Internationalizarea Produselor Cosmetice pe o Piata Straina

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Descrierea companiei, misiunea si obiectivele propuse 
Capitolul 2: Colectarea informatiilor 
Capitolul 3: Selectarea pietelor externe 
Capitolul 4: Analiza competitorilor si a consumatorului 
Capitolul 5: Strategia de marketing de baza 
Capitolul 6: Politica de produs 
Capitolul 7: Politica de distributie 
Capitolul 8: Politica de pret 
Capitolul 9: Politica de promovare 
Capitolul 10: Lansarea produsului si Graficul Gantt 
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Descrierea companiei, misiunea si obiectivele propuse
Compania "Natural Charm" este un simbol al produselor cosmetice din Romania, detinand o cota de piata semnificativa si fiind un "jucator" cu potential ridicat pe scena international.
Atenta preocupare vis-a-vis de frumos si respectarea tarditiei, consolidate pe ani de cercetare continua au facut ca din 2001- cand ia fiinta, la 1 septembrie, firma "Natural Charm" producand doar o gama restransa de produse-si pana in prezent, compania sa-si extinda portofoliul de produse la peste 200 de produse, de notorietate fiind Herbal, Herballife, Precision, Charm.
Din dorinta de a realiza produse competitive, precum si de a acoperi cat mai bine cererea de pe piata, compania lanseaza annual produse noi, originale, adaptate ultimelor cerinte in domeniu existente pe piata international.
Atentia deosebita acordata calitatii produselor puse la dispozitia clientilor, cat si grija fata de protejarea mediului inconjurator au fost preocupari permanente ale companiei "Natural Charm" investind aproximativ 3 milioane de dolari in achizitionarea de utilaje noi, ultraperformante.
Principalele produse oferite de compania 'Natural Charm" sunt:
- produse pentru ingrijirea pielei;
- produse pentru ingrijirea parului;
- produse dermato-cosmetice ;
- produse pentru plaja ;
Compania doreste lansarea pe pietele internationale doar prin intermediul produselor de ingrijire a pielii si anume creme de fata hidratante, urmand ca in urmatorul an de la lansare sa promoveze si cremele antirid si anticearcane.
Despre laboratoarele "Natural Charm"
Laboratoarele de cercetare au stat la baza descoperirii acestor produse exceptionale, dand viata unor cercetari originale, continuand anii de studii si experimentari facute cu seriozitate, inventivitate si professionalism.Rodul acestor cercetari poarta astazi numele unor marc ice au facut cariera pe plan intern.
Cautand in permanenta resurse si directii noi, tinand pasul cu orientarile generale din cosmetica, produsele "Natural Charm" au valorificat intottdeauna ingredientele natural recunoscute oe plan mondial, alaturi de principia active, originale, atent selectionate din bogatia naturala a solului si a florei romanesti ( extracte si uleiuri natural, apa mineral, argila), concretizate in zeci de brevete de inventie.
Analiza SWOT
Puncte tari
- Important producator de cosmetic pe piata din Romania
- Oferta foarte variata de produse
- Simbol al produselor cosmetic romanesti
- Investitii anuale substantiale pentru retehnologizare si modernizare
- Diversificarea continua a produselor
- Intensa activitate de cercetare
- Atentie sporita in vederea conservarii mediului inconjurator.
Puncte slabe
- Deficiente in maniera de prezentare a produselor (campanii publicitare)
- Lipsa unei promovari suficiente
- Neatragerea indeajuns de multe proiecte de finantare din exterior
- Lipsa unei retele proprii de distributie
Oportunitati
- Aprecierea produselor "Natural Charm"
- Dezvoltarea (in special in ultimii 2 ani) a pietei produselor cosmetic (mai ales a celor cu pret mediu si ridicat)
- Cresterea puterii de cumparare a consumatorilor o data cu integrarea in Uniunea Europeana si preferinta acestora pentru produsel inovatoare, de calitate
- Sanse sporite de export pe piata comunitara
Amenintari
- Ofensiva firmelor autohtone
- Concurenta acerba de pe piata international, precum: Beiersdorf - Nivea Visage si L'oreal Paris, firme ce investesc substantial in cercetare dezvoltare, bazandu-se pe o strategie foarte clara de comunicare a avantajelor sale tehnologice competitive
- Selectivitatea crescutate a pietei si accentual deosebit pus pe calitate
- Sporirrea ofertei pe pietele international
- Existenta taxelor vamale variabile de la stat la stat pentru produsele de ingrijire.
Avand in vedere analiza SWOT, se poate evidentia faptul ca "Natural Charm" dispune de importante capacitati de productie, de experienta si consacrare in domeniul specific de activitate, detinand in acelasi timp o cota de piata semnificativa si confruntata fiind cu o potentiala crestere viitoare a cererii de produse cosmetice o data cu integrarea in Uniunea Europeana. Astfel, compania vizeaza extinderea activitatii si patrunderea pe noi piete.
Strategia corporativa este cea de crestere, in principal prin concentrare dar si prin diversificare concentrica. 
Strategia de concentrare prin dezvoltarea pietei, justificata prin pozitia actuala si competitivitatea ridicata a produselor vizeaza extinderea exporturilor in alte zone - Europa, SUA. Aceasta extindere va fi insotita evident de mari campanii publicitate bine fundamentate de adaptare la specificul socio-cultural al regiunilor carora li se adreseaza. 
Strategia de concentrare prin dezvoltarea produsului este promovata de mult timp in cadrul comapniei alocandu-se importante fonduri pentru cercetare in vederea lansarii anuale pe piata a produselor noi.
Diversificarea concentrica din planul de dezvoltare al organizatiei se refera la extinderea productiei de 'cosmaceuticals'(produse cosmetice si in acelasi timp terapeutice) si diversificarea gamei sortimentale a acestora.
Misiunea companiei este de a fi unul dintre cei mai mari producatori de produse cosmetice din Sud-Estul Europei, adaptandu-se continuu produsele, design-ul si prezentarea pentru a satisface nevoile consumatorilor.De asemenea, firma isi propune sa promoveze si sa internationalizeze produsele companiei, astfel incat doamnele din intreaga lume sa fie multumite si incantate de produsele companiei.
Valorile pe care se bazeaza compania sunt:design, calitate, excelenta, satisfacererea cerintelor consumatorilor, integritate, promptitudine si preocupare continua pentru inovare, toate acestea regasindu-se in sloganul firmei: "Be Charming, Be Beautiful".


Fisiere in arhiva (1):

  • Internationalizarea Produselor Cosmetice pe o Piata Straina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!