Influența mediului de marketing asupra firmei Ursus

Extras din proiect

Denumire: S.C. URSUS S.A. Sucursala Timişoara
Membră a grupului SABMiller
Sediul social: Timişoara, str. Ştefan cel Mare nr. 28, cod 300116
Telefon/fax: 0256/224161 sau 0256/494397
Capital social: 10000 RON
Numar înregistrare ORC: J35/975/2002
Cod fiscal: 14720249
Durata de funcţionare: nelimitată
Forma juridică: Societate pe actiuni
Capital integral privat (98% capital străin)
Obiect de activitate: Producerea şi comercializarea berii COD CAEN 1596. (Pe langă activitatea de bază, mai prestează servicii de închiriere a unor spaţii de producţie, cum este secţia de MALŢ, închiriată societăţii SOUFFLET ROMÂNIA, producătoare de malţ).
Mediul extern al întreprinderii
Macromediul
1) Mediul demografic.
România are o populaţie de 21.584.365 locuitori din care un procent
de 48,73% reprezintă bărbaţi. Produsele firmei URSUS se adresează în special bărbaţilor. Pentru femei, firma produce REED’S cu lămâie. Rata natalităţii nu influenţează în niciun fel macromediul întreprinderii. La nivel naţional, întreprinderea deţine peste 1300 de angajaţi. Întreprinderea ocupă poziţia 21 în clasamentul celor mai buni angajatori realizat de Capital. Minorităţile influenţeză şi ele cerera de produse fabricate de această firmă. Faptul că, printre comunităţile etnice importante, se află germanii, cehii, croaţii, ungurii, slovacii este un plus pentru URSUS, deoarece, conform unui studiu realizat în 2010, aceste naţionalităţi se află în topul băutorilor de bere.
2) Mediul tehnologic.
Se observă o uşoară creştere a productivităţii muncii prin utilizarea intensivă şi extensivă a timpului de lucru, prin recepţie şi pregătirea mărfurilor pentru vânzare într-un timp mai scurt.
Întreprinderea a fost preocupată continuu pentru dezvoltare, un exemplu concret fiind achiziţia fabricii de bere din Timişoara din 2008 au atins anul trecut suma de 7 milioane USD şi constau în:
-noua secţie de fierbere;
-instalarea unei linii complete de filtrare şi stocare a berii filtrate;
-modernizarea sistemelor de pasteurizare a berii la sticlă şi butoi;
-retehnologizarea secţiei de refrigerare şi instalarea unor noi sisteme de răcire a berii;
-dotarea laboratoarelor cu echipamente moderne şi precise de analiză a berii pe toată durata procesului de fabricare şi după îmbuteliere.
În ceea ce priveşte depozitul se are în vedere o retehnologizare în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de păstrare, manipulare în cadrul lui şi o modernizare a instalaţiilor de răcire din interiorul depozitului.
3) Mediul economic.
URSUS este al doilea mare producător de bere de pe piaţa românească cu o cotă de piaţă anuală estimată la 35%. Firma deţine în acest moment 4 fabrici de bere, cu o capacitate totală de peste 3 milioane de hectolitri şi aproximativ 1300 de angajaţi. Compania îşi desfăşoară activitatea în Cluj Napoca, Timişoara, Buzău, Braşov şi Tunari.
Principalul depozit al firmei se află la Tunari, pe centura Bucureştiului, această poziţionare reprezintă o îmbunătăţire logistică pentru transportul între depozite şi pentru distribuţia directă în municipiul Bucureşti.
Depozitul din Tunari este unul modern, adaptat perfect nevoilor actuale ale companiei noastre şi extinderii acesteia. Se urmăreşte în mod constant: 
-cererea pieţei, urmărirea în permanenţă a pulsului pieţei şi mai mult decât atât încercările de anticipare a acţiunilor de piaţă astfel încât reacţiile să poată fii rapide şi eficiente;
-se operează prin: preţ, cantităţi, calitate, factorul timp şi eventualele servicii care să sprijine oferta prezentată pe piaţă;
-satisfacerea cererii cât mai operativ şi complet. În sprijinul acestei idei vine reţeaua proprie de transport.


Fisiere în arhivă (1):

  • Influenta Mediului de Marketing Asupra Firmei Ursus.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!