Configurarea Produsului - Mancare pentru Pisici

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 1
CAPITOLUL 1. CONFIGURAREA PRODUSULUI. 2
1.1. ATRIBUTE 2
1.2. SISTEM DE SUSTINERE 3
1.2.1. MARCA 3
1.2.2. AMBALAJ 4
1.3. DIFERENTIEREA MARCII 4
1.3.1. DIFERENTIEREA PRODUSULUI 4
1.3.2. POZITIONAREA PRODUSULUI 5
CAPITOLUL 2. CONFIGURAREA PRETULUI 5
2.1.FACTORII ECONOMICI CARE INFLUENTEAZA CONFIGURAREA PRETULUI 5
2.1.1. CEREREA 6
2.1.2. COSTUL 6
2.1.3. CONCURENTA 6
2.1.4. STATEGII DE PRET 6
2.2. NIVELUL PRETULUI 6
CAPITOLUL 3. CONFIGURAREA PROMOVARII. 7
3.1. RECLAMA 7
MACHETA MESAJULUI SPOTULUI PUBLICITAR 8
SPOT PUBLICITAR RADIO 8
3.2 PROMOVAREA VANZARILOR 9
CAPITOLUL 4. CONFIGURAREA DISTRIBUTIEI 10
4.1. EXTINDEREA TERITORIALA A DISTRIBUTIEI 10
4.2. INTENSITATEA RETELEI DE DISTRIBUTIE SI STRUCTURA CANALELOR. 11
CANAL DISTRIBUTIE PRODUS "FLUFFY" 12


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In urma studiului anterior realizat, analizand elementele specifice ale mediului de marketing noi, membrii departamentului de marketing ai firmei Pet's Paradise am identificat un segment tinta caruia i se va adresa produsul ce va fi lansat in curand. Utilizand diferite criterii de segmentare, am conturat un segment tinta si anume posesorii de pisici care in general sunt familisti, cu sau fara copii, iubitori de animale ce au venituri medii si mari cu preponderenta din mediul urban. Trasatura definitorie a pietei tinta este nevoia unui produs 100% natural, fara conservanti, fara aditivi, cerinta nesatisfacuta pana in prezent de niciun producator de mancare de pisici. Cu ajutorul analizei SWOT, am identificat principalele amenintari ale firmei dar si oportunitati pe care acestea le are, elemente foarte utile in promovarea produsului nostru, in pozitionarea lui pe piata si in modelarea lui intr-o maniera diferentiata de cea a produselor producatorilor deja existenti, a principalilor concurenti.
Din cercetarea de marketing realizata prin intermediul anchetei, folosind drept instrument chestionarul, am obtinut informatii pretioase pentru departamentul nostru de marketing, informatii de care ne vom folosi pe parcursul configurarii produsului, a pretului, a promovarii dar si a distributiei. Munca noastra este mai simpla acum cand stim ce isi doresc potentialii cumparatori: produse sanatoase, de calitate pentru pisicutelor lor, pretul jucand un rol secundar atunci cand vine vorba de hrana pet-ului lor. Promovarea se va realiza in special pe canalele de televiziune, dar si prin intermediul celorlalte mijloace mass-media. Cat despre plasare produsului, acesta va fi distribuit in petshop-urile din zona Iasului, dar si in principalele supermarket-uri pe care segmentul din cadrul pietei tinta il frecventeaza.
Capitolul 1. Configurarea produsului.
1.1. Atribute
"Fluffy", produsul ce va fi in curand lansat pe piata mancarurilor pentru pisici, va satisface dorintele posesorilor de pisici-baby cat si pisici-adulte. 
"Fluffy" este un produs autohton, creat in hala proprie a firmei Pet's Paradise, folosind materia prima aflata la dispozitia noastra prin contractul de exclusivitate pe care firma noastra l-a incheiat cu S.C. Avicola S.A. Prin cercetarea de marketing pe care am realizat-o am constatat ca posesorii de pisici achizitioneaza cel mai frecvent hrana pentu animalele lor de companie o data pe saptamana, dar si de trei ori pe saptamana sau chiar o data pe luna. In urma acestor rezultate am luat decizia de a crea sticlute/pachete la gramaje de 400 g (portie/zi), 2,8 kg(portie/saptamana), 12 kg(portie/luna).
Fluffy - pui 
Originalitatea ambalajului este data de forma acestuia: la hrana pentru pisicile-baby, ambalajul va fi o sticla din material plastic, avand forma clasica a sticlutei- biberon care va personaliza produsul si ne va determina sa ne asociem pisicutele cu bebelusi. Atragerea atentiei clientelei se va realiza prin etichetarea sticlutei intr-o culoare vie, culoarea verde care exprima prospetime, fiind considerata in China simbolul vietii indelungate. Printre ingrediente regasim: carne/ficat de pasare alternata cu carne/ficat de vita - cruda, fiarta, sau cu carne/ficat de porc, peste crud sau fiert, ou fiert, branza de vaci, lapte, lipide si vitamine (exemplu vitamina A) pe care organismul pisicii nu le poate produce pe cale naturala, taurina, un aminoacid care intareste sistemul imunitar si vederea.
Fluffy - adult
Ambalajul la hrana pentru pisica-adult va fi un pachet din folie multistrat (cu bariera la miros pentru ambalarea in vid), avand maner accesorizat cu un balon sub forma unui cap de pisica si un sistem de inchidere etans printr-un fermoar de plastic. Verdele va fi si aici culoarea de baza, element prin care vom fi recunoscuti cu usurinta, acesta imprimandu-se in mintea clientilor. Ingrediente: pui, curcan, pasare, iepure, smantana (cu masura), iaurt si morcov.


Fisiere in arhiva (1):

  • Configurarea Produsului - Mancare pentru Pisici.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!