Hărți clasice versus tehnologia GPS

Cuprins proiect

Hărţi clasice vs. Tehnologia GPS . 1
Rezumat introductiv .4
Capitolul 1 : Analiza pieţei . 5
1.1 Identificarea pieţei 5
1.2 Caracterizare profil consumator 9
1.3 Segmentare, criterii, modalităţi 9
1.4 Piaţa ţintă 13
Capitolul 2 : Configurarea produsului .13
2.1 Atribute 13
2.2 Sistem de susţinere 15
2.3 Linia de produse 26
2.4 Diferenţierea şi poziţionarea mărcii 27
Capitolul 3 : Configurarea preţului 28
3.1 Factorii care influenţează preţul .28
3.2 Strategia de preţ .30
3.3 Nivelul preţului 31
Capitolul 4 : Configurarea promovării .32
4.1 Reclama 32
4.2 Promovarea vânzării 38
4.3 Relaţii publice 39
Capitolul 5 : Configurarea distribuţiei .40
5.1 Extinderea teritorială a distribuţiei 40
5.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor .41
Bibliografie . 42


Extras din proiect

Hărţi clasice vs. Tehnologia GPS
Te-ai rătăcit vreodată şi ţi-ai fi dorit să existe vreo cale uşoară ca să afli în ce direcţie să mergi- Ai găsit vreodată locaţia perfectă pentru pescuit sau vânat şi ţi-ai dat seama că nu mai ştii cum să te întorci acasă- Ce-ai zice dacă ai escalada un munte fără sa ştii în ce direcţie se află cabana sau maşina- Poate ai fost nevoit să tragi pe dreapta pentru a întreba pe cineva cum să ajungi la o anumită locaţie?
Să presupunem că suntem în Braşov şi avem în posesie o hartă a oraşului cu cele mai importante obiective şi un compas.
Plimbându-ne pe străzi, ne rătăcim la un moment dat şi întrebăm pe cineva unde ne aflăm. Respectivul trecător, grăbit, ne spune că suntem la 100 de metri de Biserica Neagră , informaţie care nu ne ajută prea mult pentru că ne putem afla în orice punct al cercului cu o rază de 100m în jurul Bisericii Negre. Desenăm pe hartă acest cerc cu compasul, întrebăm alt trecător care ne răspunde, tot în fugă, că teatrul e la 70m. Trasăm şi cercul corespunzător teatrului şi iată, avem acum 2 puncte A şi B în care ne putem găsi, puncte aflate la intersecţia celor 2 cercuri. Cu o fracţiune de secundă înainte de a da cu banul pentru a alege punctul în care ne aflăm, ochii ne cad pe un indicator: „Primăria, 50m”. Problema este rezolvată, noul cerc trasat în jurul Primăriei intersectează cele 2 cercuri anterioare fie în A, fie în B (practic, nu se întâmplă chiar aşa, cei 2 trecători au apreciat greşit cu un metru sau doi distanţele faţă de obiectivele punctate de ei şi trebuie să facem o corecţie).
Pare simplu la prima vedere, nu- Problema e că atunci când vorbim de poziţionarea globală, mai intră cîţiva factori în discuţie. Dacă ne pierdem pe vârf de munte, slabe şanse să treacă 3 inşi şi să ne spună 3 distanţe faţă de obiective diferite, deci avem nevoie de un sistem care să ne dea în orice timp şi în orice loc distanţa faţă de nişte puncte fixe. Pentru aceasta s-a creat sistemul GPS(Global Positioning System) , ce constă în 27 sateliţi (24 activi şi 3 de rezervă ) care orbitează în jurul planetei noastre în aşa fel încât orice punct de pe suprafaţa globului să fie văzut de minimum 4 sateliţi.
De ce patru sateliţi- Păi nu mai putem vorbi de o poziţionare plană, ci de una în spaţiu, iar intersecţia între cercuri devine intersecţie între sfere, aşadar acum cu doar 3 sfere avem din nou 2 puncte de intersecţie(două sfere se intersectează după un cerc, iar a treia sferă intersectează acest cerc în două puncte). Al 4-lea satelit dă a 4-a sferă, dar, doar unul dintre aceste puncte de intersecţie se poate afla pe suprafaţa Pământului. Ei bine, pentru o acurateţe cât mai mare şi eliminarea pe cât posibil a erorilor, aparatele GPS din zilele noastre încearcă să primească informaţii de la cât mai mulţi sateliţi (chiar şi 7,8 acolo unde este posibil). 
Cu GPS ai putea să ştii în orice moment locul exact în care te afli. Fiind rezultatul unor cercetări efectuate de Departamentul de Apărare al Statelor Unite ale Americii, utilizat într-o gamă foarte largă de domenii, începând de la aviaţie şi marină, continuând cu industria de autovehicule, construcţiile şi agricultura şi mergâng până la producţia cinematografică, tehonologia GPS schimbă rapid concepţia oamenilor în legătură cu localizarea lor pe Terra. Nu contează dacă e pentru distracţie, pentru a salva o viaţă, pentru a ajunge undeva mai repede sau pentru orice alt motiv, GPS-ul devine ceva tot mai comun cu fiecare zi ce trece.
De asemenea, o utilizare importantă este cea din domeniul cartografiei, deoarece precizia cu care sunt determinate poziţiile diferitelor puncte poate conduce la realizarea unor hărţi extrem de apropiate de situaţia reală. În fine, prin GPS se poate determina şi poziţia unui corp aflat în spaţiu, prin intermediul undelor radio.


Fisiere în arhivă (1):

  • Harti Clasice versus Tehnologia GPS.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!