Directii si Tendinte Contemporane in Amenajarea Incaperilor unei Locuinte

Extras din proiect Cum descarc?

AMENAJAREA INCAPERILOR UNEI LOCUINTEI
-ECHIPAREA UNEI LOCUINTE-
1.Vestibulul
Vestibulul, incapere mica, dar importanta, izoleaza locuinta de zgomotele din exterior. Aici, vizitatorul i-a primul contact cu casa si se pregateste sa descopere celelalte incaperi, intuind totusi ambianta de interior. La amenajarea locuintei peretii plini sau spatiile de podea ramase libere trebuie speculate la maxim. De prima importanta este plasarea unui cuier, de preferinta plat (pentru a fi aplicat pe perete) un alt element indispensabil este oglinda. Ea este necesara atat pentru a controla tinuta vestimentara la venire si la plecare, cat si in scop decorativ, pentru impresia pe care o creaza (de spatialitate). Oglinda mareste spatiul(marirea va fi, bineinteles cu atat mai spectaculoasa cu cat oglinda este mai mare). 
Deosebit de utila este o mica etajera in consola, de maximum 20cm latime pentru obiecte de revizuire a toaletei: manusi, perii de haine eventual pentru un aparat telefonic. Sub etajera se plaseza daca spatiul permite o mica bancheta pentru schimbarea incaltamintei. Bancheta poate fi prevazuta cu un mic sertar pentru depozitarea obiectelor de curatire a incaltaminte. 
Culoarea are aici un rol deosebit. Sa nu uitam ca accentele de culoare pe care le folosim sunt capabile sa rectifice proportiile si sa echilibreze volumele. 
2.Camera de zi
Marea sala de primire si ceremonii, de forma patrata sau octogonala, ocupand pozitia centrala in palatele feudele pana in secolul al XVII-lea, s-a transformat mereu in decursul timpului, ajungand ca in secolul al XVIII-lea sa o regasim si in locuintele mai modeste. In secolul al XIX-lea, cand incep sa se contureze unele preocupari de functionalitate si confort, holul din locuinta princiara sau nobiliara se divizeaza intr-o serie de incaperi mai mici (salon, budoar, sufragerie, biblioteca, camera de biliard, etc.) si sub aceasta forma este adoptat de burghezie.
In secolul nostru se contureza incaperi cu functiuni complexe care revolutioneaza toate vechiile conceptiide amenajare a locuintei si care reprezinta o sinteza a necesitatilor multiple ale omului modern. 
Camera de zi devine camera principala concentrand toate activitatile importante ale omului. Aici familia se aduna, se relaxeaza, isi petrece majoritatea timpului liber. Tot aici se sta de vorba ,se primesc musafiri, se priveste la televizor, se asculta muzica si in unele cazuri se ia masa. Complexitatea destinatiei cere deci ca organizarea spatiului sa se faca cu cat mai mult discernamant. 
In unele apartamente, suprafata camarei de zi este cuprinsa intre 14-20mp sau 24-26mp. Pentru a putea satisface toate cerintele care le impune astazi aceasta incapere, camera trebuie sa fie impartita in mai multe zone distincte.
In alegera mobilei trebuie cautate liniile simple, linistite, desfasurate pe orizontala, cu gabarit mic. In camera de zi e de dorit sa nu existe dulapuri masive, cu aspect greoi, care ocupa o suprafata mare si reduc volumul incaperii.
Caracteristica a amenajarii interiorului acestei incaperi aste prezenta unor elemente de ,,camuflare" pe care le gasim de altfel si la celelalte piese. Acestea sunt de doua feluri:
- fixe-dulapuri inzidite, de depozitare a obiectelor;
- mobile-usi culisante sau pliante, paravana, elemente pivotante, storuri care se pot strange etc.
Cu ajutorul acestora se realizeaza o impresie de spatialitate si confort si in acelasi timp de marire a dimensiunilor aparente ale camerei. Specialistii considera ca in camara de zi indicele de ocupare cu mobilier nu trbuie sa depaseasca 35% din suprafata incaperii


Fisiere in arhiva (1):

  • Directii si Tendinte Contemporane in Amenajarea Incaperilor unei Locuinte.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!