Istoria Mărcii Milka

Cuprins proiect

1. Istoria ciocolatei Milka
2. Evoluţia mărcii
3. Povestea Văcuţei
4. Sortimente de tablete Milka
5. Informaţii nutriţionale
Diagrama 1


Extras din proiect

1. Istoria mărcii Milka 
Povestea mărcii Milka reprezintî o incursiune în istoria familiei şi companiei Suchard.
Începem cu anul 1797: pe 9 octombrie se naşte în Elveţia, la Boudry, Philippe Suchard. În septembrie 1814, el işi începe ucenicia de cofetar în ciocolateria din Berna a fratelui său Frédéric. În mai 1824 el îşi îndeplineşte un mare vis: Philippe Suchard pleca în lunga călătorie spre marea America. 
Ceasurile şi broderiile elveţiene, pe care le avea în bagajul său de mână, trebuiau să îl transforme într-un om de afaceri de succes. Dar, cum deseori se întamplă în viaţă, lucrurile se petrec altfel, şi el nu îşi poate vinde marfa cu succesul dorit. „Ghinionul unuia, norocul altora“. Cine ştie, dacă Philippe Suchard s-ar mai fi întors în Europa, în cazul în care devenea un om de afaceri de succes. Astfel, însa el îşi încearcă pentru a doua oară şansa în ţara sa natală, care avea să îi aduca noroc atât lui, cât şi tuturor fanilor ciocolatei 
- 17 noiembrie, Philippe Suchard îşi deschide propria ciocolaterie în Neuenburg 
- În 1826 el reuşeşte să închirieze foarte avantajos o moară părăsită, în satul învecinat, Serriéres. În continuare, el reconstruieşte moara, dotând-o cu o roată, care îi va servi drept maşină de frămîntat, respectiv rotor cu două pietre de moară imense. Cu ajutorul acestui utilaj, Suchard putea produce 25-30 kg de ciocolată pe zi, pe care în prima fază a vândut-o sub formă de tablete sau napolitane. 
- În 1887, Carl Russ Suchard, ginerele lui Philippe Suchard fondează prima fabrică de ciocolată din Imperiul Austro-Ungar de la acea vreme. La acel moment, ciocolatei (cu excepţia ciocolatei lichide) nu îi fusese adăugat lapte, astfel încât aceasta era o delicatesă închisă la culoare şi amăruie. 
- 1890 a fost scoasă pe piaţă ciocolata cu lapte Suchard. 
- În anul 1884 a murit , pionierul Philippe Suchard şi nu a putut trăi şi el clipele importante ce aveau să urmeze
- În 1901 „Legenda Mov” vede lumina zilei, când numele mărcii „Milka” este înregistrat. Încă de la apariţie, ambalajul tabletei Milka este mov, pe acesta fiind imprimate o văcuţă şi o vedere panoramică a Alpilor. Numele „Milka” reprezintă, de fapt alăturarea primelor silabe ale cuvintelor lapte (Milch) şi cacao (Kakao) în limba germană. 
Însa, ceea ce a lăsat în urmă Fhilippe Suchard, celor patru copii ai săi era o fabrică de ciocolată de prima clasă, care produce până în zilele noastre produse delicioase din ciocolată.
Figure 1
1901 
Anul naşterii MILKA: Înregistrarea mărcii la biroul de mărci înregistrate de pe lângă curtea regală din Berlin. Numele deriva din combinaţia celor două elemente de bază aflate în componenţa ciocolatei – lapte şi cacao. Ambalajul este încă de la început de culoare mov.
Figure 2
1908 
Numele MILKA se află din ce în ce mai des în prim plan.
Figure 3
1913 
Numai în fabrica de ciocolată de la Lörrach se produce de 18 ori mai multă ciocolată comparativ cu anul
fondării acestei fabrici.
Figure 4
1922
Apariţia unei văcuţe, însoţită de un om.
Figure 5
1960
Inscripţionarea MILKA va fi efectuată în culoare albă, pe fond mov.
Figure 6
1973
Young & Rubicam dezvoltă în anul 1972 văcuţa MILKA, ce va deveni figura emblematică a publicităţii MILKA, în anul 1973.
Figure 7 
1988
Inscripţionarea MILKA, văcuţa MILKA şi peisajul alpin sunt imaginile care vor apărea mereu pe ambalaje.
Figure 8
1998


Fisiere în arhivă (1):

  • Istoria Marcii Milka.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!