Comunicarea pe Internet - Aplicatie in Cazul Primariei Mehedinti

Extras din proiect Cum descarc?

Dezvoltarea societatii informationale, a retelei informatice, cresterea numarului de utilizatori si a volumului de informatii necesare publicului, fac ca mediile de transmitere si de difuzare a cunostintelor si informatiilor sa fie cat mai diverse, dar si cat mai atractive si mai usor de utilizat si descifrat.
In aceste conditii, institutii precum cele de drept public sau drept privat aleg sa sintetizeze si sa-si impartaseasca informatiile cu ajutorul site-urilor web.
Astfel a aparut nevoia unei noi organizari a institutiilor publice spre folosul cetateanului, spre ajutorarea lui. Tinand cont de noile tehnologii s-a dorit implementarea unui program conform cerintelor Uniunii Europene.
Guvernarea electronica se refera la modalitatea de conexiune intre autoritati si persoanele fizice sau juridice. Aceasta are ca scop cresterea gradului de participare politica a cetatenilor si eficientizarea aparatului administrativ, imbunatatirea calitatii serviciilor publice, consolidarea democratiei si facilitarea accesului la resursele informationale. 
Intre noua axa formata Guvern-Cetatean intra atat informarea cetateanului cu privire la actiunile puterii publice si astfel o mai mare transparenta a actului administrativ cat si furnizarea de servicii electronice catre cetatean. Daca in ceea ce priveste posibilitatea fiecarui individ de a se informa on-line se observa ca majoritatea institutiilor cu rol determinant in buna functionare a aparatului administrativ au un site propriu pe care sunt postate informatiile necesare, in ceea ce priveste furnizarea de servicii electronice, situatia nu se prezinta asa de bine: in unele localitati exista posibilitatea de a plati on-line taxele si impozitele datorate statului, dar putini cetateni apeleaza la aceste servicii din diferite motive cum ar fi: lipsa de incredere, a sursei de internet, neadaptare la noile tehnologii. 
Aplicatiile de eGovernment pot avea un rol determinant in schimbarea mentalitatilor. Un eProcurement eficient si transparent va creste increderea in Internet, iar un sistem de plata a impozitelor simplu de utilizat va face multe firme si cetateni sa doreasca sa utilizeze tehnologiile informatiei, in loc sa se confrunte cu pierderea actuala de energie si timp. 
Elemente de transparenta
Site-ul Primariei Mehedinti a obtinut un punctaj de 4,17; dintr-un maxim de 5 puncte, fiind astfel considerat cel de-al saselea site al administratiei locale din Romania. Primaria Mehedinti a pregatit un sistem online care a simplificat birocratia la care sunt supusi in fiecare zi locuitorii orasului. Prin acest proiect, primaria isi propune sa diversifice paleta de categorii de servicii online.
Site-ul primariei este foate bine structurat, in partea din stanga se pot gasi informatii cu privire la primaria Mehedinti, Consiliul Local si Informatii Publice.
Se pot accesa in cadrul site-ului declaratiile de avere, dar si declaratiile de interese, a intregului personal, incluzandu-le si pe cele ale primarului, printr-o lista ordonata alfabetic , si conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public: "Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei".


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea pe Internet - Aplicatie in Cazul Primariei Mehedinti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!