Exportul Carnaților de Pleșcoi în Germania

Extras din proiect Cum descarc?

Carnatii de Plescoi sunt un soi de carnati afumati produsi dintr-un amestec de carne de oaie si vita, uneori si carne de capra, condimentati cu ardei rosu, usturoi si cimbru. Combinatie de ingrediente si procesul de productie le confera Carnatilor de Plescoi un gust unic, cunoscut si renumit pe teritoriul Romaniei incepand din secolul al XIII- lea. Aceasta noua indicatie se va alatura celor 1.450 de produse deja protejate la nivel european, a caror lista este disponibila in baza de date a denumirilor si inregistrarilor (DOOR). Romania avea cinci produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, din care patru Indicatii Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu si Novac afumat din Tara Barsei si scrumbia de Dunare afumata. Produsul Telemea de Ibanesti este inregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejata (DOP).
PLATOUL HAIDUCILOR DIN PLESCOI SRL 
Locul 3505 din 9504 companii active, dupa cifra de afaceri in domeniul 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet .
Locul 3570 dupa venituri totate la nivel national, din sectorul firmei curente.
Local 3872 in topul profitabilitati nete, la nivel national, comparativ cu firmele din acelasi domeniu de activitate.
Local 4518 in topul celor mai mari angajatori din acelasi domeniu de activitate.
Top 1 pentru localitatea LUNCA FRUMOASA, domeniul 47: Comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor, conform bilant 2019.
Tara in care urmeaza sa fie exportati carnatii de plescoi este Germania, aceasta fiind una dintre cele mai mari consumatatoare de carnati din U.E.
Fiecare regiune din Germania are un carnat de specialitate
Dragostea de carnati nemtesc este cunoscuta, dar de multe ori neinteleasa. Este doar o prejudecata care inseamna ,,Barbaria,, pentru a pune carnea tocata intr-o piele lunga si se fierbe, gratar, sau chiar mai rau, le manaca cruzi sau prajiti?.
Este adevarat; Germania este tara Wurst. Dar nu numai un singur carnat straluceste peste tara larga din inima Europei. Peste 1500 de stiluri diferite de mezeluri sunt cunoscute, realizate si consumate in tara, si multe dintre ele au o traditie foarte lunga.
Mai mult decat atat, fiecare regiune are acest tip foarte special de carnati sau chiar mai mult de unul. Mai ales in sud, in principal , in Bavaria, puteti gasi nu numai cei mai cunoscuti carnati, dar , de asemenea , cele mai caudate tipuri. Fiecare parte a Republicii are propria sa Wurst. Deci , nu indraznesti vreodata sa viziteze Berlin , fara a incerca o Currywurst.
Comparatia carnatilor din Germania cu cei din Plescoi
Cei mai multi carnati germani , indiferent de stilul, contin carne de porc. Desigur, exista , de asemenea , unele facute din carne de vita, miel, sau chiar cerb. Carnati vegetarieni si vegani sunt disponibile, dar asta e alta poveste. Una dintre cele mai populare carnatii din Germania ar putea fi celebrul bratwurst . Nu poate fi vazuta doar la orice gratar , in timpul verii , dar , de asemenea , apare ca fiind unul dintre snacks - uri ale germanilor strada cele mai preferate ( in afara de Doner). Mai ales in partea de sud, va puteti bucura de o Bratwurst in cele mai multe dintre centrele oraselor. Acesta poate fi , de asemenea , gasite pe scara larga la jocuri de fotbal si targuri. Cel mai comun mod de a manca aceasta gustare este in interiorul o rola de paine cu unele mustar.
Carnatii de Plescoi sunt un soi de carnati afumati produsi dintr-un amestec de carne de oaie si vita, uneori si carne de capra, condimentati cu ardei rosu, usturoi si cimbru
Reputatia produsului Carnati de Plescoi si dezvoltarea ulterioara a productiei acestora poate fi atribuita faptului ca este un produs regional de traditie. Reteta a fost transmisa din tata in fiu, deoarece prepararea carnatilor si valorificarea lor era principala sursa de venit a localnicilor din Plescoi, sustin reprezentantii MADR. Carnatii de Plescoi se disting de alti carnati din aceeasi categorie prin gustul specific datorat combinatiei dintre carnea de oaie/capra, vita, ardei iute, sare (amestec de sarare), usturoi si cimbru. Gustul picant al Carnatilor de Plescoi este rezultatul unei combinatii de usturoi, ardei iute rosu si cimbru.


Fisiere în arhivă (1):

  • Exportul Carnatilor de Plescoi in Germania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!