Imbunatatirea Modului de Gestionare a Fortei de Munca

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 4
I. PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE UCM RESITA S.A. 5
I.1. Date generale 5
I.2. Situatia patrimoniala 7
I.3. Structura organizatorica 8
I.4. Mediul de afaceri 10
II. DIAGNOSTICUL VIABILITATII ECONOMICO-FINANCIARE LA 12
S.C. UCM RESITA S.A. 12
2.1. Analiza principalilor indicatori economico-financiari din perioada 2006-2008 12
2.2. Analiza marimii si structurii veniturilor totale 14
2.3. Analiza marimii si structurii cheltuielilor totale 17
2.4. Analiza evolutiei si structura activelor la S.C. UCM RESITA S.A. 20
2.4.1. Analiza evolutiei activelor la S.C. UCM RESITA S.A. 20
2.4.2. Greutatea structurala activelor la S.C. UCM RESITA S.A. 22
2.5. Analiza evolutiei si structurii pasivelor la S.C. UCM RESITA S.A. 23
2.5.1. Analiza evolutiei pasivelor la S.C. UCM RESITA S.A. 23
2.5.2. Greutatea structurala a pasivelor la S.C. UCM RESITA S.A. 25
2.6. Modelul Z al lui Altman 26
III. ANALIZA DIAGNOSTIC IN DOMENIUL RESURSELOR UMANE 29
3.1. Prezentarea principalelor activitati de resurse umane desfasurate la UCM RESITA S.A. 29
3.2. Puncte forte si slabe privind managementul resurselor umane 31
3.3. Recomandari privind managementul resurselor umane 32
IV. PROPUNERI PRIVIND IMBUNATATIREA MODULUI DE GESTIONARE A FORTEI DE MUNCA LA S.C. UCM RESITA S.A. 33
IV.1. Calitatea factorului uman la S.C. UCM Resita S.A. 33
IV.2. Mobilitatea personalului la S.C. UCM Resita S.A. 35
IV.3. Analiza factoriala a productivitatii muncii la S.C. UCM Resita S.A. 43
IV.4. Analiza gestiunii resurselor umane la S.C. UCM Resita S.A. 44
CONCLUZII 47
ANEXE 49
BIBLIOGRAFIE 59


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Prezenta lucrare urmareste modalitatile de reducere a costurilor de productie la UCM RESITA. Am ales aceasta firma deoarece UCM RESITA este lider pe piata romaneasca a constructiilor de masini in ceea ce priveste utilajul energetic, metalurgic, motoarele Diesel si masinile electrice. Este cea mai mare intreprindere din Resita si judetul Caras-Severin, dar si din partea de vest a tarii. Distribuitoare pentru societati din orase ca: Iasi, Brasov, Galati, Sibiu si Prahova, ea are potential si capacitate de productie pentru a penetra si piata internationala.
Aceasta lucrare este structurata pe 4 capitole dupa cum urmeaza:
Capitolul 1 cuprinde o scurta prezentare a societatii. Uzina Constructoare de Masini Resita este situata in municipiul Resita in partea de sud-vest a Romaniei, pe valea raului Barzava. Dezvoltarea ei s-a desfasurat treptat in decursul istoriei, inceputurile fiind puse la 3 iulie 1771 cand s-au pus in functiune doua furnale si forja.
Capitolul 2 cuprinde analiza viabilitatii economico - financiara a societatii. Vom incerca in cadrul acestui capitol sa prezentam analiza principalilor indicatori economico-financiari, analiza marimii si structurii veniturilor totale, analiza marimii si structurii cheltuielilor totale, analiza evolutiei si structura activelor, analiza evolutiei si structurii pasivelor precum si modelul Z al lui Altman.
In capitolul 3 vom face o analiza diagnostic in domeniul resurselor umane. Vom prezenta principalele activitati de resurse umane desfasurate la UCM RESITA S.A., punctele forte si slabe privind managementul resurselor umane precum si recomandari privind managementul resurselor umane.
Capitolul 4 cuprinde cateva propuneri pentru imbunatatirea modului de gestionare a fortei de munca si de crestere a eficientei economice la S.C. UCM Resita S.A. Vom analiza asigurarea din punct de vedere cantitativ si calitativ al intreprinderii cu forta de munca necesara, analiza mobilitatii si stabilitatii fortei de munca, analiza folosirii timpului de munca precum si analiza productivitatii muncii si a cailor de crestere.
I. PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE UCM RESITA S.A.
I.1. Date generale
Uzina Constructoare de Masini Resita este situata in municipiul Resita in partea de sud-vest a Romaniei, pe valea raului Barzava. Dezvoltarea ei s-a desfasurat treptat in decursul istoriei, inceputurile fiind puse la 3 IULIE 1771 cand s-au pus in functiune doua furnale si forja. Asa dupa cum se prezinta astazi ea este rezultatul unei indelungate experiente in domeniul constructiilor de masini in ceea ce priveste utilajul energetic, metalurgic, motoarele Diesel si masinile electrice. Este cea mai mare intreprindere din Resita si judetul Caras-Severin, dar si din partea de vest a tarii.
