Definirea Pietei unei Banci

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1 : INFORMATII GENERALE. .3
1.1 Tipul societatii si obiectul de activitate .3
1.2 Forma de proprietate.3
1.3 Scurt istoric.4
1.4 Prezentarea principalilor indicatori economico-financiari.4 
1.5 Organizarea si conducerea.6
Capitolul 2: MEDIUL DE MARKETING .8
2.1 Analiza macromediului.9
2.2 Analiza micromediului.10
Capitolul 3: PIATA CITIBANK ROMANIA.11
3.1 Continutul pietei.11
3.2 Dimensiunile pietei Citibank Romania .15
Bibliografie .16


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1: INFORMATII GENERALE
1.1 TIPUL SOCIETATII SI OBIECTUL DE ACTIVITATE
Aflata de multi ani in elita lumii bancare occidentale, ba mai mult participand la nasterea si cresterea ei, Citibank reprezinta pentru cunoscatori excelenta si rafinamentul operatiunilor financiare de clasa premium, aducatoare de profituri si de renume clientilor, actionarilor si salariatilor sai. 
Iata care este, pe scurt, istoria uneia dintre cele mai mari organizatii de servicii financiare din lume, cu peste 200 de milioane de clienti, in peste 140 de tari.
1.2 FORMA DE PROPRIETATE
Citi este o companie publica, formata in urma celei mai mari fuziuni din istoria de dinainte de criza economica actuala dintre gigantul bancar Citicorp si conglomeratul financiar Trvelers Group in aprilie 1998. Compania se bazeaza pe sprijinul financiar al actionarilor sai aflati in toata lumea. Cotate la bursele americane actiunile companiei au avut in ultimii ani suisuri si coborasuri, prvocand multora dintre actionari stari vecine cu infarctul. Ca rezultat pachetele de actiuni au inceput sa-si schimbe stapanii cu o repeziciune fantastica, pretul actiunilor a coborat atat de mult incat Citi si-a trimis conducatorii in cautare de noi investitori a caror interventie sa tina compania pe linia de plutire. Astfel s-a ajuns ca astazi majoritatea detinatorilor de actiuni ale Citi sa fie din Orientul Mijlociu sau din Singapore. 
Actionarii majoritari sunt impartiti in persoane fizice si persoane juridice. Procentul actiunilor detinute de persoane din interior care detin marja de 5% permisa este de 4%, procentul detinut de institutii si fonduri mutuale este de 34%, in conditiile in care acestia din urma participand la activitati de tranzactionare pe bursa genereaza 35% din tranzactii. Numarul institutiilor care detin actiuni Citi se ridica la 1102.
1.3 SCURT ISTORIC
Originile Citibank se gasesc in anul 1812 cand institutia financiara a fost infiintata ca banca a orasului New York sub denumirea de City Bank of New York si mai apoi First National City Bank of New York in 1863. In 1868 era considerata una din cele mai mari banci americane, iar in 1897 este prima banca importanta de peste ocean care-si infiinteaza un departament de colaborare financiara externa.
Mai tarziu, in 1930, atinge performanta de a fi cea mai mare banca internationala, avand 100 de sucursale in afara Statelor Unite, in nu mai putin de 23 de tari. In 1976 se produce schimbarea numelui in Citibank. Anul 1985 marcheaza patrunderea bancii pe piata din Europa Centrala si de Est, cu cea dintai sucursala inaugurata in Ungaria. Astazi, banca este prezenta in majoritatea tarilor importante din aceasta zona.
Deceniile urmatoare si, probabil, numirea unor conducatori inspirati, conduc Citibank sa devina cea mai mare banca din Statele Unite si cel mai mare emitent de carduri de debit si credit din intreaga lume, extinzandu-se rapid in peste 90 de tari. 
Citibank a fost prima banca americana care a introdus bancomatele in anii '70, pentru accesul permanent al clientilor la contul propriu. 
1.4 PREZENTAREA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI
Astazi Citibank este un brat al gigantului financiar Citigroup, una din cele mai mari companii ale lumii. Din iunie 2009, Citigroup este a treia banca din Statele Unite dupa volumul activelor.
Alaturi de serviciile bancare standard, Citibank ofera asigurari, carduri de credit si produse de investitii. Divizia de servicii on-line a companiei este considerata printre cele mai bune din piata avand in jur de 15 milioane de utilizatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Definirea Pietei unei Banci.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!