Jocurile Olimpice de la Beijing 2008

Extras din proiect Cum descarc?

Beijing, orasul dintre civilizatii
Odata ajuns in Beijing, orice turist va avea ocazia sa constate ca orasul arata ca orice alta metropola din lumea civilizata, cu gigantice cladiri de birouri infasurate in sticla, zgarie-nori ce aglomereaza centrul orasului si pe care se intind reclame ale marilor companii, nenumarate artere comerciale, bulevarde largi, presarate cu restaurante, dar si parcuri, monumente, temple. De fapt, dincolo de elementele civilizatiei moderne, Beijing pastreaza identitatea, atmosfera inconfundabila, detaliile arhitectonice specifice acestei civilizatii. 
In plus, pregatirile pentru Jocurile Olimpice din 2008 transforma si mai mult orasul, facandu-l irezistibil. Nici viata de noapte nu este mai putin interesanta. Numeroase baruri, cluburi, intesate deopotriva de localnici si de strainii care traiesc in Beijing, sunt imprastiate de-a lungul si de-a latul stradutelor din cartierele centrale.
Pentru turistii impatimiti, exista destule locuri incarcate de istorie ce pot fi vizitate. Constructii ramase din vremea dinastiilor Yuan, Ming si Quing, precum Palatul Imperial, Palatul de Vara sau Templul Raiului sunt tot atatea puncte de atractie. Chiar in zona centrala se gaseste Orasul interzis, Gu Gong, la nord de piata Tiananmen, intins pe nu mai putin de 74 de hectare. Uriasul complex, fost palat imperial, este format din 9.999 de cladiri, inconjurate de un zid inalt de 10 metri, accesul in interior facandu-se pe doua porti situate in parti opuse.
Jocurile Olimpice de la Beijing sunt programate sa inceapa pe data de 8 august 2008. Pentru o mai buna popularizare a conceptului de organizare a JO si a demonstra lumii stralucirea culturii chineze, Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing a lansat succesiv, in anul 2005, deviza si mascotele olimpiadei. Sa vedem, in continuare, care este deviza JO, care sunt mascotele JO si ce semnifica acestea ? 
,,Deviza jocurilor olimpice de la Beijing este "o lume, un vis".
Deviza olimpica reprezinta o concentrare a conceptului olimpiadei si a culturii tarii-gazda. Incepand cu editia din 1988 de la Seul, statele care au gazduit olimpiade au lansat cate o deviza expresiva. Astfel, la olimpiada din 2004, de la Atena, cetatenii greci au prezentat cu mandrie motto-ul ,,Welcome Home!" ( ,,Bun venit acasa!" ). Acest motto continea o calduroasa invitatie adresata catre toti membrii marii familii olimpice internationale, dar si exprima pe deplin bucuria si mandria Greciei, tara in care s-a nascut miscarea olimpica, pentru reintoarcerea la locul de origine al olimpiadei. 
Atunci, ce sugereaza deviza JO de la Beijing ,,o lume, un vis" ?
Comitetul de organizare a olimpiadei de la Beijing a explicat ca aceasta deviza exprima atat dorinta intregii lumi de a crea un viitor frumos al omenirii, in lumina spiritului olimpic, cat si idealul locuitorilor din Beijing si al poporului chinez de a se bucura, impreuna cu celelalte popoare din lume, de un camin frumos, de a valorifica in comun rezultatele civilizatiilor si de a crea impreuna un viitor mai bun. Pe de alta parte, in traditia si cultura chineza se acorda permanent importanta relatiei armonioase intre om si natura si intre oameni. Iar ideile de dezvoltare armonioasa, convietuire in pace si buna intelegere si colaborare in beneficiul comun, cuprinse in deviza JO de la Beijing, coincid cu reperele traditiei si culturii chineze. Zhang Yiwu, profesor la Universitatea Beijing si specialist in problema JO, sustine: 
,,Aceasta deviza are doua aspecte esentiale. O lume se intelege in sensul ca natiunea chineza are un spirit deschis si doreste sa relationeze cu exteriorul. Un vis se refera la aspiratia comuna a natiunii chineze si a intregii lumi in ce priveste olimpiada si conceptul tuturor valorilor demne a fi iubite de omenire, asa cum este pacea." 
Desi scurt, deviza JO de la Beijing este chintesenta intelepciunii colective. La 1 ianuarie 2005, Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing a initiat oficial actiunea de colectionare, din intreaga lume, a propunerilor pentru deviza JO. In interval de o luna, Comitetul a primit peste 210.000 de propuneri. La aceasta actiune au participat, cu mult entuziasm, locuitorii din toate provinciile chineze, inclusiv Taiwan, precum si diaspora chineza si prietenii straini din SUA, Marea Britanie, Norvegia, Brazilia si alte tari. 
Ulterior, in urma unei selectii preliminare si a consultarii opiniilor din diferite cercuri sociale si a studiilor efectuate de renumite firme internationale specializate in relatiile cu publicul, ,,o lume, un vis" a fost ales ca deviza al olimpiadei de la Beijing. Putem spune ca aceasta deviza este rezultatul muncii specialistilor din diferite domenii din intreaga China si reda ganduri bune si preocuparile popoarelor lumii pentru organizarea olimpiadei de la Beijing si, totodata, reflecta intens intelegerea miscarii olimpice de catre poporul chinez.


Fisiere in arhiva (1):

  • Jocurile Olimpice de la Beijing 2008.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!