcare in si din nave de transport maritim, barje fluviale, vagoane CF, mijloace de transport auto, cat si depozitarea marfurilor manipulate si efectuarea de operatiuni legate de specificul manipularilor si de expediere a marfurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comportamentul de Achizitie al SC CHIMPEX SA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!