Importanta Armonizarii Serviciilor Publice cu Exigentele Europene

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Am ales sa tratez aceasta tema, ,,Importanta armonizarii serviciilor publice cu exigentele europene", deoarece este un subiect de actualitate, serviciile publice avand un impact direct asupra vietii populatiei Romaniei si a standardelor de viata ale societatii in ansamblul ei.
Admiterea Romaniei in Uniunea Europeana impune solutionarea cat mai rapida prin proiecte pe termen scurt si mediu a problemei serviciilor publice din tara noastra, armonizarea cu normele celorlalte state membre si cu legislatia europeana in domeniu.
In materie de servicii publice, in Uniunea Europeana exista o problema care pune in discutie rolul fiecarui stat si finalitatea constructiei europene, si anume aceia de a armoniza serviciile publice nationale si locale cu ambitiile de realizare a unui spatiu economic comun.
Aceasta problema este de actualitate deoarece exista o contradictie aparenta intre interesul colectiv al serviciului public din interiorul unui stat si deschiderea fata de concurenta europeana.
Constructia comunitara, prin esenta economica la originile sale, a avut ca obiectiv realizarea unui spatiu economic bazat pe patru libertati fundamentale: libertatea circulatiei marfurilor, a capitalurilor, a serviciilor si a persoanelor.
Acest proiect isi propune sa stabileasca care a fost gradul de implementare a masurilor necesare pregatirii pietei serviciilor publice in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si care sunt masurile ce trebuiesc luate pentru alinierea lor cu serviciile publice europene.
Comunitatea trebuie sa favorizeze punerea in aplicare a retelelor europene in domenii care fac obiectul serviciilor publice in cea mai mare parte a statelor si trebuie sa se tina cont de specificul national.
Institutiile europene arata un interes particular fata de problema serviciilor publice, iar Romania trebuie sa se alinieze politicii Uniunii Europene.
Capitolul 1
Importanta atingerii standardelor Uniunii Europene in sectorul serviciilor publice romanesti
Serviciile publice - abordare teoretica
Serviciile publice sunt definite ca activitati utile, destinate satisfacerii unor nevoi sociale.
Prin urmare serviciul public este o activitate prestatoare in beneficiul unui consumator sau utilizator in acest sens vorbind despre: servicii de sanatate, servicii de educatie, servicii de furnizare a electricitatii, gazelor, apei etc.
Tot ca serviciu public este definit in sens de organizatie, organism social precum: administratie, institut, spital, scoala, societati, secretariat etc. (Tanasescu D., Note de curs, ,,Marketingul in serviciile publice")
Romania este departe de a se integra in mod real in piata europeana a serviciilor publice desi este prima dintre tarile membre si cele candidate la UE care are incepand cu noiem-brie 2003 o strategie nationala bazata pe principiile enuntate in Cartea Verde a Serviciilor Publice de Interes General din UE.
In cadrul UE, cu exceptia serviciilor publice de retea, exista puternice contradictii, bariere intre legislatiile tarilor membre, care afecteaza serviciile ale caror prestatori doresc sa evolueze pe o piata integrata a serviciilor Hors Ligne in completarea pietelor serviciilor on-line.
In Romania liberalizarea pietei serviciilor publice este in plina desfasurare prin procesul de privatizare a activelor statului, in principal a utilitatilor publice din domeniul energiei, al furnizarii apei, al telecomunicatiilor. 
Aceasta evolutie favorizeaza si o directionare catre piata romaneasca a unor fluxuri de investitii straine directe mai ales in domeniul telefoniei fixe si a celei mobile. (Dorina Tanasescu, Note de curs, ,,Marketingul in serviciile publice")
Comisia Europeana are elaborata o carta europeana a serviciilor publice axata pe trei puncte:
a) identificarea principiilor comune carora trebuie sa le raspunda serviciile publice in Europa pentru a satisface exigentele unei cetatenii europene reale;


Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Armonizarii Serviciilor Publice cu Exigentele Europene.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!