Fabrica de bere Peroni SPA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4275
Mărime: 224.96KB (arhivat)
Publicat de: Dorin Popa
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA DE VEST TIMISOARA FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRARE A AFACERILOR SPECIALIZAREA: ECONOMIA COMERTULUI TURISMULUI SI SERVICIILOR

Cuprins

  1. CAPITOLUL I : PREZENTAREA FIRMEI SI A PRODUSULUI
  2. CAPITOLUL II: STABILIREA OBIECTIVELOR CAMPANIEI
  3. CAPITOLUL III: STABILIREA BUGETULUI
  4. CAPITOLUL IV: SELECTIA MEDIILOR SI SUPORTILOR PUBLICITARI
  5. CAPITOLUL V: CREAREA MESAJELOR CAMPANIEI
  6. CAPITOLUL VI: APRECIEREA EFECTELOR

Extras din proiect

Peroni Spa sau Peroni e o fabrică Italiană care produce bere şi s-a înfiinţat în 1846 în Vegevano, iar în 1872 sediul central s-a mutat la Roma.

Din anii 60 Peroni a început să multumeasca publicul pana în zilele noastre. “Blonda” de la Peroni a devenit faimoasă în toată Italia.

Acum sunt 4 mari oraşe ce produc berea Peroni în toata Italia (Roma, Napoli, Bari, şi Padova) şi au aporape 900 de angajaţi. Produsul cel mai faimos este Nastro Azzurro, care este vandut în toata lumea.

Compania de Bere România, membra a SABMiller, îsi extinde portofoliul de produse pe segmenul premium al pieţei berii din România, prin lansarea Peroni Nastro Azzurro. România devine astfel cea de-a doua ţară europeană, dupa Marea Britanie, în care este lansată berea Peroni. Aceasta va fi introdusă gradual pe pieţele internaţionale pe care activează SABMiller.

Peroni Nastro Azzurro este o bere proaspată, care pune în valoare latura italiană a personalitaţii consumatorilor săi. In Peroni Nastro Azzurro se regăsesc stilul, pasiunea şi spiritul italian. Italia este capitala mondială a stilului, iar Peroni se numără printre numele vestite din design-ului italian, design aplicat de data aceasta berii, a declarat Lorand Papp Senior Brand Manager Peroni.

Compania de Bere Romania, membra a SABMiller , deţine în acest moment 4 fabrici de bere, cu o capacitate totala de 3 milioane hectolitri si aproximativ 1.300 de angajati. Compania de Bere România îşi desfăşoară activitatea în orasele Cluj-Napoca, Buzău, Timişoara şi Braşov, şi deţine o cotă estimativă de piaţa de 24%. Compania de Bere România produce marcile Ursus Premium, Timişoreana Lux, Ciucaş şi distribuie marca Pilsner Urquell.

SABMiller este unul dintre cei mai importanţi trei producatori de bere din lume, cu un volum de 137,8 milioane hectolitri inregistrat in perioada 1 aprilie 2003 - 31 martie 2004, si a ajuns lider mondial in sectoruil berii la nivel de volum. Compania este prezentă în peste 40 de tari de pe 4 continente, dispune de un portofoliu de marci solid şi ocupă o poziţie de vârf în multe dintre ţările unde sunt amplasate fabricile sale de bere.

Ultimul proprietar al berii Peroni a fost Isabella Peroni, fiica lui Giacono Peroni.

Peroni Nastro Azzurro, şi în Franţa

SABMiller anunţă lansarea Peroni Nastro Azzurro în Franţa, contribuind la creşterea sectorului mărcilor premium internaţionale din această ţară.

Lansarea berii super-premium italiene, Peroni Nastro Azzurro, s-a produs în inima oraşului Monte Carlo, in clubul Zebra Square.

La petrecerea exclusivistă au participat celebrităţi precum: Daniele Cavalli, fiul designer-ului italian Roberto Cavalli, împreună cu prietenii săi Luca Androsoni şi Alex Postiglione, starul de Formula 1, David Coulthard împreună cu logodnica sa, prezentatoarea TV si modelul Karen Minier.

De asemenea, studiile efectuate de companie arată că există un potenţial de creştere pe sectorul mărcilor premium internaţionale în Franţa, unde acest segment a crescut cu 3% între 2004 şi 2005 şi se anticipează o accelerare a acestei creşteri în următorii cinci ani, spun reprezentantii companiei.

Peroni Nastro Azzurro face parte din portofoliul de mărci internaţionale premium al SABMiller, alături de Pilsner Urquell şi Miller Genuine Draft.

Peroni Nastro Azzurro este berea super-premium italiană numărul unu în lume. Berea Peroni a demarat producţia de bere în 1846, iar Nastro Azzurro a aparut la începutul anilor ‘60 în Italia. Peroni Nastro Azzurro, cu noua imagine elegantă retro, a fost lansată la nivel mondial la începutul anului 2005. România este prima tara din lume în care a fost lansatî berea Peroni Nastro Azzurro , dupa relansarea din Marea Britanie. In România, Peroni Nastro Azzurro este o marca din portofoliul URSUS Breweries, o bere blonda super-premium, cu gust proaspat şi eferveşcent, disponibilă imbuteliată (33cl & 50cl) şi draught.

URSUS Breweries, subsidiară a SABMiller, este al doilea mare producator de bere de pe piata romanească. Compania detine in acest moment 4 fabrici de bere si peste 1.300 de angajaþi. URSUS Breweries îşi desfasoara activitatea în Bucuresti, Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău, Braşov şi Tunari. Marcile URSUS Breweries sunt: URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Stejar, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell.

Preview document

Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 1
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 2
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 3
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 4
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 5
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 6
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 7
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 8
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 9
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 10
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 11
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 12
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 13
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 14
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 15
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 16
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 17
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 18
Fabrica de bere Peroni SPA - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Fabrica de Bere Peroni SPA.doc

Te-ar putea interesa și

Peroni - Nastro Azzuro - campanie publicitară

Introducere Berea este o bautura alcoolica obtinuta din 4 produse naturale: drojdia de bere, malt, hamei si apa. Aceasta are aproximativ 5%...

Ai nevoie de altceva?