Consumul de Tigari in Randul Tinerilor

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS: 
I. Rezumatul raportului de cercetarepag. 2
II. Introducerepag. 6
III . Metodologiapag. 10
IV. Analiza rezultatelor &pag. 11
1. prezentarea chestionarului&pag. 11
2. date generale&pag.16
3. analiza propriu  zisa&.pag.19
V. Concluzii, recomandari si consilierepag. 47


Extras din proiect Cum descarc?

I.REZUMATUL RAPORTULUI DE CERCETARE
Tema raportului de cercetare o reprezinta Consumul de tigari in randul tinerilor. Chestionarul care a fost intocmit pentru a realiza aceasta cercetare cuprinde 21 de intrebari care nu necesita un timp mai mare de 5 minute pentru completare. 
Analiza rezultatelor a fost realizata pe un esantion de 90 de persoane tinere cu varstele cuprinse intre 18 si 29 de ani. Chestionarul nu a fost aplicat personal de catre reprezentanti, tocmai pentru a putea avea date cat mai corecte, repondentul avand intreaga lui libertate de alegere. Predomina persoanele cu varsta de 21 de ani ( 35,56%) si 20 de ani ( 27,76%). Cele 90 de persoane se impart in modul urmator: 57 persoane de sex masculin si 33 de sex feminim. Persoanele repondente nu au fost alese in functie de sexul lor, de aceea se poate explica diferenta intre cele doua. Varsta medie a esantionului este de 21.38 ani, avand o abaterea de la valoare medie de 1.961 ani. Deci, in esantionul de 90 de persoane, varsta medie este de 21.38 de ani.
Prima intrebare a chestionarului ne-a permis repartizarea persoanelor pe categorii de fumatori si nefumatori. Chiar daca numarul persoanelor de sex masculin nu este egal cu cel al persoanelor de sex feminim, nici impartirea lor pe categorii de fumatori/nefumatori nu este egala (in raport cu numarul acestora). Astfel, dintr-un numar de 57 de persoane de sex masculin, 47 sunt fumatoare, adica un procent de 82,46, iar din 33 de persoane de sex feminin, doar 10 sunt fumatoare, un procent de 30,3 . Putem trage concluzia ca, dintre barbati si femei, categoria in care se inregistreaza cel mai mare numar de fumatori este cea a persoanelor de sex masculin. 
Potrivit unor statistici efectuate, 90 % dintre fumatori sunt copii si adolescenti. Acesti noi fumatori ii inlocuiesc pe cei care s-au lasat sau au murit prematur din cauza bolilor provocate de fumat. Cel putin 4.5 milioane de copii cu varste cuprinse intre 12-17 ani fumeaza. In cercetarea realizata de noi, am descoperit ca 78,87% dintre persoanele fumatoare chestionate au inceput sa fumeze la o varsta cuprinsa intre 15-20 de ani. Cu un procent de 8,45 se siteaza persoanele care au fumat prima tigara sub 14 ani.
Din analiza realizata de noi, am descoperit ca prietenii au cea mai mare influenta la inceperea vietii de fumator. O persoana mai slaba poate fi influentata foarte usor de prieteni mai mult pentru a fi acceptata de catre acestia. Dintr-un numar de 71 de persoane fumatoare chestionate, jumatate considera ca influenta prietenilor este foarte importanta, pe cand doar 2.8% se situeaza la polul opus. 
Ceea ce este de apreciat este ca familia a avut un rol deloc important in influentarea persoanelor, 76,1% dintre cei chestionati dand acest raspuns. Daca luam in calcul si persoanele care au raspuns  neimpotanta, cumulam un procent de 94,4 din totalul persoanelor fumatoare. Putem trage concluzia ca parintii nu si-au influentat copii, chiar daca acestia poate sunt consumatori.
Consumatorii de tigari nu mai sunt influentati de aceleasi lucruri ca atunci cand au tras primul fum. Daca atunci promotiile si reclamele au avut rolul decisiv, acum pe primul loc se situeaza prestigiul marcii si pe ultimul loc se afla promotiile. 
Fumatorii au gusturi diverse atunci cand achizitioneaza un pachet de tigari. La cea de-a saptea intrebare a chestionarului : De ce tineti cont cand va cumparati un pachet de tigari? cu variantele de raspuns : pret, prestigiul marcii, promotii, preferinta sau alt motiv, cei mai multi repondenti au afirmat ca preferinta are rolul decisiv, acumuland un procent de 66,61.
Preferintele fumatorilor sunt diverse, adica din urmatoarea lista de tigari: Kent, Marlboro, Pall Mall, Slim, Carpati, altele, procentele se impart astfel:


Fisiere in arhiva (1):

  • Consumul de Tigari in Randul Tinerilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!