Iaurt Danone Comportamentul Consumatorului

Extras din proiect Cum descarc?

1.1. Prezentarea companiei 
DANONE este o companie multinationalÎ, recunoscuta ca lider mondial incontestabil în industria alimentarÎ, ce detinea în 2006 peste 19% din piatÎ, fiind prezentÎ în tÎrile din estul si vestul Europei, în America de Nord, America Latina si Africa de Sud.
Compania Danone România face parte din Grupul Danone, numarul unu mondial pe piata produselor lactate proaspete. În România, compania produce si distribuie o gamÎ largÎ de iaurturi si produse pe bazÎ de lapte. 
Înca de la începutul activitatii sale în România, Danone a realizat investitii în capacitati de productie si distributie moderne, conform standardelor europene, investitii ce au depasi 30 de milioane de euro. Danone estimase o crestere a vânzÎrilor în 2006, raportatÎ la anul precedent, de 6% pânÎ la 8%, cresterea venitului curent de operare de 7% pânÎ la 10% si o crestere a veniturilor pe actiune de peste 10%. Profitul curent de operare a ajuns la 1,914 miliarde de euro în 2006, fatÎ de 1,918 miliarde de euro, cât estimau analistii chestionati de Reuters, iar vânzÎrile au crescut cu 8,1%, pânÎ la 14,073 miliarde, fatÎ de media previziunilor, de 14,091 miliarde de euro.
"Cresterea a fost alimentatÎ de concentrarea noastrÎ strategicÎ pe inovatie, de consolidarea activitÎtii Danone în sectorul alimentelor sÎnÎtoase, de pozitionarea noastrÎ solidÎ pe piatÎ si de o amprentÎ mai puternicÎ pe care ne-am lÎsat-o în regiunile noi sau deja existente de operare", a declarat presedintele si directorul executiv, Franck Riboud.
1.2. Produsele marca Danone 
Principalele marci comercializate de Danone în România sunt:
¨ Danone Natural, iaurt în doua variante de gramaj - 150g, 500g
¨ Danone Natural de Baut, iaurt de baut - 370g
¨ Danone Natural Crema de Iaurt, iaurt crema - 125g, 450g
¨ Danone Delicios, iaurt cu pulpa de fructe - 175g, 450g
¨ Danone Delicios de baut - 200g, 500g
¨ Vitalinea Iaurt, cu 0% grasimi - 125g
¨ Danone Smântâna, cu 12% grasime si, respectiv 20% grasime - 175g, 500g
¨ Danone Kefir, specialitate fermentata din lapte - 175g, 500g
¨ Danette Creme, budinca - 125g
¨ Danissimo, crema de brânza de vaci cu bucati de fructe - 135g
¨ Petit Danone, crema de brânza de vaci cu pulpa de fructe - 4 buc. a 50g
¨ Activia  125g
¨ Cremoso- 125, 300, 400g
¨ Danonino-50,100g
Iaurtul este considerat unul din alimentele care ajutÎ la prelungirea vietii. De obicei, iaurtul este corelat cu efectele sale benefice asupra organismului. Multi îl consuma drept adjuvant al digestiei. Iaurtul acidofil ajuta la redobândirea florei bacteriene normale a colonului, ceea ce duce la o digestie completa si la o valorificare mai buna a alimentelor bogate în fibre.
1.3. Cui se adreseaza iaurturile Danone?
Iaurturile Danone sunt bunuri de larg consum, adresându-se direct consumatorului final. În functie de durabilitatea lor, se încadreaza în categoria marfurilor perisabile; frecventa de cumparare este mare, durata consumului redusa, decizia de cumparare este rapida, nefiind necesare serviciile post-vânzare. Tipurile de segmentare folosite sunt : vârsta, sexul, mediul de provenienta, gospodãrie. 
În functie de vârsta, avem urmatoarele segmente de piatã: copii (2  12 ani), adolescenti (13  23 ani), adulti (24  50 ani) si vârsta a treia, peste 50 de ani. 
Copiii prefera în general iaurtul cu fructe, vanilie, ciocolata sau pe cele inghetate, care câstiga din ce în ce mai multa popularitate, tinerii prefera iaurtul cu fructe si pe cel simplu, iaurtul cu cereale, cel dietetic si cel simplu se adreseazã în general adultilor, batrânii consumând iaurt simplu. 
În privinta consumului de iaurt o pondere mai ridicata o detin persoanele de sex feminin, acestea preferând iaurturile dietetice sau pe cele cu fructe.
În rândul barbatilor se observa o cerere în crestere pentru iaurtul cu cereale, care ajuta la o mai buna digestie, fiind consumat de catre persoanele cu o viatã sociala activa, care nu au timp sa îsi prepare o masa sanatoasa.
Produsul este consumat cu precadere de catre persoanele din mediul urban, cele din mediul rural consuma, în general, iaurt produs în gospodarie.
Formarea unei familii (gospodarii) va influenta consumul de iaurt prin cresterea cantitÎtii deoarece se doreste o alimentatie sÎnÎtoasÎ. În cazul persoanelor singure, necÎsÎtorite, consumul de iaurt este mai redus.


Fisiere în arhivă (1):

  • Iaurt Danone Comportamentul Consumatorului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!