Impactul Pretului asupra Pachetului Turistic

Extras din proiect Cum descarc?

In urma cercetarii realizate in luna martie 2010 in cadrul disciplinei Tehnica Operatiunilor de Turism a fost supus studiului un esantion de 290 de persoane din toate categoriile socialo-profesionale, neexistand restrictii in privinta varstei, venitului, ocupatiei sau mediului de provenienta.
Scopul cercetarii este determinarea impactului pe care il are pretul in alegerea unui pachet turistic.
Metoda de cercetare: cercetare directa prin aplicarea de chestionare persoanelor din esantionul selectat.
Rezultatele obtinute in cadrul cercetarii vor fi analizate in raportul urmator. 
Astfel mai mult de jumatate (un procent de 89%) din populatia respondenta are domiciliul in mediul urban (un numar de 258 persoane din colectivitatea intervievata) si numai 11% au declarat ca locuiesc in mediul rural, un numar de 32 de respondenti.
Numar respondenti Varianta raspuns
258 urban
32 rural
Cele mai multe persoane care au participat la cercetare au fost reprezentantele genului feminin un numar de 176 persoane reprezentand un procent de 61% din volumul esantionului, iar numai 39% din populatia intervievata apartinea genului masculin, un numar de 114 persoane.
Numar respondenti Varianta raspuns
114 masculin
176 frminin
Am ales spre analiza opiniile populatiei din toate categoriile de varsta insa intre persoanele intervievate cea mai mare pondere o detine grupa de varste 18-24 ani cu un procent de 59% din volumul esantionului (un numar de 172 persoane respondente), urmata in ierarhie de reprezentantii grupei de varste 25-34 ani, un numar de 48 repondenti reprezentand 17% din populatia esantionului, in timp ce persoanele cu varste de peste 55 ani si sub 18 ani intrunesc un procent de doar 4% din colectivitatea esanionului, un numar de 11 persoane chestionate.
Numar respondenti Varianta raspuns
2 sub 18 ani
172 18-24 ani
48 25-34
33 35-44
26 45-54
5 55-64
4 peste 65 ani
In privinta statutului civil, marea majoritate a persoanelor supuse interviului sunt necasatorite (un procent de 74% din colectivitate), intrunind un total de 215 persoane, 23% din populatie (un numar de 65 persoane) sunt casatorite, iar numai 3% dintre persoanele chestionate (un numar de 10 persoane) au declarat a fi divortate sau vaduve.
Numar respondenti Varianta raspuns
215 necasatorit(a)
65 casatorit(a)
6 divortat(a)
4 vaduv(a)
Ultima scoala absolvita de mare parte dintre cei intervievati, 166 persoane reprezentand 57% din volumul esantionului, a fost liceul, urmat de procentul celor care au absolvit facultatea (36%) un numar de 105 persoane din totalul esantionului. Un numar relativ nic din persoanele chestionate au absolvit si studii postuniversitare (13 persoane) cumuland 5% din volumul esantionului, iar 2% dintre respondenti au absolvit pana in acest moment scoala generala, un numar de 6 persoane chestionate.


Fisiere in arhiva (2):

  • Chestionar.doc
  • Impactul Pretului asupra Pachetului Turistic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!