Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 7072
Mărime: 1.69MB (arhivat)
Publicat de: Teodosia Pașca
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

REZUMAT INTRODUCTIV

Societatea studiată în cadrul acestui proiect este SC FUTURE SA o societate comercială cu capital privat înfiinţată în 2004. Obiectul de activitate al firmei constă în importul si distribuţia de baloane din latex şi a accesoriilor necesare decoraţiunilor cu baloane, atât în regim en-gross cât şi en-detail.

Avem cele mai bune metode de lucru, experienţa şi pregătirea necesara, nu numai pentru a facilita procesul de fabricaţie ci şi pentru a-l duce la bun sfârşit cu succes. Integritatea, confidenţialitatea, obiectivitatea şi rapiditatea sunt punctele cheie ale filosofiei firmei noastre care au contribuit la încheierea multor legături de afaceri pe termen lung. În fond, lucrăm cu oameni, care reprezintă cea mai importantă resursă a tuturor.

Punem accentul pe adaptabilitate, îmbunătăţire, dezvoltare şi pe menţinerea unor standarde profesionale. Noi suntem oamenii care ştiu ce, cum şi când trebuie făcut astfel încât nevoia unei companii în ceea ce priveşte atragerea clienţilor să fie înlocuită cu cea mai bună ofertă existentă pe piaţă în acel moment.

Piaţa tinţă a firmei o reprezintă consumatorii cu venituri mici, medii şi mari, deschişi la nou, dispuşi să achiziţioneze produsele noastre şi să se bucure de cele mai noi servicii existente în cadrul unei firme capabilă să aduca un plus de culoare.

Având la bază relaţii comerciale cu unul dintre cei mai mari producători internaţionali de baloane, prezentate într-o gamă foarte vastă de culori şi mărimi, SC FUTURE SA îşi propune a fi unul dintre principalii importatori şi distribuitori de baloane din zona Moldovei. Societatea îşi va extinde reţeaua de ditribuţie prin colaboratorii locali; în acelaşi timp produsele noastre se vor regăsi în supermarket-uri, hipermarket-uri şi în marile lanturi de magazine de pe tot teritoriul ţării. Clienţii care doresc să decoreze o mică petrecere, o recepţie sau o nuntă, decoraţiunile noastre cu baloane vor adăuga până şi ultimele finisaje şi vor transforma evenimentul într-o experienţă extraordinară, având la dispoziţie profesionalismul de care dau dovadă experţii firmei.

Seriozitatea şi respectul faţă de colaboratorii noştrii vor fi numai o parte din ceea ce caracterizează componenta conducerii societăţii SC FUTURE SA al cărei sediu este în jud. Iaşi, str. Crizantemelor, nr.2.

Pentru viitorul apropiat, avem în vedere promovarea de noi produse apărute în domeniu: baloane speciale, baloane inscripţionate atât în limba română cât şi în celelalte limbi internaţionale.

Cap. I. Analiza pieţei

1.1. Identificarea pieţei

a) Descriere

Piaţa produselor de referinţă reprezintă întreaga populaţie de consumatori şi utilizatori ai produselor de acelaşi gen, oricare ar fi marca sau originea lor.

Piaţa, acest conglomerat pe care diferiţi agenţi şi-l dispută şi îl împart între ei este structurată pe categorii de consumatori şi nonconsumatori.

Consumatorii ar putea fi orice indivizi cu vârsta peste 3 ani. Nonconsumatorii relativi (NCR) care deţin 4% din populaţie sunt acele persoane cu vârste foarte mici (sub 3 ani), iar nonconsumatorii absoluţi (NCA) sunt reprezentaţi de populaţia cu vârsta înaintată. În această categorie s-ar putea încadra persoanele foarte bătrâne sau cele care nu dispun de suficienţi bani. Însă nici această delimitare nu poate fi pe termen lung pentru că nu se poate şti dacă cei care nu dispun de suficienţi bani „azi” nu vor dori să organizeze un eveniment de neuitat „mâine”.

Din totalul pieţei actuale 65% este, reprezentată de concurenţă (alte 7 mari firme din zona Moldovei).

Dintre cele şapte firme nici una dintre ele nu comercializează baloane, ele oferind numai servicii în acest domeniu.

b) Evoluţie

Zona de acţiune a firmei noastre este zona Moldovei, având sediul în judeţul Iaşi pe strada Crizantemelor nr. 2.

Societatea comercială SC FUTURE SA a devenit, în cei 2 ani de activitate, una din cele mai importante companii specializată în comercializarea baloanelor şi a accesoriilor de baloane în scopuri publicitare şi decorative în zona Moldovei. Pachetul de servicii şi produsele noastre pot satisface cerinţele clientului pentru reuşita petrecerilor.

Piaţa baloanelor şi a decoraţiunilor din baloane se află în stare de creştere, cifra de afaceri crescând simţitor în fiecare an.

c) Perspective de dezvoltare

Studiile de piaţă relevă faptul că industria fabricării baloanelor din România se dezvoltă de la an la an, prin urmare prognosticurile pentru viitor sunt optimiste. Poate cel mai relevant aspect legat de viitor este aderarea României la Uniunea Europeana, fapt ce va avea un impact puternic asupra economiei din România: creşterea nivelului de trai, a salariilor, şi nu în ultimul rând schimbarea comportamentului consumatorului. În concluzie experţii se aşteaptă ca în viitor piaţa gamei variate de decoraţiuni cu baloane din România să se dezvolte într-un ritm alert.

d) Structura

Piaţa decoraţiunilor din baloane şi a baloanelor în general este structurată după mai multe criterii (în funcţie de destinaţia lor, de materialul din care este confecţionat balonul, de modele, de evenimentele implicate). Astfel noi oferim baloane pentru decoraţiuni, lansari de baloane cu heliu, explozii de baloane cu confetti, vânzări de baloane de diferite forme, culori şi dimensiuni împreuna cu accesorii decorative. Baloanele pot fi aranjate în ghirlande, arcade, buchete, litere sau pot fi folosite la realizarea de replici de produse. Decoraţiunile de baloane se executa pentru diferite evenimente, acţiuni publicitare, aniversări, spectacole, evenimente de familie, etc.

1.2. Caracterizare (profil consumatori)

Consumatorii acestui produs se împart în două mari categorii:

• persoane fizice – particulari, familii

• persoane juridice – societăţi, instituţii,

din acest motiv fiind destul de dificil să facem un profil consumatorului nostru.

Luând pe rând cele două categorii de consumatori vom încerca să realizăm un profil cât mai aproape de adevăr, pentru fiecare categorie în parte.

Atât persoanele fizice cât şi cele juridice achiziţionează baloane din comerţ, dar, în acelaşi timp apelează şi la serviciile oferite de experţii firmei noastre.

Baloanele sunt în general cumpărate de copii pentru distracţie proprie, dar pentru serviciile noastre privind decoraţiunile din baloane apelează de obicei tinerii şi adulţii care dispun de resurse finanaciare proprii şi care doresc ca un eveniment să iasă perfect şi să rămână viu în amintirea lor cât şi a oaspeţilor.

Preview document

Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 1
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 2
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 3
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 4
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 5
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 6
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 7
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 8
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 9
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 10
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 11
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 12
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 13
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 14
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 15
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 16
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 17
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 18
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 19
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 20
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 21
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 22
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 23
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 24
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 25
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 26
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 27
Importul și distribuția de baloane din latex - SC Future SA - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Importul si Distributia de Baloane din Latex - SC Future SA.doc

Ai nevoie de altceva?