Elaborarea unei Strategii de Piata la SC General Construct SA

Extras din proiect Cum descarc?

Societatea Comerciala “GENERAL CONSTRUCT ” - S.A BUCURESTI , a luat nastere prin preluare patrimoniului Antreprizei de Constructii Montaj nr.2 din cadrul Centralei Antrepriza Generala de Constructii Montaj a Municipiului Bucuresti.
Societatea si-a inceput activitatea in anul 1954 sub denumirea Intreprinderea de Constructii Montaj nr. 2. Incepand de la aceasta data ,intreprinderea a suferit o serie de restructurari organizatorice ,finalizate in anul 1984 prin mecanizarea acestora ca Antrepriza de Constructii nr.2.
In conformitate cu prevederile Legii15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale ,precum si cu prevederile Legii 5/1990 privind administrarea judetelor ,municipiilor si oraselor ,in data de 10.02.1990 prin decizia nr.1182 a Primariei Municipiului Bucuresti s-a infiintat societatea comerciala pe actiuni ”GENERAL CONSTRUCT –S.A.” Bucuresti.
Obiectul de activitate al societatii ,conform statutului ,este:
- proiectarea si executarea de lucrari de constructii civile ,industriale , agrozotehnice ,edilitare ,instalatii interioare
- produse si prestari de servicii in domeniul prefabricarii de betoane , sape ,mortare ,prefabricatelor de beton ,confectiilor pentru constructii din metal ,prestatiilor cu utilaje si mijloace de transport
- servicii de consulting ,studii ,cercetare aplicativa ,inginerie tehnologica
- import-export si comercializare de produse ,servicii ,asistenta tehnica
- comercializarea de produse in cadrul obiectului de activitate.
Scopul societatii este realizarea si comercializarea de lucrari complexe in domeniul constructilor in conditii de maxima eficienta si crestere permanenta a rentabilitatii societatii.
S.C. GENERAL CONSTRUCT-S.A. Bucuresti a fost constituita in baza Deciziei nr.1182/10.12.1990 a Primariei Municipiului Bucuresti ,avand forma juridica de societate pe actiuni cu personalitate juridica.
Societatea este inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului-Municipiul Bucuresti cu nr.J/36/1991 din data de 10.01.1991.
Actiunile societatii sunt normative ,societatea are un capital social reevaluat confoem HG 500/1994 DE 1.883.300 lei ,divizat in 47.532 actiuni cu o valoare nominala de 25.000 mii lei.
Managementul si organizare a S.C. General Construct S.A
Potrivit structurii organizatorice aprobate la data de 3.04.2002 in cadrul AGA se disting urmatoarele nivele de conducere :
1.Conducerea strategica
- AGA
- Consiliul de Administratie
- Director general
- Comitet de Directie
- Director tehnic
- Director de productie
- Director economic
2.Conducerea Generala
- reprezentata de Comitetul de Directie ,membrii lui fiind si membri CA ale caror atributiuni sunt delegate din atributiile CA.
Acestia sunt directori de probleme specifice si anume :economice , productie ,comerciale ,tehnice si export.
3.Conducerea functionala
- reprezentata de sefii de servicii si birouri functionale
4.Conducerea operative
- reprezentata de sefii de santiere si ateliere
Revenind la atributiile conducerii strategice precizam ca AGA ,ca for suprem de conducere a societatii comerciale e formata din totalitatea actionarilor prezenti ,intruniti in adunarea generala o data pe an sau in adunarea extraordinara cand problemele ce urmeaza a fi dezbatute sunt cele prevazute in art.113 din legea nr.31/1991.
Consiliul de Administratie format din 3 membri alesi de AGA pe o perioada de 4 ani ce asigura conducerea societatii comerciale intre doua adunari generale se intruneste o data pe luna.
Directorul general este si Presedinte al CA.
Comitetul de Directie este format din 5 membri.
Din sistemul de management a SC General Construct SA face parte si Comisia de Cenzori ,comisia este formata din 3 membri din care unul este censor contabil.
Avand in vedere perioada de lunga tranzitie a economiei romanesti ce nu poate genera decat efecte negative asupra intrgii societati ,cat si pentru faptul ca relansarea economica se lasa asteptata, consideram ca un rol important revine echipei manageriale ,intr-un cuvant actionarilor.
Structura personalului
SC General Construct SA este condusa de Adunarea Generala a Actionarilor prin Consiliul de Administratie al carui presedinte este directorul general al societatii comerciale inginer Eftimie Pluti.


Fisiere în arhivă (1):

  • Elaborarea unei Strategii de Piata la SC General Construct SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!