Daca inceputul a fost consacrat sectorului metalurgic, treptat s-a constituit si s-a dezvoltat sectorul constructiei de masini ajungand ca in ultimul sfert al secolului XIX, acest sector sa devina preponderent. Cele doua sectoare au coexistat vreme indelungata completandu-se reciproc in cadrul aceleiasi unitati complet integrate. U.C.M. Resita, continuatoarea activitatii sectorului de constructii de masini din complexul industrial Resita, asa cum este cunoscuta astazi, este rezultatul a multi ani de experienta in constructia de masini, in transporturi, energie, industrie metalurgica si chimica. Uzina a acumulat in timp, o cultura aparte si a ajuns la o reputatie deosebita bazata pe traditie, competenta, calitate.
La 23 decembrie 2003 a fost semnat contractul prin care Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS) a vandut pachetul de actiuni pe care il detinea la societatea U.C.M. Resita unui consortiu format din societatea INET AG Elvetia si Asociatia Salariatilor U.C.M. Resita.
Societatea UCM Resita S.A. este inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J11/4/12.02.1991 si are codul fiscal R 1056654. Activitatea preponderenta Cod CAEN: 2811- Fabricarea de motoare si turbine (cu exceptia celor pentru avioane, autovehicule si motociclete).
Societatea a fost constituita si inregistrata la Registrul Comertului in 1991 in baza Hotararii de Guvern nr. 1296/1990 completata si modificata prin Hotararea de Guvern nr. 334/1991, hotarare prin care Societatea devine societate comerciala de stat pe actiuni. Societatea functioneaza in conformitate cu legislatia din Romania.
Obiectul principal de activitate al Societatii este fabricarea si comercializarea de: hidroagregate (turbine hidraulice, vane, regulatoare si hidrogeneratoare), echipamente hidromecanice, servomotoare hidraulice mari, piese de schimb pentru motoare Diesel.
Societatea furnizeaza si servicii de reabilitare si imbunatatire, inginerie specializata si asistenta tehnica in domeniile legate de obiectul principal de activitate.
Produsele Societatii sunt livrate atat pe piata interna cat si pe piata externa.
Pe piata interna principalii clienti sunt cei care au ca obiect de activitate productia de energie hidroelectrica, in special Hidroelectrica.
Principalii clienti externi sunt cei din domeniul de producere a energiei hidroelectrice, aflati in Austria, China, Egipt, Elvetia, Germania, Turcia, Taiwan, Singapore etc.
Societatea este cotata pe Bursa de Valori, iar la 31 decembrie 2006 actiunile sale erau tranzactionate la o valoare medie de 0.58 lei pe actiune. La 31 decembrie 2005, actiunile 
Societatii erau oprite la tranzactionare pana in momentul solutionarii definitive a litigiului cu 
Societatea de Investitii Financiare Banat - Crisana SA Arad (,,SIF Banat Crisana"), acest litigiu fiind solutionat favorabil pentru Societate
Incepand cu 18.09.2006, structura actionariatului este urmatoarea:
- INET AG - 96,3880 %
- Asociatia Salariatilor Uzinei Constructoare de Masini Resita - 0,7029 %
- SIF Banat-Crisana - 1,1750 %
- SIF Oltenia - 1,0914 %
- PPM si alti actionari - 0,6225 %
- A.V.A.S. - 0,0202 %
Structura actionariatului este prezentata in Fig. I.1.
Fig.I.1. Structura actionariatului pentru S.C. UCM Resita S.A.
Capitalul social al U.C.M. Resita este de 9.426.940,40 lei.
Cifra de afaceri pe anul fiscal 2008: 121.626.898 lei (RON)
In prezent, U.C.M. Resita are un numar total de 3.492 angajati.
I.2. Situatia patrimoniala
Patrimoniul ca structura economica si juridica de apropiere si gestiune a valorilor materiale si banesti reprezinta totalitatea drepturilor si obligatiilor unei persoane fizice sau juridice, precum si bunurile la care aceasta se refera. 
Din punct de vedere al contabilitatii, patrimoniul apare ca o entitate compusa din bunurile economice ca obiecte de drepturi si obligatii ce formeaza substanta materiala a patrimoniului, pe de o parte, si drepturile si obligatiile cu valoare economica care exprima raporturile de proprietate in cadrul carora se procura si gestioneaza bunurile, pe de alta parte.
In tabelul I.1. este prezentata marimea, dinamica si structura patrimoniului si a capitalurilor pentru societatea comerciala S.C. UCM Resita S.A.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imbunatatirea Modului de Gestionare a Fortei de Munca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!